Lot: 1

Güncel Fiyat: 56.000 TL Açılış Fiyatı: 56.000 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

NICOLAY, Nicolas de. Le Navigationi et viaggi, fatti nella Turchia … Novamente tradotto di Francese in Italiano da Francesco Flori da Lilla, Aritmetico…, Venedik, Francesco Ziletti 1537

Fransız Nicolas de Nicolay (1517-1583) 25 yaşındayken ülkesinden ayrılıp 16 yıl boyunca Almanya, Danimarka, Prusya, İsveç, İngiltere, İskoçya ve İspanya'da seyahat eder. Batı Avrupa seyahatlerinden sonra kraliyetin resmî coğrafyacısı rütbesini alır. 1551 yılında kral II. Henry'nin sefiri G. d'Aramon maiyetinin bir üyesi olarak İstanbul'da "muhteşem" Kanunî Sultan Süleyman'ı ziyaret eder. Yapıtında yer alan 60 tane Anadolu'lu giyim tarzı eskizi asıllarına son derece sadık oluşları bakımından 16. yüzyıl'da Osmanlı İmparatorluğundaki insan tipleri hakkında çok değerli bir kaynak teşkil etmekte. Yapıtın Louis Danet'in bakır gravürlerini içeren ilk baskısı 1568 yılında Fransa'nın Lyon şehrinde yapıldı. Bu ilk baskıyı 17. yüzyıla değin birçok yeni baskı ve çeşitli Avrupa dillerine çevirileri izledi. Nicolay'ın eskizleri ya doğrudan kopyalanarak yada hafif değişikliklerle yeniden üretilerek bütün 16., 17., hatta 18. yüzyılın sonlarına kadar geniş ölçüde yayıldı. 1580 yılında yapılan italyanca baskıda eskizler ve 1568'deki ilk baskının bütün öğeleri sadık bir biçimde yinelenmekte.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • NICOLAY, Nicolas de. Le Navigationi et viaggi, fatti nella Turchia … Novamente tradotto di Francese in Italiano da Francesco Flori da Lilla, Aritmetico…, Venedik, Francesco Ziletti 1537-Fransız Nicolas de Nicolay (1517-1583) 25 yaşındayken ülkesinden ayrılıp 16 yıl boyunca Almanya, Danimarka, Prusya, İsveç, İngiltere, İskoçya ve İspanya'da seyahat eder. Batı Avrupa seyahatlerinden sonra kraliyetin resmî coğrafyacısı rütbesini alır. 1551 yılında kral II. Henry'nin sefiri G. d'Aramon maiyetinin bir üyesi olarak İstanbul'da "muhteşem" Kanunî Sultan Süleyman'ı ziyaret eder. Yapıtında yer alan 60 tane Anadolu'lu giyim tarzı eskizi asıllarına son derece sadık oluşları bakımından 16. yüzyıl'da Osmanlı İmparatorluğundaki insan tipleri hakkında çok değerli bir kaynak teşkil etmekte. Yapıtın Louis Danet'in bakır gravürlerini içeren ilk baskısı 1568 yılında Fransa'nın Lyon şehrinde yapıldı. Bu ilk baskıyı 17. yüzyıla değin birçok yeni baskı ve çeşitli Avrupa dillerine çevirileri izledi. Nicolay'ın eskizleri ya doğrudan kopyalanarak yada hafif değişikliklerle yeniden üretilerek bütün 16., 17., hatta 18. yüzyılın sonlarına kadar geniş ölçüde yayıldı. 1580 yılında yapılan italyanca baskıda eskizler ve 1568'deki ilk baskının bütün öğeleri sadık bir biçimde yinelenmekte.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    NICOLAY, Nicolas de. Le Navigationi et viaggi, fatti nella Turchia … Novamente tradotto di Francese in Italiano da Francesco Flori da Lilla, Aritmetico…, Venedik, Francesco Ziletti 1537-Fransız Nicolas de Nicolay (1517-1583) 25 yaşındayken ülkesinden ayrılıp 16 yıl boyunca Almanya, Danimarka, Prusya, İsveç, İngiltere, İskoçya ve İspanya'da seyahat eder. Batı Avrupa seyahatlerinden sonra kraliyetin resmî coğrafyacısı rütbesini alır. 1551 yılında kral II. Henry'nin sefiri G. d'Aramon maiyetinin bir üyesi olarak İstanbul'da "muhteşem" Kanunî Sultan Süleyman'ı ziyaret eder. Yapıtında yer alan 60 tane Anadolu'lu giyim tarzı eskizi asıllarına son derece sadık oluşları bakımından 16. yüzyıl'da Osmanlı İmparatorluğundaki insan tipleri hakkında çok değerli bir kaynak teşkil etmekte. Yapıtın Louis Danet'in bakır gravürlerini içeren ilk baskısı 1568 yılında Fransa'nın Lyon şehrinde yapıldı. Bu ilk baskıyı 17. yüzyıla değin birçok yeni baskı ve çeşitli Avrupa dillerine çevirileri izledi. Nicolay'ın eskizleri ya doğrudan kopyalanarak yada hafif değişikliklerle yeniden üretilerek bütün 16., 17., hatta 18. yüzyılın sonlarına kadar geniş ölçüde yayıldı. 1580 yılında yapılan italyanca baskıda eskizler ve 1568'deki ilk baskının bütün öğeleri sadık bir biçimde yinelenmekte.

    TLSatıldı
  • 1662 Tarihli Büyük Osmanlı Tarihi, Muhteşem Bol Gravürler Eşliğinde 2 Cilt, HISTOIRE DES TURCS.-Tome I, l'Histoire de la decadence de l'empire Grec, et establissement de celuy des Turcs par Chalcondile Athenien, De la traduction de B. de Vigenere Bourbonois & illustrée par luy de curieuse recherche trouvées depuis son deces. Avec la continuation de la mesme histoire, depuis la ruine du Peloponese jusques a l'an 1612, Par THOMAS ARTUS Sr. d'Embry. Tome 1. Avec privilege du Roy /.- Paris, Chez Sebastien Cramoisy, Gabriel Cramoisy, 1662. Haliyle, Cilt ve Gravürler Tamir Gerektirir.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    1662 Tarihli Büyük Osmanlı Tarihi, Muhteşem Bol Gravürler Eşliğinde 2 Cilt, HISTOIRE DES TURCS.-Tome I, l'Histoire de la decadence de l'empire Grec, et establissement de celuy des Turcs par Chalcondile Athenien, De la traduction de B. de Vigenere Bourbonois & illustrée par luy de curieuse recherche trouvées depuis son deces. Avec la continuation de la mesme histoire, depuis la ruine du Peloponese jusques a l'an 1612, Par THOMAS ARTUS Sr. d'Embry. Tome 1. Avec privilege du Roy /.- Paris, Chez Sebastien Cramoisy, Gabriel Cramoisy, 1662. Haliyle, Cilt ve Gravürler Tamir Gerektirir.

    TLSatıldı
  • Reeland, Adrian. Palaestina ex monumentis veteribus illustrata. Utrecht, Willem Broedelet, 1714.-Birinci baskı. Bir kitapta iki cilt, Latince. Bu, İncil'deki "Filistin" hakkında bir ankettir. 1714'te "Filistin"i gösteren haritalarla ufuk açıcı çalışma, çoğunlukla Yahudiler içeriyordu ve neredeyse hiç Müslüman yoktu. Kitap çok iyi durumda.

    Lot No: 3

    Lot: 3

    Reeland, Adrian. Palaestina ex monumentis veteribus illustrata. Utrecht, Willem Broedelet, 1714.-Birinci baskı. Bir kitapta iki cilt, Latince. Bu, İncil'deki "Filistin" hakkında bir ankettir. 1714'te "Filistin"i gösteren haritalarla ufuk açıcı çalışma, çoğunlukla Yahudiler içeriyordu ve neredeyse hiç Müslüman yoktu. Kitap çok iyi durumda.

    TLSatıldı
  • GIOVIO, PAOLO. Elogia virorum bellica virtute illustrium. Petrus Perna, 1575-77- Gravür tarihi mimari Farklı tarihsel sınırlar içinde 128 yarım sayfalık portre; Portresiz 10 sayfa  [8], 391, [17] sayfa, son boşluk dahil. onunkiyle bağlantılı: Elogia virorum literis illustrium. Ahşap oyma tarihi mimari sınır içinde başlık; yazarın portresi; Farklı tarihsel sınırlar içinde 63 yarım sayfalık portre. [12], 228 [yani 232], [4] sayfa. Birlikte, 2 cilt bir arada. ( Şuan dünya kitabevleiende bir örneği daha yok )

    Lot No: 4

    Lot: 4

    GIOVIO, PAOLO. Elogia virorum bellica virtute illustrium. Petrus Perna, 1575-77- Gravür tarihi mimari Farklı tarihsel sınırlar içinde 128 yarım sayfalık portre; Portresiz 10 sayfa [8], 391, [17] sayfa, son boşluk dahil. onunkiyle bağlantılı: Elogia virorum literis illustrium. Ahşap oyma tarihi mimari sınır içinde başlık; yazarın portresi; Farklı tarihsel sınırlar içinde 63 yarım sayfalık portre. [12], 228 [yani 232], [4] sayfa. Birlikte, 2 cilt bir arada. ( Şuan dünya kitabevleiende bir örneği daha yok )

    TLSatıldı
  • A Boppe, Les Peintres du Bosphore-18. Yüzyıl’daki Boğaziçi Ressamları ile İlgili En Önemli Kaynak Eser A[uguste] Boppe, Les Peintres du Bosphore. Paris, Librairie, Hachette, 1911. 231 s, 19 x 12 cm, karton kapağında. Auguste Boppe (1862- 1921) elimizdeki çalışmasında 18. yüzyılda Türkiye’yi ziyaret etmişressamları eserleri ile ele almakta, “Türklerin Ressamları” başlığı altında ise bu ülkeye hiç gelmemiş ama resmetmiş olanları tanıtmaktadır.

    Lot No: 5

    Lot: 5

    A Boppe, Les Peintres du Bosphore-18. Yüzyıl’daki Boğaziçi Ressamları ile İlgili En Önemli Kaynak Eser A[uguste] Boppe, Les Peintres du Bosphore. Paris, Librairie, Hachette, 1911. 231 s, 19 x 12 cm, karton kapağında. Auguste Boppe (1862- 1921) elimizdeki çalışmasında 18. yüzyılda Türkiye’yi ziyaret etmişressamları eserleri ile ele almakta, “Türklerin Ressamları” başlığı altında ise bu ülkeye hiç gelmemiş ama resmetmiş olanları tanıtmaktadır.

    TLSatıldı
  • ALLAH'IN PEYGAMBERİ MUHAMMED'İN HAYATI / LA VIE DE MOHAMMED PROPHETE D'ALLAH-Paris, Edition d'Art H. Piazza, 1918; In-4, güzel bir kasa içinde tam mavi fas, yaldızlı şeritler ve oryantal süslemeli pürüzsüz sırt, VIII-177 s., 35
Etienne Dinet imzalı renkli levhalar, bazıları çift sayfada, yaldızlı vurgularla 12 tam sayfa renkli aydınlatma ve Muhammed Racim'in süslemeleri, kapağı korunmuş; 925 nüsha sınırlı sayıda, Cezayir Genel Valisi Sayın Lutaud için özel olarak basılmış ve imzalı Etienne Dinet ve Arapça olarak Fransızca ve Süleyman Ben Brahim. Orijinal baskı. Bu kitap, Dinet'in iki yıl önce 20 yaşındayken tanıştığı Racim ile ilk ortak çalışmasının ürünü. Muhammed'in hayatına adanan bu eserin tezhiplerini, çerçevelerini, başlıklarını, alt yazılarını ve son parçalarını kendisine sunulduğu yayıncı Piazza, Racim'e emanet ediyor. Bu ilk sipariş, Racim'in Paris'e gitmesine ve Ulusal Kütüphane'nin ışıklı elyazmalarını keşfetmesine olanak tanır. Bu onun için değerli bir dersti. Kitap, Fransa için ölen Müslümanlara ithaf edilmiştir.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    ALLAH'IN PEYGAMBERİ MUHAMMED'İN HAYATI / LA VIE DE MOHAMMED PROPHETE D'ALLAH-Paris, Edition d'Art H. Piazza, 1918; In-4, güzel bir kasa içinde tam mavi fas, yaldızlı şeritler ve oryantal süslemeli pürüzsüz sırt, VIII-177 s., 35 Etienne Dinet imzalı renkli levhalar, bazıları çift sayfada, yaldızlı vurgularla 12 tam sayfa renkli aydınlatma ve Muhammed Racim'in süslemeleri, kapağı korunmuş; 925 nüsha sınırlı sayıda, Cezayir Genel Valisi Sayın Lutaud için özel olarak basılmış ve imzalı Etienne Dinet ve Arapça olarak Fransızca ve Süleyman Ben Brahim. Orijinal baskı. Bu kitap, Dinet'in iki yıl önce 20 yaşındayken tanıştığı Racim ile ilk ortak çalışmasının ürünü. Muhammed'in hayatına adanan bu eserin tezhiplerini, çerçevelerini, başlıklarını, alt yazılarını ve son parçalarını kendisine sunulduğu yayıncı Piazza, Racim'e emanet ediyor. Bu ilk sipariş, Racim'in Paris'e gitmesine ve Ulusal Kütüphane'nin ışıklı elyazmalarını keşfetmesine olanak tanır. Bu onun için değerli bir dersti. Kitap, Fransa için ölen Müslümanlara ithaf edilmiştir.

    TLSatıldı
  • Türkiye Haritası (Hondius, Amsterdam,1600'ler)-Mercator'un oriinalinden Hondius'un çizimi. Takriben 1639, Amsterdam, elle renklendirilmiş orijinal baskı  Gerardus Mercator (1512-1594) modern haritacılığın öncülerinden birisidir. Atlas terimini coğrafi anlamında kullanan ilk kişidir. 1595’de yayınlanan Mercator’un Atlasında Osmanlı topraklarını içeren haritalar yer alsa da, ayrı bir Osmanlı haritası bulunmamaktadır. Mercator’un ölümünden sonra, Hollandalı haritacı Jodocus Hondius (1563-1612) 1606 yılında Mercator Atlasını yeni haritalar ekleyerek yeniden yayınladı. Mercator-Hondius Atlası olarak bilinen bu eser çok sayıda dile çevrilmiş ve 17. yüzyılın en yaygın atlaslarından birisi olmuştur. Bu atlasta ayrı bir Osmanlı İmparatorluğu haritası bulunmaktadır.

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Türkiye Haritası (Hondius, Amsterdam,1600'ler)-Mercator'un oriinalinden Hondius'un çizimi. Takriben 1639, Amsterdam, elle renklendirilmiş orijinal baskı Gerardus Mercator (1512-1594) modern haritacılığın öncülerinden birisidir. Atlas terimini coğrafi anlamında kullanan ilk kişidir. 1595’de yayınlanan Mercator’un Atlasında Osmanlı topraklarını içeren haritalar yer alsa da, ayrı bir Osmanlı haritası bulunmamaktadır. Mercator’un ölümünden sonra, Hollandalı haritacı Jodocus Hondius (1563-1612) 1606 yılında Mercator Atlasını yeni haritalar ekleyerek yeniden yayınladı. Mercator-Hondius Atlası olarak bilinen bu eser çok sayıda dile çevrilmiş ve 17. yüzyılın en yaygın atlaslarından birisi olmuştur. Bu atlasta ayrı bir Osmanlı İmparatorluğu haritası bulunmaktadır.

    TLSatıldı
  • Antique Map of Asia Minor by W.J. Blaeu, circa 1640-Willem Janszoon Blaeu, kısaca Willem Jansz Blaeu, Hollandalı bir haritacı, atlas yapımcısı ve yayıncısıydı. Oğlu Johannes Blaeu ile birlikte Willem, 16. ve 17. yüzyıllarda altın çağında Hollanda veya Hollanda haritacılık okulunun önemli isimlerinden biri olarak kabul edilir.

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Antique Map of Asia Minor by W.J. Blaeu, circa 1640-Willem Janszoon Blaeu, kısaca Willem Jansz Blaeu, Hollandalı bir haritacı, atlas yapımcısı ve yayıncısıydı. Oğlu Johannes Blaeu ile birlikte Willem, 16. ve 17. yüzyıllarda altın çağında Hollanda veya Hollanda haritacılık okulunun önemli isimlerinden biri olarak kabul edilir.

    TLSatıldı
  • Antik Trakya'nın yeni bir haritası: eski Yunanistan'ın kuzey bölgelerinin yanı sıra, yani. Makedonya ve Teselya 1700-Hem eski hem de şimdiki coğrafyaya ait yeni bir dizi harita: burada en son gözlemlere göre birçok yerin yalnızca enlem ve boylamları düzeltilmiyor; ama aynı zamanda eski ve şimdiki coğrafyanın en dikkat çekici farklılıkları, karşılık gelen haritaların basit bir incelemesi veya karşılaştırılması ile hızla ayırt edilebilir; Bu, genç öğrencileri (çalışmanın esas olarak kullanılması amaçlanan) coğrafya biliminin yetkin bir bilgisine yönlendirmenin en doğal ve kolay yöntemi gibi görünüyor. Bu haritaların kullanımına ve tasarımına özel olarak uyarlanmış bir coğrafi inceleme ile birlikte. Edward Wells tarafından ... Imprimatur, Gu. Paynter Yardımcısı Can. okson. Londra: TW tarafından J. Walthoe, R. Wilkin, J. ve J. Bonwicke, S. Birt, T. Ward ve E. Wicksteed için basılmıştır.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Antik Trakya'nın yeni bir haritası: eski Yunanistan'ın kuzey bölgelerinin yanı sıra, yani. Makedonya ve Teselya 1700-Hem eski hem de şimdiki coğrafyaya ait yeni bir dizi harita: burada en son gözlemlere göre birçok yerin yalnızca enlem ve boylamları düzeltilmiyor; ama aynı zamanda eski ve şimdiki coğrafyanın en dikkat çekici farklılıkları, karşılık gelen haritaların basit bir incelemesi veya karşılaştırılması ile hızla ayırt edilebilir; Bu, genç öğrencileri (çalışmanın esas olarak kullanılması amaçlanan) coğrafya biliminin yetkin bir bilgisine yönlendirmenin en doğal ve kolay yöntemi gibi görünüyor. Bu haritaların kullanımına ve tasarımına özel olarak uyarlanmış bir coğrafi inceleme ile birlikte. Edward Wells tarafından ... Imprimatur, Gu. Paynter Yardımcısı Can. okson. Londra: TW tarafından J. Walthoe, R. Wilkin, J. ve J. Bonwicke, S. Birt, T. Ward ve E. Wicksteed için basılmıştır.

    TLSatıldı
  • Giacomo Cantelli da Vignola tarafından hazırlanan Küçük Asya haritası, 1686 -Cantelli da Vignola tarafından Küçük Asya ve Kıbrıs ve komşu bölgelerin nadir haritası. Harita, bölgenin güzel bir tasvirini sunar. Francesco Donia Messis tarafından hazırlanmıştır.

    Lot No: 10

    Lot: 10

    Giacomo Cantelli da Vignola tarafından hazırlanan Küçük Asya haritası, 1686 -Cantelli da Vignola tarafından Küçük Asya ve Kıbrıs ve komşu bölgelerin nadir haritası. Harita, bölgenin güzel bir tasvirini sunar. Francesco Donia Messis tarafından hazırlanmıştır.

    TLSatıldı
  • L'Europe et La Jeune Turquie, Les Aspects Nouveaux de la Question D'Orient-500 sayfa. 13x20 cm

    Lot No: 11

    Lot: 11

    L'Europe et La Jeune Turquie, Les Aspects Nouveaux de la Question D'Orient-500 sayfa. 13x20 cm

    TLSatıldı
  • Geschichte des osmanischen Reiches in Europa: 1-7. (7 cilt takım)-Dünya Kitabcılarında 7 cilt olarak bulunmamaktadır.                                                                                                                                                       6495 sayfa. 13x22 cm
1. cilt – Hamburg : Perthes, 1840. – xxii, 863 p.
2. cilt – Gotha : Perthes, 1854. – xxviii, 944 p.
3. cilt – Gotha : Perthes, 1855. – xii, 881, xx p.
4. cilt – Gotha : Perthes, 1856. – xvi, 1003 p.
5. cilt: – Gotha : Perthes, 1857. – xxii, 962 p.
6. cilt: – Gotha : Perthes, 1859. – xix, 950 p.
7. cilt: – Gotha : Perthes, 1863. – xiv, 759 p.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Geschichte des osmanischen Reiches in Europa: 1-7. (7 cilt takım)-Dünya Kitabcılarında 7 cilt olarak bulunmamaktadır. 6495 sayfa. 13x22 cm 1. cilt – Hamburg : Perthes, 1840. – xxii, 863 p. 2. cilt – Gotha : Perthes, 1854. – xxviii, 944 p. 3. cilt – Gotha : Perthes, 1855. – xii, 881, xx p. 4. cilt – Gotha : Perthes, 1856. – xvi, 1003 p. 5. cilt: – Gotha : Perthes, 1857. – xxii, 962 p. 6. cilt: – Gotha : Perthes, 1859. – xix, 950 p. 7. cilt: – Gotha : Perthes, 1863. – xiv, 759 p.

    TLSatıldı
  • Türkiye Ve Halkları Tarih, Coğrafya, İstatistik, Adetler, Gümrük, Diller, Dinler, Hükümet, Adalet, Maliye, Ticaret, Kamu Eğitimi, Edebiyat - Bilimler Güzel Sanatlar - Gösteriler - Sanayi - Ordu - Deniz Kuvvetleri - Reformlar-La Turquie et ses Differents Peuples / Henri Mathieu .- Paris: E. Dentu, [1857

1. Cilt – 364 sayfa; 2. Cilt : 396 sayfa.- 12x18 cm
Histoire, geographie, Statistique, Moeures, Coutumes, Langues, Religions, Gouvernement, Justice, Finances, Commerce, Instruction Publique, Litterature – Sciences Beaux – Arts – Spectacles – Industrie – Armee de Terre – Marine – Feformes

    Lot No: 13

    Lot: 13

    Türkiye Ve Halkları Tarih, Coğrafya, İstatistik, Adetler, Gümrük, Diller, Dinler, Hükümet, Adalet, Maliye, Ticaret, Kamu Eğitimi, Edebiyat - Bilimler Güzel Sanatlar - Gösteriler - Sanayi - Ordu - Deniz Kuvvetleri - Reformlar-La Turquie et ses Differents Peuples / Henri Mathieu .- Paris: E. Dentu, [1857 1. Cilt – 364 sayfa; 2. Cilt : 396 sayfa.- 12x18 cm Histoire, geographie, Statistique, Moeures, Coutumes, Langues, Religions, Gouvernement, Justice, Finances, Commerce, Instruction Publique, Litterature – Sciences Beaux – Arts – Spectacles – Industrie – Armee de Terre – Marine – Feformes

    TLSatıldı
  • Dünyaca Meşhur Rus Jeoloğun İstanbul ve Boğaziçi Etüdü / Le Bosphore et Constantinople avec perspectives des pays limitrophes.-İstanbul şehrinin ve Boğaziçi’nin coğrafi yapısı, jeolojisi, deniz canlıları, bitki örtüsü, su sistemi ve eski çağlardan itibaren tarihi, Dünyaca meşhur Rus jeologun İstanbul ve Boğaziçi etüdü19. yüzyılda bilimsel bir nitelik kazanmış olan jeoloji, Tanzimat devrinde diğer bilim dalları gibi Osmanlı İmparatorluğu'nda da büyük bir uygulama alanı bulmuştur. Bu devirde Osmanlı İmparatorluğu'nda jeoloji araştırmaları yapan bilim adamlarının en tanınmışlarından biri de Rus coğrafyacısı, gezgin ve jeolog P. A. Tchihatchef'tir. (1808 - 1890) St. Petersburg'da özel öğrenim gören ve Avrupa'da dönemin en ünlü coğrafya ve jeoloji bilginleri ile çalışan Tchihatchef, Fransız Enstitüsü üyelerindendir. 1847-1863 yılları arasında Osmanlı Imparatorluğu'nda bulunmuş, bir süre de İstanbul'da Rus elçiliğinde ataşelik yapmıştır. 1847-1863 yılları arasında Anadolu'da çeşitli araştırma gezileri yapan Tchihatchef, bu geziler sonunda memleketimizin coğrafyası, arkeolojisi, jeolojisi, paleontolojisi, bitki örtüsü ve hayvan cinsleri hakkında muazzam bir eser vücuda getirmiştir (Asie Mineure, description physique, statistique et archeologique de cette contrée. Paris, 1853-1869. , 8 cilt ve üç atlas) Anadolu'nun doğal yapısı, istatistik ve arkeolojik durumu üzerine birçok eseri olan Tchihatchef, Orta Asya'da da tetkik gezileri yapmıştır. Tchihatchef ayrıca, İstanbul ve civarı, özellikle İstanbul ve Çanakkale Boğazlarının oluşumları üzerine de bu büyük eserini bırakmıştır. "Boğaziçi, İstanbul ve komşu ülkeleri" adlı bu eserinde, Boğaziçi ve İstanbul çeşitli yönleriyle ele alınmıştır. İstanbul şehrinin coğrafi yapısı, jeolojisi, deniz canlıları, bitki örtüsü, su sistemi ve eski çağlardan itibaren tarihi, son derece bilimsel bir yöntemle ele alınmıştır. İstanbul hakkındaki temel kaynaklardan biridir.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    Dünyaca Meşhur Rus Jeoloğun İstanbul ve Boğaziçi Etüdü / Le Bosphore et Constantinople avec perspectives des pays limitrophes.-İstanbul şehrinin ve Boğaziçi’nin coğrafi yapısı, jeolojisi, deniz canlıları, bitki örtüsü, su sistemi ve eski çağlardan itibaren tarihi, Dünyaca meşhur Rus jeologun İstanbul ve Boğaziçi etüdü19. yüzyılda bilimsel bir nitelik kazanmış olan jeoloji, Tanzimat devrinde diğer bilim dalları gibi Osmanlı İmparatorluğu'nda da büyük bir uygulama alanı bulmuştur. Bu devirde Osmanlı İmparatorluğu'nda jeoloji araştırmaları yapan bilim adamlarının en tanınmışlarından biri de Rus coğrafyacısı, gezgin ve jeolog P. A. Tchihatchef'tir. (1808 - 1890) St. Petersburg'da özel öğrenim gören ve Avrupa'da dönemin en ünlü coğrafya ve jeoloji bilginleri ile çalışan Tchihatchef, Fransız Enstitüsü üyelerindendir. 1847-1863 yılları arasında Osmanlı Imparatorluğu'nda bulunmuş, bir süre de İstanbul'da Rus elçiliğinde ataşelik yapmıştır. 1847-1863 yılları arasında Anadolu'da çeşitli araştırma gezileri yapan Tchihatchef, bu geziler sonunda memleketimizin coğrafyası, arkeolojisi, jeolojisi, paleontolojisi, bitki örtüsü ve hayvan cinsleri hakkında muazzam bir eser vücuda getirmiştir (Asie Mineure, description physique, statistique et archeologique de cette contrée. Paris, 1853-1869. , 8 cilt ve üç atlas) Anadolu'nun doğal yapısı, istatistik ve arkeolojik durumu üzerine birçok eseri olan Tchihatchef, Orta Asya'da da tetkik gezileri yapmıştır. Tchihatchef ayrıca, İstanbul ve civarı, özellikle İstanbul ve Çanakkale Boğazlarının oluşumları üzerine de bu büyük eserini bırakmıştır. "Boğaziçi, İstanbul ve komşu ülkeleri" adlı bu eserinde, Boğaziçi ve İstanbul çeşitli yönleriyle ele alınmıştır. İstanbul şehrinin coğrafi yapısı, jeolojisi, deniz canlıları, bitki örtüsü, su sistemi ve eski çağlardan itibaren tarihi, son derece bilimsel bir yöntemle ele alınmıştır. İstanbul hakkındaki temel kaynaklardan biridir.

    TLSatıldı
  • Relation nouvelle d'un voyage de Constantinople-Guillaume-Joseph Grelot. Paris: 1680. Grelot'un İstanbul Seyahatnamesi. Fransız ressam ve seyyah Joseph Grelot, 1670li yıllarda İstanbul'a gelmiş ve burada iki sene kalmıştır. Bu dönemki gözlemlerinden oluşan kitapta, İstanbul'un mimari yapılarının yanında dönemin Türk toplumunu ve günlük hayatın işleyişi hakkında oldukça detaylı bilgilere yer verilmiştir. İstanbul panaroması, Süleymaniye Camii'nin bir batılı tarafından ilk kez çizilmiş planları, Ayasofya'nın dış ve iç mekanı gibi mühim gravürlerin yer aldığı kitap, Grelot'un ifadesiyle Fransız İmparatoru'nun egemenliği altına alacağı yerlerin betimlerini kendilerine sunma isteğiyle XIV. Luis'ye sunulmuştur. 306 sayfa + 14 gravür. 1 gravürün yarısı kopuktur.

    Lot No: 15

    Lot: 15

    Relation nouvelle d'un voyage de Constantinople-Guillaume-Joseph Grelot. Paris: 1680. Grelot'un İstanbul Seyahatnamesi. Fransız ressam ve seyyah Joseph Grelot, 1670li yıllarda İstanbul'a gelmiş ve burada iki sene kalmıştır. Bu dönemki gözlemlerinden oluşan kitapta, İstanbul'un mimari yapılarının yanında dönemin Türk toplumunu ve günlük hayatın işleyişi hakkında oldukça detaylı bilgilere yer verilmiştir. İstanbul panaroması, Süleymaniye Camii'nin bir batılı tarafından ilk kez çizilmiş planları, Ayasofya'nın dış ve iç mekanı gibi mühim gravürlerin yer aldığı kitap, Grelot'un ifadesiyle Fransız İmparatoru'nun egemenliği altına alacağı yerlerin betimlerini kendilerine sunma isteğiyle XIV. Luis'ye sunulmuştur. 306 sayfa + 14 gravür. 1 gravürün yarısı kopuktur.

    TLSatıldı
  • Takvim-İ Nücûmî-Sayfa:79 
Ebat: 13x19 cm
Yazarı : Ahmed Şakir Paşa 
1309 - Matbaa-Yı Ebuzziya

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Takvim-İ Nücûmî-Sayfa:79 Ebat: 13x19 cm Yazarı : Ahmed Şakir Paşa 1309 - Matbaa-Yı Ebuzziya

    TLSatıldı
  • Journal du Voyage du Chevalier Chardin en Perse aux Indes Orientales par la Mer Noire par la Colchide 1686-Dönemin şövalyelerinden Jean-Baptiste Chardin'in 1650'lerde yaptığı seyahatlarini ve izlenimlerini anlatan, özellikler İran ve Orta Doğu bölgelerini en iyi yansıtan kitaplardan biridir. Hafif hasarlı sayfalar vardır, döneminin orijinal komple deri cildinde. 1686 Londra, 31x20 cm, Orijinal Cilt, 15 Gravür, Bazıları Katlanır ve Karadeniz Haritası. 150, 181-349 sayfa, Bu Şekilde Basılmıştır.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Journal du Voyage du Chevalier Chardin en Perse aux Indes Orientales par la Mer Noire par la Colchide 1686-Dönemin şövalyelerinden Jean-Baptiste Chardin'in 1650'lerde yaptığı seyahatlarini ve izlenimlerini anlatan, özellikler İran ve Orta Doğu bölgelerini en iyi yansıtan kitaplardan biridir. Hafif hasarlı sayfalar vardır, döneminin orijinal komple deri cildinde. 1686 Londra, 31x20 cm, Orijinal Cilt, 15 Gravür, Bazıları Katlanır ve Karadeniz Haritası. 150, 181-349 sayfa, Bu Şekilde Basılmıştır.

    TLSatıldı
  • Belki Beni Tanıyamayacaksın - Mustafa Kemal Atatürk'ten Hatıralar (Ömer M. Koç Koleksiyonu)-2019 Vehbi Koç Vakfı / Belki Beni Tanıyamayacaksın - Mustafa Kemal Atatürk'ten Hatıralar (Ömer M. Koç Koleksiyonu) Bahattin Öztuncay, 138 sayfa, 30x24 cm

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Belki Beni Tanıyamayacaksın - Mustafa Kemal Atatürk'ten Hatıralar (Ömer M. Koç Koleksiyonu)-2019 Vehbi Koç Vakfı / Belki Beni Tanıyamayacaksın - Mustafa Kemal Atatürk'ten Hatıralar (Ömer M. Koç Koleksiyonu) Bahattin Öztuncay, 138 sayfa, 30x24 cm

    TLSatıldı
  • Anadolu Yollarında Atatürk ve Otomobil-252 sayfa. 28x28 cm
Önsöz’de kitabın özelliği belirtiliyor:
“Onun, halkının arasında olmasında, halkına ulaşmasında, otomobil önemli bir araç olmuştur.
Bu çalışma vasıtasıyla, onun hayatını adadığı Türk halkı ile temasına otomobil vasıtasıyla küçük bir pencere açmak istedik.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Milli Mücadele yıllarındaki zorlu otomobil yolculukları ve Cumhuriyet’in kuruluşundan sonra halkla kenetlenmesinde otomobilin ne kadar önemli rol oynadığı kronolojik olarak anlatılmıştır.”


Bölüm başlıkları:
Otomobilin Kısa Tarihçesi
Otomobilin Türkiye’ye Geliş Serüveni (1900–1919)
Ford’un Tophane Otomobil Fabrikası

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Anadolu Yollarında Atatürk ve Otomobil-252 sayfa. 28x28 cm Önsöz’de kitabın özelliği belirtiliyor: “Onun, halkının arasında olmasında, halkına ulaşmasında, otomobil önemli bir araç olmuştur. Bu çalışma vasıtasıyla, onun hayatını adadığı Türk halkı ile temasına otomobil vasıtasıyla küçük bir pencere açmak istedik. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Milli Mücadele yıllarındaki zorlu otomobil yolculukları ve Cumhuriyet’in kuruluşundan sonra halkla kenetlenmesinde otomobilin ne kadar önemli rol oynadığı kronolojik olarak anlatılmıştır.” Bölüm başlıkları: Otomobilin Kısa Tarihçesi Otomobilin Türkiye’ye Geliş Serüveni (1900–1919) Ford’un Tophane Otomobil Fabrikası

    TLSatıldı
  • Otağ - ı Hümayun : The Ottoman Imperial Tent Complex-Otağ - ı Hümayun : The Ottoman Imperial Tent Complex  İstanbul: Aygaz, 2000. 305 s. 31 x 29 cm. Yayıncısının orijinal şömizli cildinde. Kondisyonu yeni.                                                                                                                                                                                                                   Reflects the inner world of the Ottomans who transformed the nomadic culture they brought along to Anatolia into a refined lifestyle.
Even though 624 years of Ottoman rule is the topic of numerous other works, this is one of the few books which depicts the lifestyle of the Ottomans in detail. Written by Prof. Dr. Nurhan Atasoy, the design of the book belongs to Ersu Pekin while photographs are by Selamet and Bahadir Taskin.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Otağ - ı Hümayun : The Ottoman Imperial Tent Complex-Otağ - ı Hümayun : The Ottoman Imperial Tent Complex İstanbul: Aygaz, 2000. 305 s. 31 x 29 cm. Yayıncısının orijinal şömizli cildinde. Kondisyonu yeni. Reflects the inner world of the Ottomans who transformed the nomadic culture they brought along to Anatolia into a refined lifestyle. Even though 624 years of Ottoman rule is the topic of numerous other works, this is one of the few books which depicts the lifestyle of the Ottomans in detail. Written by Prof. Dr. Nurhan Atasoy, the design of the book belongs to Ersu Pekin while photographs are by Selamet and Bahadir Taskin.

    TLSatıldı
  • Levni and the Surname: The Story of an Eighteenth-Century Ottoman Festival -Levni'nin Surname-i Vehbi'yi resimli anlatımı, şair Vehbi'nin 1720'de Sultan III. . İstanbul'da Topkapı Sarayı Müzesi'nde korunan eser, Lale Devri olarak bilinen olağanüstü canlı ve büyüleyici bir çağın kişilerini, mekanlarını ve olaylarını yeniden canlandıran 137 resimle resimleniyor. Altın ve gümüş ile renkli olarak basılan "Levni ve Surname", her bir resmi orijinal el yazması biçiminde yeniden üreten görkemli bir tıpkıbasımdır: arkadan öne veya sağdan sola okunan İslami bir kodeks. Kitap ayrıca çağın tarihi ve kültürel ortamını da tanıtıyor, Osmanlı dünyasındaki bayram geleneğini ve bayram kitaplarını inceler, sanatçının 1720 bayramını temsil etme metodolojisini tartışır ve etkinliğe katılan tarihi grupların ve kişilerin bir listesiyle bitirir. Esin Atil, kısa süre önce Smithsonian Enstitüsü'ndeki Freer Sanat Galerisi'nde İslam sanatı küratörü olarak emekli olmuştur ve 20'den fazla kitabın yazarıdır.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Levni and the Surname: The Story of an Eighteenth-Century Ottoman Festival -Levni'nin Surname-i Vehbi'yi resimli anlatımı, şair Vehbi'nin 1720'de Sultan III. . İstanbul'da Topkapı Sarayı Müzesi'nde korunan eser, Lale Devri olarak bilinen olağanüstü canlı ve büyüleyici bir çağın kişilerini, mekanlarını ve olaylarını yeniden canlandıran 137 resimle resimleniyor. Altın ve gümüş ile renkli olarak basılan "Levni ve Surname", her bir resmi orijinal el yazması biçiminde yeniden üreten görkemli bir tıpkıbasımdır: arkadan öne veya sağdan sola okunan İslami bir kodeks. Kitap ayrıca çağın tarihi ve kültürel ortamını da tanıtıyor, Osmanlı dünyasındaki bayram geleneğini ve bayram kitaplarını inceler, sanatçının 1720 bayramını temsil etme metodolojisini tartışır ve etkinliğe katılan tarihi grupların ve kişilerin bir listesiyle bitirir. Esin Atil, kısa süre önce Smithsonian Enstitüsü'ndeki Freer Sanat Galerisi'nde İslam sanatı küratörü olarak emekli olmuştur ve 20'den fazla kitabın yazarıdır.

    TLSatıldı
  • Surname-i Hümayun 1582: Düğün kitabı [KUTULU]-1582 yılında İstanbul büyük bir kutlamaya sahne olmuştu; 52 gün 52 gece boyunca başkentte yer yerinden oynamıştı. Osmanlı İmparatorluğu'nun doğuda, Kuzey Afrika'da en geniş topraklara sahip olduğu, pek çok millet ve etnik grubu; çeşitli din mensubunu egemenliği altında tuttuğu yıllardı. Sultan III. Murad oğlu Şehzade Mehmed'in sünnet düğünü için dillere destan olacak bir şenlik düzenlenmesi emrini vermişti. Bir yıl süren hazırlıktan sonra, Osmanlı Sultanı'nın imparatorluğunu yönettiği ve yaşadığı merkezde yapılan bu şenlik, uluslar arası nitelikte bir festivale dönüşmüştü.  136 Sayfa , 34x47 cm

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Surname-i Hümayun 1582: Düğün kitabı [KUTULU]-1582 yılında İstanbul büyük bir kutlamaya sahne olmuştu; 52 gün 52 gece boyunca başkentte yer yerinden oynamıştı. Osmanlı İmparatorluğu'nun doğuda, Kuzey Afrika'da en geniş topraklara sahip olduğu, pek çok millet ve etnik grubu; çeşitli din mensubunu egemenliği altında tuttuğu yıllardı. Sultan III. Murad oğlu Şehzade Mehmed'in sünnet düğünü için dillere destan olacak bir şenlik düzenlenmesi emrini vermişti. Bir yıl süren hazırlıktan sonra, Osmanlı Sultanı'nın imparatorluğunu yönettiği ve yaşadığı merkezde yapılan bu şenlik, uluslar arası nitelikte bir festivale dönüşmüştü. 136 Sayfa , 34x47 cm

    TLSatıldı
  • Cadastre de la Ville de Constantinople VI. Cercle Municipal-İstanbul, Beyoğlu bölgesinin kentsel ve mimari dokusu konusundaki çalışmalara önemli kaynak oluşturan bukadastral planlar VI. daire diye bilinen Beyoğlu Belediyesi'nin sınırları içinde bulunan alanı belli bölgelere ayırmak suratiyle oluşturulan ciltlerde bulunmaktadır.

Oldukça detaylı bu ilk plandan sonra,1: 200 ölçekli paftalar gelmektedir

Bu planlarda ise her parselde bulunan binanı yapı malzemesi, bahçesi veya boş alanlar farklı renklerde boyanakar belirlenmiş ayrıca sokak-cadde-çıkmaz isimleri ve bu yollar üzerindeki ölçüm röperleri gösterilmektedir.

1857 senesinde ilk olarak Belediyeler Kanununun çıkışı ile belediyecilik ve şehircilik açısından önemli belgelerdir.

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Cadastre de la Ville de Constantinople VI. Cercle Municipal-İstanbul, Beyoğlu bölgesinin kentsel ve mimari dokusu konusundaki çalışmalara önemli kaynak oluşturan bukadastral planlar VI. daire diye bilinen Beyoğlu Belediyesi'nin sınırları içinde bulunan alanı belli bölgelere ayırmak suratiyle oluşturulan ciltlerde bulunmaktadır. Oldukça detaylı bu ilk plandan sonra,1: 200 ölçekli paftalar gelmektedir Bu planlarda ise her parselde bulunan binanı yapı malzemesi, bahçesi veya boş alanlar farklı renklerde boyanakar belirlenmiş ayrıca sokak-cadde-çıkmaz isimleri ve bu yollar üzerindeki ölçüm röperleri gösterilmektedir. 1857 senesinde ilk olarak Belediyeler Kanununun çıkışı ile belediyecilik ve şehircilik açısından önemli belgelerdir.

    TLSatıldı
  • Türk Resminin Bohem ve Asi Fırçası: İbrahim Çallı-Türk resim tarihinin en önemli figürü… “Türk Resminin Bohem ve Asi Fırçası: İbrahim Çallı”.

Türk resim tarihinde “hocaların hocası” olarak nitelenen, resimlerinin dışında yaşantısıyla da Türk resim tarihinin sıra dışı fırçası; Zeki Kocamemi, Hale Asaf, Muhittin Sebati, Halil Dikmen, Cemal Tollu, Nurullah Berk, Eşref Üren, Refik Epikman, Turgut Zaim, Ali Çelebi, Cevat Dereli, Nuri İyem, Şeref Akdik, Mahmut Cûda, Şefik Bursalı, Bedri Rahmi Eyüboğlu başta olmak üzere Türk resim sanatına adını altın harflerle yazdırmış bir çok ressamın hocası İbrahim Çalı; kayıtlara geçmiş ve belgelenmiş eserleri, özel eşyaları, kendi yazdıkları, dostlarının onunla ilgili yazdıkları ve bugüne kadar hiç yayımlanmayan görselleri ile bu çalışmada…

Bir döneme adını vermiş (1914 Kuşağı), “yaratılıştan büyük bir sanat duygusuna sahip ve daima bir sanat heyecanı içinde yaşayan İbrahim Çallı”, kuşağı tarafından öncü sayılmış, üne kavuşmuş, çekiciliği, esprileri, akademi hocalığına paralel yürütebildiği bohem yaşantısıyla da çevresinin sevgi ve yakın ilgisini çekmiş bir ressamdı. Ne diyor Eşref Üren bir yazısında hocası İbrahim Çallı için? “Ressam İbrahim Çallı demeye lüzum yoktu; İbrahim’i de kaldırabilirdiniz. Bir Çallı demek aklımıza hemen ressamı getiriyordu. Türk resminde onun kadar halka malolmuş bir ressamımızı hatırlamıyorum…”

İşte bu aykırı ve büyük ressamın bugüne kadar yayımlanmış en kapsamlı albümü elinizin altında…seyahati sırasında gördüklerini gravür olarak işlemiştir. Flandin, Boğaz’dan İzmir kıyılarını da içine alan ikinci misyonundaki gravürleri her vesilede örnek alınabilecek çalışmalar olarak göstermiş ve o devrin Türkiye’sinden şöyle bahsetmiştir: “Boğazın insanı büyüleyen güzelliğinden Çanakkale, İzmir ve kıyılarına kadar dayanan gezilerim hayatımda çok önemli yer tutmuştur. Şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki, adı geçen yerlerin gravürleri uzun süre kaldığım İran’daki çalışmalarımdan çok daha titizlikle hazırlanmıştır.” Eserde önce gravürlerle ilgili açıklamalar verilmiş, daha sonra gravürler sunulmuştur. Gravür başlıklarından bazıları şunlardır: Boğaz, Anadoluhisarı, Beşiktaş İskelesi, Sarayburnu, Haliç Girişi, Kılıçali Paşa Camii, Galata Caddesi, Pera’daki Küçük Mezarlık, Köprü, At Meydanı ve Sultanahmet, Eyüp İskelesi,Ayvansaray Kapısı’ndaki Mezarlık ve Surlar, Üsküdar İskelesi, Harem İskelesi, Çanakkale Boğazı, İzmir’in Limandan Görünüşü, İzmir’in Musevi Mezarlığından Görünüş.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Türk Resminin Bohem ve Asi Fırçası: İbrahim Çallı-Türk resim tarihinin en önemli figürü… “Türk Resminin Bohem ve Asi Fırçası: İbrahim Çallı”. Türk resim tarihinde “hocaların hocası” olarak nitelenen, resimlerinin dışında yaşantısıyla da Türk resim tarihinin sıra dışı fırçası; Zeki Kocamemi, Hale Asaf, Muhittin Sebati, Halil Dikmen, Cemal Tollu, Nurullah Berk, Eşref Üren, Refik Epikman, Turgut Zaim, Ali Çelebi, Cevat Dereli, Nuri İyem, Şeref Akdik, Mahmut Cûda, Şefik Bursalı, Bedri Rahmi Eyüboğlu başta olmak üzere Türk resim sanatına adını altın harflerle yazdırmış bir çok ressamın hocası İbrahim Çalı; kayıtlara geçmiş ve belgelenmiş eserleri, özel eşyaları, kendi yazdıkları, dostlarının onunla ilgili yazdıkları ve bugüne kadar hiç yayımlanmayan görselleri ile bu çalışmada… Bir döneme adını vermiş (1914 Kuşağı), “yaratılıştan büyük bir sanat duygusuna sahip ve daima bir sanat heyecanı içinde yaşayan İbrahim Çallı”, kuşağı tarafından öncü sayılmış, üne kavuşmuş, çekiciliği, esprileri, akademi hocalığına paralel yürütebildiği bohem yaşantısıyla da çevresinin sevgi ve yakın ilgisini çekmiş bir ressamdı. Ne diyor Eşref Üren bir yazısında hocası İbrahim Çallı için? “Ressam İbrahim Çallı demeye lüzum yoktu; İbrahim’i de kaldırabilirdiniz. Bir Çallı demek aklımıza hemen ressamı getiriyordu. Türk resminde onun kadar halka malolmuş bir ressamımızı hatırlamıyorum…” İşte bu aykırı ve büyük ressamın bugüne kadar yayımlanmış en kapsamlı albümü elinizin altında…seyahati sırasında gördüklerini gravür olarak işlemiştir. Flandin, Boğaz’dan İzmir kıyılarını da içine alan ikinci misyonundaki gravürleri her vesilede örnek alınabilecek çalışmalar olarak göstermiş ve o devrin Türkiye’sinden şöyle bahsetmiştir: “Boğazın insanı büyüleyen güzelliğinden Çanakkale, İzmir ve kıyılarına kadar dayanan gezilerim hayatımda çok önemli yer tutmuştur. Şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki, adı geçen yerlerin gravürleri uzun süre kaldığım İran’daki çalışmalarımdan çok daha titizlikle hazırlanmıştır.” Eserde önce gravürlerle ilgili açıklamalar verilmiş, daha sonra gravürler sunulmuştur. Gravür başlıklarından bazıları şunlardır: Boğaz, Anadoluhisarı, Beşiktaş İskelesi, Sarayburnu, Haliç Girişi, Kılıçali Paşa Camii, Galata Caddesi, Pera’daki Küçük Mezarlık, Köprü, At Meydanı ve Sultanahmet, Eyüp İskelesi,Ayvansaray Kapısı’ndaki Mezarlık ve Surlar, Üsküdar İskelesi, Harem İskelesi, Çanakkale Boğazı, İzmir’in Limandan Görünüşü, İzmir’in Musevi Mezarlığından Görünüş.

    TLSatıldı
  • Evvel Zaman İçinde / Once Upon a Time İzmir-324 Sayfa, 33 x 23 cm
Özenle Seçilmiş 286 Karpostalın eşliğinde, Zengin bir Mozaik; İzmir 
Resimli kartpostalın en parlak dönemi olarak kabul edilen 19. yüzılın sonu ve 20. yüzyılın başı arasında yayınlanmış 285 adet kartpostaldan oluşan kitap uzun yıllar boyunca özenle yapılmış bir koleksiyondan seçmeler sunmaktadır. 
Büyük bır kısmı daha önce hiçbir yerde yayınlamamış kartpostallardan oluşan kitap İnsan Manzaraları, Eski Meslekler, Renkli Yapılar, Gündelik Hayattan Renkler, Bir İzmir Bir Rıhtım, Semtlerde Dolaşma, İzmir Civarı ve Kartpostallarda Fantezi başlıkları altında, kartpostalların sunduğu renkli dünyayı daha iyi yansıtabilmek için 170 gr kuşe kağıda özel lokal vernik tekniği ile basılmıştır. Metnin Türkçe ve İngilizce iki dilde verildiği kitap sert kapaklı ve şömizli olup ayrıca baskılı mukavva kutusunda satışa sunulmuştur. 
Gerek çok zengin bir İzmir koleksiyonun içinden özenle seçilmiş olması gerek bu zengin içeriğin üstün bir ve özel bir basım tekniği birleştirilmesi kitabı İzmir üzerine hazırlanmış kitaplar arasında ayrıcalıklı bir yere taşımaktadır. 
Kitabın sayfalarını çevirirken bugün artık olmayan Sarı Kışla'yı, Kordon'daki iki – üç katlı dönemin ünlü otellerini, tarihe karışan seyyar satıcıları göreceksiniz. 
Evvel Zaman İçinde İzmir ismine uygun olarak masal gibi görüntüleri barındırıyor.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Evvel Zaman İçinde / Once Upon a Time İzmir-324 Sayfa, 33 x 23 cm Özenle Seçilmiş 286 Karpostalın eşliğinde, Zengin bir Mozaik; İzmir Resimli kartpostalın en parlak dönemi olarak kabul edilen 19. yüzılın sonu ve 20. yüzyılın başı arasında yayınlanmış 285 adet kartpostaldan oluşan kitap uzun yıllar boyunca özenle yapılmış bir koleksiyondan seçmeler sunmaktadır. Büyük bır kısmı daha önce hiçbir yerde yayınlamamış kartpostallardan oluşan kitap İnsan Manzaraları, Eski Meslekler, Renkli Yapılar, Gündelik Hayattan Renkler, Bir İzmir Bir Rıhtım, Semtlerde Dolaşma, İzmir Civarı ve Kartpostallarda Fantezi başlıkları altında, kartpostalların sunduğu renkli dünyayı daha iyi yansıtabilmek için 170 gr kuşe kağıda özel lokal vernik tekniği ile basılmıştır. Metnin Türkçe ve İngilizce iki dilde verildiği kitap sert kapaklı ve şömizli olup ayrıca baskılı mukavva kutusunda satışa sunulmuştur. Gerek çok zengin bir İzmir koleksiyonun içinden özenle seçilmiş olması gerek bu zengin içeriğin üstün bir ve özel bir basım tekniği birleştirilmesi kitabı İzmir üzerine hazırlanmış kitaplar arasında ayrıcalıklı bir yere taşımaktadır. Kitabın sayfalarını çevirirken bugün artık olmayan Sarı Kışla'yı, Kordon'daki iki – üç katlı dönemin ünlü otellerini, tarihe karışan seyyar satıcıları göreceksiniz. Evvel Zaman İçinde İzmir ismine uygun olarak masal gibi görüntüleri barındırıyor.

    TLSatıldı
  • Histoire ancienne. L'Asie occidentale et l'Égypte, par A. Ott / Antik Tarih. Batı Asya ve Mısır-192 Sayfa, Karton Kapaklı , 10 x 16 cm 1878

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Histoire ancienne. L'Asie occidentale et l'Égypte, par A. Ott / Antik Tarih. Batı Asya ve Mısır-192 Sayfa, Karton Kapaklı , 10 x 16 cm 1878

    TLSatıldı
  • Voyage en Orient Pelerinage A Jerusalem C.Polydor 1895-468 sayfa. 12x18 cm Yeni cildinde. ( Dünya Kitabcılarında bir örneği yok )                                                                                                                                                                                   ÖNSÖZ
.......... Sayfa(lar) .......... 7
I. - Périgueux'den Marsilya'ya
.......... Sayfa(lar) .......... 15
II. - Geçit
.......... Sayfa(lar) .......... 43
III. - Celile
.......... Sayfa(lar) .......... 79
IV. - Kudüs
.......... Sayfa(lar) .......... 151
V. - Yahudiye'de Geziler
.......... Sayfa(lar) .......... 253
VI. - Mısır
.......... Sayfa(lar) .......... 333
VII. - Geri dönüş
.......... Sayfa(lar) .......... 409

    Lot No: 27

    Lot: 27

    Voyage en Orient Pelerinage A Jerusalem C.Polydor 1895-468 sayfa. 12x18 cm Yeni cildinde. ( Dünya Kitabcılarında bir örneği yok ) ÖNSÖZ .......... Sayfa(lar) .......... 7 I. - Périgueux'den Marsilya'ya .......... Sayfa(lar) .......... 15 II. - Geçit .......... Sayfa(lar) .......... 43 III. - Celile .......... Sayfa(lar) .......... 79 IV. - Kudüs .......... Sayfa(lar) .......... 151 V. - Yahudiye'de Geziler .......... Sayfa(lar) .......... 253 VI. - Mısır .......... Sayfa(lar) .......... 333 VII. - Geri dönüş .......... Sayfa(lar) .......... 409

    TLSatıldı
  • Djelal Histoire Turque. Benoist-D'Azy, 1908-Paris, 240 sayfa, Kapaklar Korunmuş Ciltli  ( Dünya Kitabcılarında bir örneği yok )

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Djelal Histoire Turque. Benoist-D'Azy, 1908-Paris, 240 sayfa, Kapaklar Korunmuş Ciltli ( Dünya Kitabcılarında bir örneği yok )

    TLSatıldı
  • Kutsal Toprak İlişkisi (1533-1534) / Relation De Terre Sainte (1533-1534) / Par Greffin Affagart ; Publiee Avec Une Introduction Et Des Notes Par J. Chavanon-Bibliyografik dipnotlar içerir.Konu Olarak Orta Doğu --Tanım ve seyahat --1800'e kadar Filistin'deki erken çalışmalar 1800'e kadar erken çalışmalar içerir. 25 x 17 cm

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Kutsal Toprak İlişkisi (1533-1534) / Relation De Terre Sainte (1533-1534) / Par Greffin Affagart ; Publiee Avec Une Introduction Et Des Notes Par J. Chavanon-Bibliyografik dipnotlar içerir.Konu Olarak Orta Doğu --Tanım ve seyahat --1800'e kadar Filistin'deki erken çalışmalar 1800'e kadar erken çalışmalar içerir. 25 x 17 cm

    TLSatıldı
  • Petit champ des morts (Pera Mezarlığı) 1853-Gravür sanatının 18. yüzyıldaki büyük ustası Eugéne Flandin 1844 yılına rastlayan ikinci görevi sırasında İstanbul, özellikle boğaz, Çanakkale ve İzmir gezintileri izlenimlerini sanat hayatının en parlak olayı olarak yorumlamıştır. İran Büyükelçiliği’nde 1840- 41 yılları arasında ataşelik yapan Flandin, bu dönemde de Hindistan sınırına kadar uzanan topraklarda Asya kıtasının mimarisi ve heykeltıraşlığı üzerinde değerli araştırmalar yapmış, uzun
seyahati sırasında gördüklerini gravür olarak işlemiştir. Flandin, Boğaz’dan İzmir kıyılarını da içine alan ikinci misyonundaki gravürleri her vesilede örnek alınabilecek çalışmalar olarak göstermiş ve o devrin Türkiye’sinden şöyle bahsetmiştir: “Boğazın insanı büyüleyen güzelliğinden Çanakkale, İzmir ve kıyılarına kadar dayanan gezilerim hayatımda çok önemli yer tutmuştur. Şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki, adı geçen yerlerin gravürleri uzun süre kaldığım İran’daki çalışmalarımdan çok daha titizlikle hazırlanmıştır.” Eserde önce gravürlerle ilgili açıklamalar verilmiş, daha sonra gravürler sunulmuştur. Gravür başlıklarından bazıları şunlardır: Boğaz, Anadoluhisarı, Beşiktaş İskelesi, Sarayburnu, Haliç Girişi, Kılıçali Paşa Camii, Galata Caddesi, Pera’daki Küçük Mezarlık, Köprü, At Meydanı ve Sultanahmet, Eyüp İskelesi, Ayvansaray Kapısı’ndaki Mezarlık ve Surlar, Üsküdar İskelesi, Harem İskelesi, Çanakkale Boğazı, İzmir’in Limandan Görünüşü, İzmir’in Musevi Mezarlığından Görünüş.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Petit champ des morts (Pera Mezarlığı) 1853-Gravür sanatının 18. yüzyıldaki büyük ustası Eugéne Flandin 1844 yılına rastlayan ikinci görevi sırasında İstanbul, özellikle boğaz, Çanakkale ve İzmir gezintileri izlenimlerini sanat hayatının en parlak olayı olarak yorumlamıştır. İran Büyükelçiliği’nde 1840- 41 yılları arasında ataşelik yapan Flandin, bu dönemde de Hindistan sınırına kadar uzanan topraklarda Asya kıtasının mimarisi ve heykeltıraşlığı üzerinde değerli araştırmalar yapmış, uzun seyahati sırasında gördüklerini gravür olarak işlemiştir. Flandin, Boğaz’dan İzmir kıyılarını da içine alan ikinci misyonundaki gravürleri her vesilede örnek alınabilecek çalışmalar olarak göstermiş ve o devrin Türkiye’sinden şöyle bahsetmiştir: “Boğazın insanı büyüleyen güzelliğinden Çanakkale, İzmir ve kıyılarına kadar dayanan gezilerim hayatımda çok önemli yer tutmuştur. Şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki, adı geçen yerlerin gravürleri uzun süre kaldığım İran’daki çalışmalarımdan çok daha titizlikle hazırlanmıştır.” Eserde önce gravürlerle ilgili açıklamalar verilmiş, daha sonra gravürler sunulmuştur. Gravür başlıklarından bazıları şunlardır: Boğaz, Anadoluhisarı, Beşiktaş İskelesi, Sarayburnu, Haliç Girişi, Kılıçali Paşa Camii, Galata Caddesi, Pera’daki Küçük Mezarlık, Köprü, At Meydanı ve Sultanahmet, Eyüp İskelesi, Ayvansaray Kapısı’ndaki Mezarlık ve Surlar, Üsküdar İskelesi, Harem İskelesi, Çanakkale Boğazı, İzmir’in Limandan Görünüşü, İzmir’in Musevi Mezarlığından Görünüş.

    TLSatıldı
  • Deve Hanı Çeşmesi İzmir 1853-Gravür sanatının 18. yüzyıldaki büyük ustası Eugéne Flandin 1844 yılına rastlayan ikinci görevi sırasında İstanbul, özellikle boğaz, Çanakkale ve İzmir gezintileri izlenimlerini sanat hayatının en parlak olayı olarak yorumlamıştır. İran Büyükelçiliği’nde 1840- 41 yılları arasında ataşelik yapan Flandin, bu dönemde de Hindistan sınırına kadar uzanan topraklarda Asya kıtasının mimarisi ve heykeltıraşlığı üzerinde değerli araştırmalar yapmış, uzun
seyahati sırasında gördüklerini gravür olarak işlemiştir. Flandin, Boğaz’dan İzmir kıyılarını da içine alan ikinci misyonundaki gravürleri her vesilede örnek alınabilecek çalışmalar olarak göstermiş ve o devrin Türkiye’sinden şöyle bahsetmiştir: “Boğazın insanı büyüleyen güzelliğinden Çanakkale, İzmir ve kıyılarına kadar dayanan gezilerim hayatımda çok önemli yer tutmuştur. Şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki, adı geçen yerlerin gravürleri uzun süre kaldığım İran’daki çalışmalarımdan çok daha titizlikle hazırlanmıştır.” Eserde önce gravürlerle ilgili açıklamalar verilmiş, daha sonra gravürler sunulmuştur. Gravür başlıklarından bazıları şunlardır: Boğaz, Anadoluhisarı, Beşiktaş İskelesi, Sarayburnu, Haliç Girişi, Kılıçali Paşa Camii, Galata Caddesi, Pera’daki Küçük Mezarlık, Köprü, At Meydanı ve Sultanahmet, Eyüp İskelesi,Ayvansaray Kapısı’ndaki Mezarlık ve Surlar, Üsküdar İskelesi, Harem İskelesi, Çanakkale Boğazı, İzmir’in Limandan Görünüşü, İzmir’in Musevi Mezarlığından Görünüş.

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Deve Hanı Çeşmesi İzmir 1853-Gravür sanatının 18. yüzyıldaki büyük ustası Eugéne Flandin 1844 yılına rastlayan ikinci görevi sırasında İstanbul, özellikle boğaz, Çanakkale ve İzmir gezintileri izlenimlerini sanat hayatının en parlak olayı olarak yorumlamıştır. İran Büyükelçiliği’nde 1840- 41 yılları arasında ataşelik yapan Flandin, bu dönemde de Hindistan sınırına kadar uzanan topraklarda Asya kıtasının mimarisi ve heykeltıraşlığı üzerinde değerli araştırmalar yapmış, uzun seyahati sırasında gördüklerini gravür olarak işlemiştir. Flandin, Boğaz’dan İzmir kıyılarını da içine alan ikinci misyonundaki gravürleri her vesilede örnek alınabilecek çalışmalar olarak göstermiş ve o devrin Türkiye’sinden şöyle bahsetmiştir: “Boğazın insanı büyüleyen güzelliğinden Çanakkale, İzmir ve kıyılarına kadar dayanan gezilerim hayatımda çok önemli yer tutmuştur. Şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki, adı geçen yerlerin gravürleri uzun süre kaldığım İran’daki çalışmalarımdan çok daha titizlikle hazırlanmıştır.” Eserde önce gravürlerle ilgili açıklamalar verilmiş, daha sonra gravürler sunulmuştur. Gravür başlıklarından bazıları şunlardır: Boğaz, Anadoluhisarı, Beşiktaş İskelesi, Sarayburnu, Haliç Girişi, Kılıçali Paşa Camii, Galata Caddesi, Pera’daki Küçük Mezarlık, Köprü, At Meydanı ve Sultanahmet, Eyüp İskelesi,Ayvansaray Kapısı’ndaki Mezarlık ve Surlar, Üsküdar İskelesi, Harem İskelesi, Çanakkale Boğazı, İzmir’in Limandan Görünüşü, İzmir’in Musevi Mezarlığından Görünüş.

    TLSatıldı
  • II. Abdülhamid Yıldız Albümleri Mekke-Medine-23.5 x 31.5 cm  Baskı: 2006


Albümde Mekke ve Medine'nin ilk çekilen fotoğraflarına da yer verilmiştir.

Fotoğrafların çekildiği yıllarda matbaa ve baskı tekniklerinin çok gelişmemiş olmasından dolayı, çekilen fotoğrafların çok büyük kısmı herhangi bir yayın organında yayınlanmamıştır. Fotoğraflar ilk kez bu kadar kaliteli kağıtlara ve bu kadar temiz bir baskı ile gün yüzüne çıkarılmaktadır.

Fotoğraf tarihi bir belgedir. Bu yüzden bu albümdeki fotoğrafların yayınlanması ile Hicaz'a Osmanlıların yaptığı hizmetleri çok daha iyi görülmektedir.

Kâbe ve çevresinin ve yine Medine ve çevresinin hiç bir ticari kazanç uğruna kirletilmediği en saf hâllerini göstermesi bakımından da çok önemlidir.

Albümün kapağı, Yıldız Albümlerinde yer alan orijinal kapaklardan esinlenerek yapılmıştır.

6. Albümde yer alan fotoğraflar Mekke Medine Lübnan'ın tarih boyunca nasıl bir tapoğrafik değişim gösterdiğini ispatlamaktadır.

7. Günümüzde pek azı kalan eserler bu şekilde gün yüzüne çıkartılmış olmaktadır.

8. Yitik Hazine yayınları bu albümle silinmeye yüz tutmuş çok önemli belgeleri Türk kültürüne kazandırmış olmaktadır.

9. Bu albüm devamında çıkacak diğer albümlerle Yitik Hazine Yayınları Türk tarihi için büyük bir kazanım olacaktır.

    Lot No: 32

    Lot: 32

    II. Abdülhamid Yıldız Albümleri Mekke-Medine-23.5 x 31.5 cm Baskı: 2006 Albümde Mekke ve Medine'nin ilk çekilen fotoğraflarına da yer verilmiştir. Fotoğrafların çekildiği yıllarda matbaa ve baskı tekniklerinin çok gelişmemiş olmasından dolayı, çekilen fotoğrafların çok büyük kısmı herhangi bir yayın organında yayınlanmamıştır. Fotoğraflar ilk kez bu kadar kaliteli kağıtlara ve bu kadar temiz bir baskı ile gün yüzüne çıkarılmaktadır. Fotoğraf tarihi bir belgedir. Bu yüzden bu albümdeki fotoğrafların yayınlanması ile Hicaz'a Osmanlıların yaptığı hizmetleri çok daha iyi görülmektedir. Kâbe ve çevresinin ve yine Medine ve çevresinin hiç bir ticari kazanç uğruna kirletilmediği en saf hâllerini göstermesi bakımından da çok önemlidir. Albümün kapağı, Yıldız Albümlerinde yer alan orijinal kapaklardan esinlenerek yapılmıştır. 6. Albümde yer alan fotoğraflar Mekke Medine Lübnan'ın tarih boyunca nasıl bir tapoğrafik değişim gösterdiğini ispatlamaktadır. 7. Günümüzde pek azı kalan eserler bu şekilde gün yüzüne çıkartılmış olmaktadır. 8. Yitik Hazine yayınları bu albümle silinmeye yüz tutmuş çok önemli belgeleri Türk kültürüne kazandırmış olmaktadır. 9. Bu albüm devamında çıkacak diğer albümlerle Yitik Hazine Yayınları Türk tarihi için büyük bir kazanım olacaktır.

    TLSatıldı
  • Makedon Dramı - İskender'in Seferleri / Le Drame Macedonıen - Les Campagnes D'alexandre-Jurien de la Graviere - 1891  194 Sayfa, 1 Katlanır Harita, 20 x 12 Cm

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Makedon Dramı - İskender'in Seferleri / Le Drame Macedonıen - Les Campagnes D'alexandre-Jurien de la Graviere - 1891 194 Sayfa, 1 Katlanır Harita, 20 x 12 Cm

    TLSatıldı
  • İstanbulun Fethi / La Conquête de ConstantinopleTome I (1199-1203) et tome II (1203-1207)-Yayıncı Les Belles Lettres yayınevi, Paris 1939  233 sayfa ve 3 harita (1. cilt), 372 sayfa (2. cilt). 370 sayfa                                                             Villehardouin öyküsünü günden güne değil, anlattığı olayların hemen ardından, yani 1207 ile 1213 yılları arasında yazmış olması muhtemeldir. Anılarının kesinliği ve doğruluğu dikkat çekicidir. kronolojisi çok kesindir, ayrıca alıntı yaptığı eylemleri sadakatle analiz eder ve içeriklerini sıklıkla yeniden üretir. Seferi Kutsal Topraklar ve Müslüman Mısır'dan Konstantinopolis'in Hristiyan İmparatorluğu'na yönlendirmeye katkıda bulunduğu için kendini haklı çıkarma kaygısı, anlatımında açıkça görülüyorsa, Villehardouin'in doğruluğu, çok sık saldırıya uğramış, tarafından kabul edilmiş ve onaylanmıştır. en yeni tarihi eserler.

Eser 1199-1207 dönemini kapsamaktadır. Neuilly-sur-Marne papazı Foulques'in Dördüncü Haçlı Seferi vaazıyla başlar ve Villehardouin'in koruyucusu Boniface de Montferrat'ın Messinople'da ölümünden söz edilmesiyle sona erer.

Yalnızca karmaşık ve dolambaçlı olayların anlatımına açıklık getirmeyi düşünen Villehardouin'in çalışmasında üslup kaygısı tamamen yok olsa da, bu kesinlik ve netlik arzusu, esere pitoresk betimlemeleri dışlamayan bir kıyafet ve saygınlık verir. ve rekonstrüksiyonlar; Venedik'te antlaşmanın imzalanması, Konstantinopolis'in Haçlıların nazarında görünmesi, şehre yapılan saldırı, Montferrat'ın ölümü gibi bazı sayfalar gerçek antoloji sayfalarıdır.                                                                                                                                                                         İSTANBUL'UN FETHİ

I. Haçlı seferinin kökenleri
II. Hazırlıklar (1200'den Mayıs 1202'ye kadar)
III. Venedik'teki Haçlılar (Temmuz-Eylül 1202)
IV. Haçlılar Zara'da (Ekim 1202-Nisan 1203)
V. Konstantinopolis yolunda (Nisan-Haziran 1203)
VI. Konstantinopolis'in ilk kuşatması: İmparator Alexis IV (11 Temmuz-Kasım 1203)


EKLER
I. 1201 tarihli berat antlaşması
II. 17 Temmuz 1203 günü
III. 17 Temmuz - 1 Ağustos 1203

LEVHALAR (cildin sonunda)
I. Villehardouin
II tarafından adlandırılan şövalyelerin çoğunun yurtları ve menşe yerleri. 1204 yılında Konstantinopolis
III. Villehardouin tarafından adlandırılan Doğu'daki kasabalar ve yöreler

    Lot No: 34

    Lot: 34

    İstanbulun Fethi / La Conquête de ConstantinopleTome I (1199-1203) et tome II (1203-1207)-Yayıncı Les Belles Lettres yayınevi, Paris 1939 233 sayfa ve 3 harita (1. cilt), 372 sayfa (2. cilt). 370 sayfa Villehardouin öyküsünü günden güne değil, anlattığı olayların hemen ardından, yani 1207 ile 1213 yılları arasında yazmış olması muhtemeldir. Anılarının kesinliği ve doğruluğu dikkat çekicidir. kronolojisi çok kesindir, ayrıca alıntı yaptığı eylemleri sadakatle analiz eder ve içeriklerini sıklıkla yeniden üretir. Seferi Kutsal Topraklar ve Müslüman Mısır'dan Konstantinopolis'in Hristiyan İmparatorluğu'na yönlendirmeye katkıda bulunduğu için kendini haklı çıkarma kaygısı, anlatımında açıkça görülüyorsa, Villehardouin'in doğruluğu, çok sık saldırıya uğramış, tarafından kabul edilmiş ve onaylanmıştır. en yeni tarihi eserler. Eser 1199-1207 dönemini kapsamaktadır. Neuilly-sur-Marne papazı Foulques'in Dördüncü Haçlı Seferi vaazıyla başlar ve Villehardouin'in koruyucusu Boniface de Montferrat'ın Messinople'da ölümünden söz edilmesiyle sona erer. Yalnızca karmaşık ve dolambaçlı olayların anlatımına açıklık getirmeyi düşünen Villehardouin'in çalışmasında üslup kaygısı tamamen yok olsa da, bu kesinlik ve netlik arzusu, esere pitoresk betimlemeleri dışlamayan bir kıyafet ve saygınlık verir. ve rekonstrüksiyonlar; Venedik'te antlaşmanın imzalanması, Konstantinopolis'in Haçlıların nazarında görünmesi, şehre yapılan saldırı, Montferrat'ın ölümü gibi bazı sayfalar gerçek antoloji sayfalarıdır. İSTANBUL'UN FETHİ I. Haçlı seferinin kökenleri II. Hazırlıklar (1200'den Mayıs 1202'ye kadar) III. Venedik'teki Haçlılar (Temmuz-Eylül 1202) IV. Haçlılar Zara'da (Ekim 1202-Nisan 1203) V. Konstantinopolis yolunda (Nisan-Haziran 1203) VI. Konstantinopolis'in ilk kuşatması: İmparator Alexis IV (11 Temmuz-Kasım 1203) EKLER I. 1201 tarihli berat antlaşması II. 17 Temmuz 1203 günü III. 17 Temmuz - 1 Ağustos 1203 LEVHALAR (cildin sonunda) I. Villehardouin II tarafından adlandırılan şövalyelerin çoğunun yurtları ve menşe yerleri. 1204 yılında Konstantinopolis III. Villehardouin tarafından adlandırılan Doğu'daki kasabalar ve yöreler

    TLSatıldı
  • Yunan Pişmiş Toprak Figürinler Kataloğu / Musees Imperiaux Ottomans, Catalogue des Figurines Grecques de Terre Cuite-Yunan Pişmiş Toprak Heykelcikler Kataloğu. Osmanlı İmparatorluk Müzeleri . Constantinople, 1908 Tipografi ve Litografi Ahmed İhsan, 663s. 17×25cm.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    Yunan Pişmiş Toprak Figürinler Kataloğu / Musees Imperiaux Ottomans, Catalogue des Figurines Grecques de Terre Cuite-Yunan Pişmiş Toprak Heykelcikler Kataloğu. Osmanlı İmparatorluk Müzeleri . Constantinople, 1908 Tipografi ve Litografi Ahmed İhsan, 663s. 17×25cm.

    TLSatıldı
  • Pompiers Turcs [Tulumbacılar]-Tulumbacılar, Osmanlı Devleti'nde Yeniçeri Ocağı'na bağlı olarak Dergâh-ı Âli Tulumbacı Ocağı adıyla 1720 yılında kurulan itfaiye teşkilatıdır. Yeniçeri Ocağı'nın 1826'da kaldırılmasıyla bu ocak da lağvedildi. 1827 yılında yarı askerî bir İtfaiye Teşkilatı kuruldu.

    Lot No: 36

    Lot: 36

    Pompiers Turcs [Tulumbacılar]-Tulumbacılar, Osmanlı Devleti'nde Yeniçeri Ocağı'na bağlı olarak Dergâh-ı Âli Tulumbacı Ocağı adıyla 1720 yılında kurulan itfaiye teşkilatıdır. Yeniçeri Ocağı'nın 1826'da kaldırılmasıyla bu ocak da lağvedildi. 1827 yılında yarı askerî bir İtfaiye Teşkilatı kuruldu.

    TLSatıldı
  • Chatir, Charles de Ferriol'ün Levant'ın Farklı Uluslarını Temsil Eden Yüz Baskı Koleksiyonundan 28. levha-Jean-Baptiste Vanmour (1671-1737), günlük yaşam resimleri, portreleri ve tarihsel olayları konu alan resimleriyle tanınan Flaman asıllı Fransız ressamdır. Çalışmaları aristokrat ve politikacı Marques Charles de Ferriol’un dikkatini çektiğinde; ressam Jacques-Albert Gerin’in atölyesinde güzel sanatlar okuyan Vanmour, 1699’da Ferriol’un maiyetinde İstanbul’a gelmiş, Osmanlı elçi kabul törenlerini ve Lale Devri İstanbul’unu bütün ayrıntılarıyla resmetmiştir. Vanmour, sadece Osmanlı’nın günlük yaşamını değil, aynı zamanda saray ve askeri yaşamını ve bu sınıflara ait bireylerin giydiği kıyafetleri resmeden ilk ressamlardan olmuştur. Özellikle Osmanlı Devleti’nde Lale Devri’nin tanığı olan Vanmour, Osmanlı’nın en gösterişli zamanını resmedebilmiş ve Osmanlı’nın kıyafetlerini ve günlük yaşamını tüm incelikleri ile işlemiştir. Ferriol ülkesine döndükten sonra bu resimleri gravür olarak bastırmış ve hazırladığı bu gravürlü albüm ilk olarak 1712-1713 yıllarında Le Hay tarafından yayımlanmıştır. Doğu’dan gelen kostümleri ve etnik kökenleri tasvir eden 98 gravür içeren bu baskı, Batı Avrupa’da geniş çapta popüler olmuş ve farklı dillere çevrilmiştir. Vanmour’un albümü, Avrupa’da uzun yıllar etkisi altına alan “Turquerie” modasına öncülük etmesi ve Osmanlı yaşamını tüm canlılığı ile gözler önüne sermesi açısından büyük önem taşımaktadır. Batılıların Osmanlı toplumunu tüm ayrıntıları ile tanıması için hazırlanan bu esere Ferriol’un detaylı anlatımının eşlik etmesi nedeniyle eser aynı zamanda devlet kültürünü ve devlet içerisindeki hiyerarşiyi belgelemek adına kullanılmıştır. Ağırlıklı olarak memurları, çeşitli etnik gruplara mensup kişileri, tüccarları, seyyar tüccarları; haremden, bir Türk düğününden ve cenazeden sahneleri resmeden Vanmour aynı zamanda kadınları hem kamusal hem de özel alanlarda temsil eden sahneleri betimlemektedir. Eserin yayımlanmasının hemen ardından büyük bir üne kavuşan Vanmour Fransız Kralı XIV. Louis tarafından “Kral’ın Doğuda’ki özel ressamı” unvanını almıştır. Bu albümde yer alan Vanmour çizimlerinin çoğu, bugün Amsterdam Rijksmuseum’da yer almaktadır.

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Chatir, Charles de Ferriol'ün Levant'ın Farklı Uluslarını Temsil Eden Yüz Baskı Koleksiyonundan 28. levha-Jean-Baptiste Vanmour (1671-1737), günlük yaşam resimleri, portreleri ve tarihsel olayları konu alan resimleriyle tanınan Flaman asıllı Fransız ressamdır. Çalışmaları aristokrat ve politikacı Marques Charles de Ferriol’un dikkatini çektiğinde; ressam Jacques-Albert Gerin’in atölyesinde güzel sanatlar okuyan Vanmour, 1699’da Ferriol’un maiyetinde İstanbul’a gelmiş, Osmanlı elçi kabul törenlerini ve Lale Devri İstanbul’unu bütün ayrıntılarıyla resmetmiştir. Vanmour, sadece Osmanlı’nın günlük yaşamını değil, aynı zamanda saray ve askeri yaşamını ve bu sınıflara ait bireylerin giydiği kıyafetleri resmeden ilk ressamlardan olmuştur. Özellikle Osmanlı Devleti’nde Lale Devri’nin tanığı olan Vanmour, Osmanlı’nın en gösterişli zamanını resmedebilmiş ve Osmanlı’nın kıyafetlerini ve günlük yaşamını tüm incelikleri ile işlemiştir. Ferriol ülkesine döndükten sonra bu resimleri gravür olarak bastırmış ve hazırladığı bu gravürlü albüm ilk olarak 1712-1713 yıllarında Le Hay tarafından yayımlanmıştır. Doğu’dan gelen kostümleri ve etnik kökenleri tasvir eden 98 gravür içeren bu baskı, Batı Avrupa’da geniş çapta popüler olmuş ve farklı dillere çevrilmiştir. Vanmour’un albümü, Avrupa’da uzun yıllar etkisi altına alan “Turquerie” modasına öncülük etmesi ve Osmanlı yaşamını tüm canlılığı ile gözler önüne sermesi açısından büyük önem taşımaktadır. Batılıların Osmanlı toplumunu tüm ayrıntıları ile tanıması için hazırlanan bu esere Ferriol’un detaylı anlatımının eşlik etmesi nedeniyle eser aynı zamanda devlet kültürünü ve devlet içerisindeki hiyerarşiyi belgelemek adına kullanılmıştır. Ağırlıklı olarak memurları, çeşitli etnik gruplara mensup kişileri, tüccarları, seyyar tüccarları; haremden, bir Türk düğününden ve cenazeden sahneleri resmeden Vanmour aynı zamanda kadınları hem kamusal hem de özel alanlarda temsil eden sahneleri betimlemektedir. Eserin yayımlanmasının hemen ardından büyük bir üne kavuşan Vanmour Fransız Kralı XIV. Louis tarafından “Kral’ın Doğuda’ki özel ressamı” unvanını almıştır. Bu albümde yer alan Vanmour çizimlerinin çoğu, bugün Amsterdam Rijksmuseum’da yer almaktadır.

    TLSatıldı
  • İstanbul Haritaları 1422-1922 / Maps Of Istanbul 1422-1922-İstanbul fetihten evvel neye benziyordu? 19. Yüzyılda camilerin dağılımı nasıldı? Bir bakışta; o zamanki gözle Zamanın yöntemleri ve teknikleri; baskılar nasıl yapılmıştı? Boğazı gerçeğe yakın ilk defa kim, ne zaman çizebildi? Ya da Birinci Harpde İstanbul’un haritası nasıl çizilmişti? 580 parçalık müthiş bir koleksiyondan özenle seçilmiş ve asitten arındırılmış harita kağıdına basılmış 100 haritanın hikayesi

    Lot No: 38

    Lot: 38

    İstanbul Haritaları 1422-1922 / Maps Of Istanbul 1422-1922-İstanbul fetihten evvel neye benziyordu? 19. Yüzyılda camilerin dağılımı nasıldı? Bir bakışta; o zamanki gözle Zamanın yöntemleri ve teknikleri; baskılar nasıl yapılmıştı? Boğazı gerçeğe yakın ilk defa kim, ne zaman çizebildi? Ya da Birinci Harpde İstanbul’un haritası nasıl çizilmişti? 580 parçalık müthiş bir koleksiyondan özenle seçilmiş ve asitten arındırılmış harita kağıdına basılmış 100 haritanın hikayesi

    TLSatıldı
  • Mortier Map of the Kerch Strait with Crimea and Russia, Kırım ve Kerç Boğazı'nın nadir görülen haritası-Nicolas Sanson, 1705, 42x51 cm.

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Mortier Map of the Kerch Strait with Crimea and Russia, Kırım ve Kerç Boğazı'nın nadir görülen haritası-Nicolas Sanson, 1705, 42x51 cm.

    TLSatıldı
  • VOYAGE EN ORIENT, Joseph Reinach, Paris, G. Charpentier, 1879.-2 cilt: c.1 - 332 s; c.2 - 409 s. Fransız yazar ve politikacı Joseph Reinach’ın (1856 - 1921) kardeşleriyle birlikte çıktığı yolculuğun izlenimleri... Tuna kıyılarından başlayıp Adriyatik kıyılarına doğru uzanan bir seyahatnamedir. Eserin ilk cildinde Tuna kıyıları, Boğaz, ikinci cildinde ise Yunanistan, Adriyatik kıyıları ve Doğu sorunu ele alınmaktadır.

    Lot No: 40

    Lot: 40

    VOYAGE EN ORIENT, Joseph Reinach, Paris, G. Charpentier, 1879.-2 cilt: c.1 - 332 s; c.2 - 409 s. Fransız yazar ve politikacı Joseph Reinach’ın (1856 - 1921) kardeşleriyle birlikte çıktığı yolculuğun izlenimleri... Tuna kıyılarından başlayıp Adriyatik kıyılarına doğru uzanan bir seyahatnamedir. Eserin ilk cildinde Tuna kıyıları, Boğaz, ikinci cildinde ise Yunanistan, Adriyatik kıyıları ve Doğu sorunu ele alınmaktadır.

    TLSatıldı
  • Une ambassade à Constantinople: La Politique Orientale de la Révolution Française (2 Cilt bir arada)-E. De Marcere. Paris: Librairie Felix Alcan. 1927. 1.cilt: 395 s., 2. cilt: 369 s.

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Une ambassade à Constantinople: La Politique Orientale de la Révolution Française (2 Cilt bir arada)-E. De Marcere. Paris: Librairie Felix Alcan. 1927. 1.cilt: 395 s., 2. cilt: 369 s.

    TLSatıldı
  • Le Cadi-lesquier, Yasa Başkanı;Charles de Ferriol'ün Levant'ın Farklı Uluslarını Temsil Eden Yüz Baskı Koleksiyonundan 21. levha-Jean-Baptiste Vanmour (1671-1737), günlük yaşam resimleri, portreleri ve tarihsel olayları konu alan resimleriyle tanınan Flaman asıllı Fransız ressamdır. Çalışmaları aristokrat ve politikacı Marques Charles de Ferriol’un dikkatini çektiğinde; ressam Jacques-Albert Gerin’in atölyesinde güzel sanatlar okuyan Vanmour, 1699’da Ferriol’un maiyetinde İstanbul’a gelmiş, Osmanlı elçi kabul törenlerini ve Lale Devri İstanbul’unu bütün ayrıntılarıyla resmetmiştir. Vanmour, sadece Osmanlı’nın günlük yaşamını değil, aynı zamanda saray ve askeri yaşamını ve bu sınıflara ait bireylerin giydiği kıyafetleri resmeden ilk ressamlardan olmuştur. Özellikle Osmanlı Devleti’nde Lale Devri’nin tanığı olan Vanmour, Osmanlı’nın en gösterişli zamanını resmedebilmiş ve Osmanlı’nın kıyafetlerini ve günlük yaşamını tüm incelikleri ile işlemiştir. Ferriol ülkesine döndükten sonra bu resimleri gravür olarak bastırmış ve hazırladığı bu gravürlü albüm ilk olarak 1712-1713 yıllarında Le Hay tarafından yayımlanmıştır. Doğu’dan gelen kostümleri ve etnik kökenleri tasvir eden 98 gravür içeren bu baskı, Batı Avrupa’da geniş çapta popüler olmuş ve farklı dillere çevrilmiştir. Vanmour’un albümü, Avrupa’da uzun yıllar etkisi altına alan “Turquerie” modasına öncülük etmesi ve Osmanlı yaşamını tüm canlılığı ile gözler önüne sermesi açısından büyük önem taşımaktadır. Batılıların Osmanlı toplumunu tüm ayrıntıları ile tanıması için hazırlanan bu esere Ferriol’un detaylı anlatımının eşlik etmesi nedeniyle eser aynı zamanda devlet kültürünü ve devlet içerisindeki hiyerarşiyi belgelemek adına kullanılmıştır. Ağırlıklı olarak memurları, çeşitli etnik gruplara mensup kişileri, tüccarları, seyyar tüccarları; haremden, bir Türk düğününden ve cenazeden sahneleri resmeden Vanmour aynı zamanda kadınları hem kamusal hem de özel alanlarda temsil eden sahneleri betimlemektedir. Eserin yayımlanmasının hemen ardından büyük bir üne kavuşan Vanmour Fransız Kralı XIV. Louis tarafından “Kral’ın Doğuda’ki özel ressamı” unvanını almıştır. Bu albümde yer alan Vanmour çizimlerinin çoğu, bugün Amsterdam Rijksmuseum’da yer almaktadır.

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Le Cadi-lesquier, Yasa Başkanı;Charles de Ferriol'ün Levant'ın Farklı Uluslarını Temsil Eden Yüz Baskı Koleksiyonundan 21. levha-Jean-Baptiste Vanmour (1671-1737), günlük yaşam resimleri, portreleri ve tarihsel olayları konu alan resimleriyle tanınan Flaman asıllı Fransız ressamdır. Çalışmaları aristokrat ve politikacı Marques Charles de Ferriol’un dikkatini çektiğinde; ressam Jacques-Albert Gerin’in atölyesinde güzel sanatlar okuyan Vanmour, 1699’da Ferriol’un maiyetinde İstanbul’a gelmiş, Osmanlı elçi kabul törenlerini ve Lale Devri İstanbul’unu bütün ayrıntılarıyla resmetmiştir. Vanmour, sadece Osmanlı’nın günlük yaşamını değil, aynı zamanda saray ve askeri yaşamını ve bu sınıflara ait bireylerin giydiği kıyafetleri resmeden ilk ressamlardan olmuştur. Özellikle Osmanlı Devleti’nde Lale Devri’nin tanığı olan Vanmour, Osmanlı’nın en gösterişli zamanını resmedebilmiş ve Osmanlı’nın kıyafetlerini ve günlük yaşamını tüm incelikleri ile işlemiştir. Ferriol ülkesine döndükten sonra bu resimleri gravür olarak bastırmış ve hazırladığı bu gravürlü albüm ilk olarak 1712-1713 yıllarında Le Hay tarafından yayımlanmıştır. Doğu’dan gelen kostümleri ve etnik kökenleri tasvir eden 98 gravür içeren bu baskı, Batı Avrupa’da geniş çapta popüler olmuş ve farklı dillere çevrilmiştir. Vanmour’un albümü, Avrupa’da uzun yıllar etkisi altına alan “Turquerie” modasına öncülük etmesi ve Osmanlı yaşamını tüm canlılığı ile gözler önüne sermesi açısından büyük önem taşımaktadır. Batılıların Osmanlı toplumunu tüm ayrıntıları ile tanıması için hazırlanan bu esere Ferriol’un detaylı anlatımının eşlik etmesi nedeniyle eser aynı zamanda devlet kültürünü ve devlet içerisindeki hiyerarşiyi belgelemek adına kullanılmıştır. Ağırlıklı olarak memurları, çeşitli etnik gruplara mensup kişileri, tüccarları, seyyar tüccarları; haremden, bir Türk düğününden ve cenazeden sahneleri resmeden Vanmour aynı zamanda kadınları hem kamusal hem de özel alanlarda temsil eden sahneleri betimlemektedir. Eserin yayımlanmasının hemen ardından büyük bir üne kavuşan Vanmour Fransız Kralı XIV. Louis tarafından “Kral’ın Doğuda’ki özel ressamı” unvanını almıştır. Bu albümde yer alan Vanmour çizimlerinin çoğu, bugün Amsterdam Rijksmuseum’da yer almaktadır.

    TLSatıldı
  • Sadrazam - Grand Vizier-Dalvimart 1804 Orijinal Gravür
48x36 cm, Çerçeveli.

[DALVIMART, Octavien]. Bir Dizi Gravürle Resimlenmiş Türkiye Kostümü; İngilizce ve Fransızca Açıklama ile , Londra, Howlett ve Brimmer for William Miller, MDCCCIV [=1804].

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Sadrazam - Grand Vizier-Dalvimart 1804 Orijinal Gravür 48x36 cm, Çerçeveli. [DALVIMART, Octavien]. Bir Dizi Gravürle Resimlenmiş Türkiye Kostümü; İngilizce ve Fransızca Açıklama ile , Londra, Howlett ve Brimmer for William Miller, MDCCCIV [=1804].

    TLSatıldı
  • Travail du XVIIIème siècle Vue du superbe temple de Ste Sophie aujourd’hui Mosquée principales a Constantinople-18. yüzyıl eseri Muhteşem Ayasofya tapınağının bugünkü görünümü Konstantinopolis'teki Ana Cami  gravür

 28 x 45 cm

    Lot No: 44

    Lot: 44

    Travail du XVIIIème siècle Vue du superbe temple de Ste Sophie aujourd’hui Mosquée principales a Constantinople-18. yüzyıl eseri Muhteşem Ayasofya tapınağının bugünkü görünümü Konstantinopolis'teki Ana Cami gravür 28 x 45 cm

    TLSatıldı
  • Sinan: Architect of Suleyman the Magnificent and the Ottoman Golden Age-Sinan: Kanuni Sultan Süleyman ve Osmanlı Altın Çağının Mimarı-141 sayfa. 31x42 cm - İngilizce

16. yüzyıl Osmanlı Altın Çağı'nın en büyük mimarı olan Sinan, Kanuni Sultan Süleyman ve II. Selim döneminde yüzlerce yapı tasarlamıştır. Bu cilt, Sinan'ın sanatına yeni yorumlar sunan metinlerle tamamlanan, Türk camilerinin en büyüğü Süleymaniye ve Selimiye de dahil olmak üzere, onun binalarına görsel bir saygı duruşunda bulunuyor.

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Sinan: Architect of Suleyman the Magnificent and the Ottoman Golden Age-Sinan: Kanuni Sultan Süleyman ve Osmanlı Altın Çağının Mimarı-141 sayfa. 31x42 cm - İngilizce 16. yüzyıl Osmanlı Altın Çağı'nın en büyük mimarı olan Sinan, Kanuni Sultan Süleyman ve II. Selim döneminde yüzlerce yapı tasarlamıştır. Bu cilt, Sinan'ın sanatına yeni yorumlar sunan metinlerle tamamlanan, Türk camilerinin en büyüğü Süleymaniye ve Selimiye de dahil olmak üzere, onun binalarına görsel bir saygı duruşunda bulunuyor.

    TLSatıldı
  • Otağ - ı Hümayun : Osmanlı Çadırları [Türkçe]-Otağ-ı Hümayun: Osmanlı Çadırları [Kutulu]. Nurhan Atasoy. İstanbul: Aygaz, 2000. 305 s. 31 x 29 cm. Yayıncısının orijinal şömizli cildinde. Kondisyonu yeni.                                                                                                                                                                                                    “Otağ-ı Hümayun – Osmanlı Çadırları” Anadolu’ya getirdikleri göçebe kültürünü, zaman içinde rafine bir yaşam kültürüne dönüştüren Osmanlıların iç dünyasını yansıtıyor. 624 yıllık Osmanlı hükümranlığı, çeşitli kitaplarda sayısız öykü ile aktarılıyor. Ancak tarih kitaplarında Osmanlı’nın yaşam biçiminin ayrıntılarına çokça rastlanmıyor. Prof. Dr. Nurhan Atasoy tarafından kaleme alınan kitabın tasarımı Ersu Pekin’e, fotoğraflar ise Selamet ve Bahadır Taşkın’a ait.”

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Otağ - ı Hümayun : Osmanlı Çadırları [Türkçe]-Otağ-ı Hümayun: Osmanlı Çadırları [Kutulu]. Nurhan Atasoy. İstanbul: Aygaz, 2000. 305 s. 31 x 29 cm. Yayıncısının orijinal şömizli cildinde. Kondisyonu yeni. “Otağ-ı Hümayun – Osmanlı Çadırları” Anadolu’ya getirdikleri göçebe kültürünü, zaman içinde rafine bir yaşam kültürüne dönüştüren Osmanlıların iç dünyasını yansıtıyor. 624 yıllık Osmanlı hükümranlığı, çeşitli kitaplarda sayısız öykü ile aktarılıyor. Ancak tarih kitaplarında Osmanlı’nın yaşam biçiminin ayrıntılarına çokça rastlanmıyor. Prof. Dr. Nurhan Atasoy tarafından kaleme alınan kitabın tasarımı Ersu Pekin’e, fotoğraflar ise Selamet ve Bahadır Taşkın’a ait.”

    TLSatıldı
  • Traces of Ottoman Culture in Croatia : Tragovi Osmanske Kulture u Hrvatskoj-23,5x30 cm - 	English - Hırvatski 

Hırvatistan'da Osmanlı Kültürünün İzleri: Hırvatistan'da Osmanlı Kültürünün İzleri

    Lot No: 47

    Lot: 47

    Traces of Ottoman Culture in Croatia : Tragovi Osmanske Kulture u Hrvatskoj-23,5x30 cm - English - Hırvatski Hırvatistan'da Osmanlı Kültürünün İzleri: Hırvatistan'da Osmanlı Kültürünün İzleri

    TLSatıldı
  • İstanbul'daki Güneş Saatleri-20 X 28 cm Basım: 1985 

Anadolu ve İstanbul'daki çeşitli uygarlıklardan günümüze kalan kültür mirasımızı yıllık kitaplarımızla okuyucularımızın dikkatlerine sunmaya devam ediyoruz. Sandoz Kültür Yayınlarının yedincisi olan bu yılki kitabımız, "İstanbul'daki Güneş Saatleri"ne ayrılmış bulunuyor. Kitabımızda, İstanbul'da bulunan güneş saatlerini tanıtırken, bir döneme adını yazdırmış Meyer Ailesi ve özellikle son ferdi olan Wolfgang Meyer'i de tekrar hatıralarımıza çıkarmayı bir borç bildik. Sultan II. Abdülhamid'in saatçıbaşısı olarak Yıldız Sarayı'na gelen büyükbaba Johann Meyer'den sonra, baba Emi! Meyer bu sanatı devam ettirmiş ve nihayet 1909 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Wolfgang Meyer de ailenin son ferdi olarak geleneği sürdürmüştür. Birinci Dünya Savaşı sırasındaki kısa bir süre dışında İstanbul'da yaşayan W. Meyer bir dönem boyunca adının özdeşleştiği saatçilik sanatı yanında, fahri olarak Topkapı Sarayındaki tarihi saatlerin tamiri ve kataloğunun hazırlanmasında da çalışmıştır. Daha sonra Güneş Saatleri ile de ilgilenen W. Meyer bunların üzerindeki çalışmalarının not ve fotoğraflarını bir dosyada toplamıştır. Meyer'in ölümünden sonra bu notların yayınlanmasını arzu eden Bn. Meyer, böylece Sandoz yayınlarının yedincisinin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. W. Meyer'in Güneş Saatleri dosyasının yayına hazırlanması, İstanbul'da bulunanların ayrılıp fotoğrafların seçimi ve gerekli çizimler, Almanca metnin Türkçe 'ye çevrilmesi dışında tümüyle Bay Heinz Klautke tarafından yapılmıştır. Bu nedenle, Wolfgang Meyer'in bu kıymetli araştırmasının, Kültür Yayınlarımız arasında çıkmasına izin veren Bn. Meyer'e ve hiçbir maddi karşılık olmaksızın sırf yazarın hatırasını canlı tutmanın verdiği manevi hazla çok titiz ve sabırlı bir çalışma sonucu bu kitabımıza olanak sağlayan Bay Klautke 'ye burada en içten teşekkürlerimizi sunarız... Dr. Edgar POFFET

    Lot No: 48

    Lot: 48

    İstanbul'daki Güneş Saatleri-20 X 28 cm Basım: 1985 Anadolu ve İstanbul'daki çeşitli uygarlıklardan günümüze kalan kültür mirasımızı yıllık kitaplarımızla okuyucularımızın dikkatlerine sunmaya devam ediyoruz. Sandoz Kültür Yayınlarının yedincisi olan bu yılki kitabımız, "İstanbul'daki Güneş Saatleri"ne ayrılmış bulunuyor. Kitabımızda, İstanbul'da bulunan güneş saatlerini tanıtırken, bir döneme adını yazdırmış Meyer Ailesi ve özellikle son ferdi olan Wolfgang Meyer'i de tekrar hatıralarımıza çıkarmayı bir borç bildik. Sultan II. Abdülhamid'in saatçıbaşısı olarak Yıldız Sarayı'na gelen büyükbaba Johann Meyer'den sonra, baba Emi! Meyer bu sanatı devam ettirmiş ve nihayet 1909 yılında İstanbul'da dünyaya gelen Wolfgang Meyer de ailenin son ferdi olarak geleneği sürdürmüştür. Birinci Dünya Savaşı sırasındaki kısa bir süre dışında İstanbul'da yaşayan W. Meyer bir dönem boyunca adının özdeşleştiği saatçilik sanatı yanında, fahri olarak Topkapı Sarayındaki tarihi saatlerin tamiri ve kataloğunun hazırlanmasında da çalışmıştır. Daha sonra Güneş Saatleri ile de ilgilenen W. Meyer bunların üzerindeki çalışmalarının not ve fotoğraflarını bir dosyada toplamıştır. Meyer'in ölümünden sonra bu notların yayınlanmasını arzu eden Bn. Meyer, böylece Sandoz yayınlarının yedincisinin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. W. Meyer'in Güneş Saatleri dosyasının yayına hazırlanması, İstanbul'da bulunanların ayrılıp fotoğrafların seçimi ve gerekli çizimler, Almanca metnin Türkçe 'ye çevrilmesi dışında tümüyle Bay Heinz Klautke tarafından yapılmıştır. Bu nedenle, Wolfgang Meyer'in bu kıymetli araştırmasının, Kültür Yayınlarımız arasında çıkmasına izin veren Bn. Meyer'e ve hiçbir maddi karşılık olmaksızın sırf yazarın hatırasını canlı tutmanın verdiği manevi hazla çok titiz ve sabırlı bir çalışma sonucu bu kitabımıza olanak sağlayan Bay Klautke 'ye burada en içten teşekkürlerimizi sunarız... Dr. Edgar POFFET

    TLSatıldı
  • Eski Türklerin Kutsal Ülkesinde Au pays Sacre des Abciens Turcs-14 x 20 cm 161 Sayfa 

Eski Türklerin Kutsal Ülkesinde Au pays Sacre des Abciens Turcs Kısa Özet

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Eski Türklerin Kutsal Ülkesinde Au pays Sacre des Abciens Turcs-14 x 20 cm 161 Sayfa Eski Türklerin Kutsal Ülkesinde Au pays Sacre des Abciens Turcs Kısa Özet

    TLSatıldı
  • Fikret Mualla Retrospektif Sergisi [Sergi Kataloğu]-Fikret Mualla Retrospektif Sergisi [Sergi Kataloğu]. Kolektif. İstanbul: İstanbul Modern, 2005. 317 sayfa. Türkçe. 32 x 26 cm. Yayıncısının orijinal şömizli cildinde.

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Fikret Mualla Retrospektif Sergisi [Sergi Kataloğu]-Fikret Mualla Retrospektif Sergisi [Sergi Kataloğu]. Kolektif. İstanbul: İstanbul Modern, 2005. 317 sayfa. Türkçe. 32 x 26 cm. Yayıncısının orijinal şömizli cildinde.

    TLSatıldı
  • Güzel tarihi reklam Türkenkost Beckmann tütün Orient reklamı-Tütün Tarihi, Türkenkost, Beckmann Tabak, Kartonet Çizim Reklam

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Güzel tarihi reklam Türkenkost Beckmann tütün Orient reklamı-Tütün Tarihi, Türkenkost, Beckmann Tabak, Kartonet Çizim Reklam

    TLSatıldı
  • Gözü Bağlı -  Yağlı Boya Ve Dokuma Sanatının Ortak Buluşması  -GÖZÜ BAĞLI
Birey topluma dayanır toplum da bireyin dönüşümüne. Dünya durmaksızın dönerken geride
bıraktıklarımızla ve geleceği kurmak adına attığımız adımlarla anılırız. Gözlerimizin
bağından kurtulmanın sırası gelmedi mi?
Bu çalışma günümüz penceresine; dokusu, yöntemi ve geçmişiyle kafa tutan hatta onu alıp
bambaşka etkiye taşıyan bir fikri destekliyor. Geçmişin ve toplumun tahakkümüne, bireyin
hayatı boyunca maruz bırakıldığı baskı ve sadece ona gösterilenle yetinmesi durumuna bir
tepki… Görmezden gelinen keskin ama zararlı tüm duyguların geleceği ne denli etkilediğini
aktarmaya çalışan bu eser, Anadolu’nun en değerli el emeği sanatlarından biri olan dokuma
sanatıyla dünün-bugünün-yarının sanat seslerinden biri olan yağlı boya ile hayat buldu. Bu
iki dal, tıpkı eserin aktarmaya çalıştığı gibi gelenekselliğin ve modern dünyanın etkilerini
kavrıyor.
İki farklı tekniğin birbirine geçmesiyle izleyicisinde vurucu ve etkili bir his uyandırmayı
amaçlayan eser, gözü kapalı olan tüm canlıların uyanışına gönderme yapıyor.

Nilüfer Tokay ve Orbay Özgürbüz

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Gözü Bağlı - Yağlı Boya Ve Dokuma Sanatının Ortak Buluşması -GÖZÜ BAĞLI Birey topluma dayanır toplum da bireyin dönüşümüne. Dünya durmaksızın dönerken geride bıraktıklarımızla ve geleceği kurmak adına attığımız adımlarla anılırız. Gözlerimizin bağından kurtulmanın sırası gelmedi mi? Bu çalışma günümüz penceresine; dokusu, yöntemi ve geçmişiyle kafa tutan hatta onu alıp bambaşka etkiye taşıyan bir fikri destekliyor. Geçmişin ve toplumun tahakkümüne, bireyin hayatı boyunca maruz bırakıldığı baskı ve sadece ona gösterilenle yetinmesi durumuna bir tepki… Görmezden gelinen keskin ama zararlı tüm duyguların geleceği ne denli etkilediğini aktarmaya çalışan bu eser, Anadolu’nun en değerli el emeği sanatlarından biri olan dokuma sanatıyla dünün-bugünün-yarının sanat seslerinden biri olan yağlı boya ile hayat buldu. Bu iki dal, tıpkı eserin aktarmaya çalıştığı gibi gelenekselliğin ve modern dünyanın etkilerini kavrıyor. İki farklı tekniğin birbirine geçmesiyle izleyicisinde vurucu ve etkili bir his uyandırmayı amaçlayan eser, gözü kapalı olan tüm canlıların uyanışına gönderme yapıyor. Nilüfer Tokay ve Orbay Özgürbüz

    TLSatıldı
  • Mahsa Amini - Yağlı Boya Ve Dokuma Sanatının Ortak Buluşması-.Nilüfer Tokay ve Orbay Özgürbüz

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Mahsa Amini - Yağlı Boya Ve Dokuma Sanatının Ortak Buluşması-.Nilüfer Tokay ve Orbay Özgürbüz

    TLSatıldı
  • Yağlı boya  Galata Kulesi-1961 yılında doğan Ömer Vardar, çalışmalarında sınır tanımaksızın her konuda gelişme sağlama amacı olan bir sanatçı olarak; belli konulara bağlı kalmadan, o an içinden gelen isteğe ve duygulara bağlı resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan sanatçı, çalışmalarına İstanbul'daki atölyesinde devam etmektedir.

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Yağlı boya Galata Kulesi-1961 yılında doğan Ömer Vardar, çalışmalarında sınır tanımaksızın her konuda gelişme sağlama amacı olan bir sanatçı olarak; belli konulara bağlı kalmadan, o an içinden gelen isteğe ve duygulara bağlı resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan sanatçı, çalışmalarına İstanbul'daki atölyesinde devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Yağlı boya  Galata Kulesi-40x56 cm  

1961 yılında doğan Ömer Vardar, çalışmalarında sınır tanımaksızın her konuda gelişme sağlama amacı olan bir sanatçı olarak; belli konulara bağlı kalmadan, o an içinden gelen isteğe ve duygulara bağlı resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan sanatçı, çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir.

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Yağlı boya Galata Kulesi-40x56 cm 1961 yılında doğan Ömer Vardar, çalışmalarında sınır tanımaksızın her konuda gelişme sağlama amacı olan bir sanatçı olarak; belli konulara bağlı kalmadan, o an içinden gelen isteğe ve duygulara bağlı resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan sanatçı, çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Yağlı boya – İstiklal Caddesi Tramvay - 1961 yılında doğan Ömer Vardar, çalışmalarında sınır tanımaksızın her konuda gelişme sağlama amacı olan bir sanatçı olarak; belli konulara bağlı kalmadan, o an içinden gelen isteğe ve duygulara bağlı resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan sanatçı, çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir.

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Yağlı boya – İstiklal Caddesi Tramvay - 1961 yılında doğan Ömer Vardar, çalışmalarında sınır tanımaksızın her konuda gelişme sağlama amacı olan bir sanatçı olarak; belli konulara bağlı kalmadan, o an içinden gelen isteğe ve duygulara bağlı resim yapmayı ilke edinmiştir. Kendini sınırlamaktan kaçınan sanatçı, çalışmalarına İstanbul’daki atölyesinde devam etmektedir.

    TLSatıldı
  • Marc Lagrange XXML -Yirmi yıl boyunca Marc Lagrange'ın fotoğrafları güzelliğe bir övgü oldu. Bu dördüncü kitapla, Lido Publishers, bu Antwerp fotoğrafçısının kariyerine dair bir anket sunuyor. Lagrange'ın kendisini sonsuza dek fotoğrafçılığa adadığı 1980'lerden bu yana, ilham perilerinin ilgi çekici portrelerini ve çıplak fotoğraflarını, altında yatan yozlaşmış bir dürtüyle sırlar ve fantezilerle dolu yakalanması zor femmes ölümcülleri yarattı. Lagrange'ın dokunma tutkusu, çıplak kadın ve hatta erkek portrelerinin resmedildiği Ve Tanrı Kadınları Yaratıyor dizisinde görülebilir.

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Marc Lagrange XXML -Yirmi yıl boyunca Marc Lagrange'ın fotoğrafları güzelliğe bir övgü oldu. Bu dördüncü kitapla, Lido Publishers, bu Antwerp fotoğrafçısının kariyerine dair bir anket sunuyor. Lagrange'ın kendisini sonsuza dek fotoğrafçılığa adadığı 1980'lerden bu yana, ilham perilerinin ilgi çekici portrelerini ve çıplak fotoğraflarını, altında yatan yozlaşmış bir dürtüyle sırlar ve fantezilerle dolu yakalanması zor femmes ölümcülleri yarattı. Lagrange'ın dokunma tutkusu, çıplak kadın ve hatta erkek portrelerinin resmedildiği Ve Tanrı Kadınları Yaratıyor dizisinde görülebilir.

    TLSatıldı
  • Digital Diaries, Natacha Merritt -1999 Taschen, 254 sayfa. Orijinal Cilt.

Dijital Günlüklerini gören herkes, Natacha Merritt hakkında derin bilgiye sahiptir. Ve erkek ve kadın Arkadaşlarından ve tanıdıklarından da. Ancak Merritt'in en sevdiği motif kendisidir: neredeyse günün her dakikasında kamerasına poz verir, yatakta, duşta, arkadaşıyla sevişirken, aksesuarlı ve aksesuarsız mastürbasyon yaparken, akla gelebilecek her açıdan ve kamerayla fotoğraflarını çeker. genellikle kol mesafesinde. 1977 doğumlu Merritt, 90'ların Polaroid'i olan bir dijital fotoğraf makinesiyle çalışıyor ve en mahrem ayrıntıları evrensel olarak erişilebilir bilgi parçalarına ayırıyor. Eric Kroll, Natacha Merritt'e birkaç fotoğrafını koyduğu internette tesadüfen rastladı. Bu, Kroll'un bizzat çalıştığı klasik pin-up ve fetiş fotoğrafçılığı geleneğini çok geride bırakan bir şeydi.

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Digital Diaries, Natacha Merritt -1999 Taschen, 254 sayfa. Orijinal Cilt. Dijital Günlüklerini gören herkes, Natacha Merritt hakkında derin bilgiye sahiptir. Ve erkek ve kadın Arkadaşlarından ve tanıdıklarından da. Ancak Merritt'in en sevdiği motif kendisidir: neredeyse günün her dakikasında kamerasına poz verir, yatakta, duşta, arkadaşıyla sevişirken, aksesuarlı ve aksesuarsız mastürbasyon yaparken, akla gelebilecek her açıdan ve kamerayla fotoğraflarını çeker. genellikle kol mesafesinde. 1977 doğumlu Merritt, 90'ların Polaroid'i olan bir dijital fotoğraf makinesiyle çalışıyor ve en mahrem ayrıntıları evrensel olarak erişilebilir bilgi parçalarına ayırıyor. Eric Kroll, Natacha Merritt'e birkaç fotoğrafını koyduğu internette tesadüfen rastladı. Bu, Kroll'un bizzat çalıştığı klasik pin-up ve fetiş fotoğrafçılığı geleneğini çok geride bırakan bir şeydi.

    TLSatıldı
  • 20th Century Bettina Rheims, Kadın Belası Fotoğraf Kitabı-Ebat: 12x10 cm 
Sayfa sayısı: 151 
Yayıncı: Schirmer, 1991

    Lot No: 59

    Lot: 59

    20th Century Bettina Rheims, Kadın Belası Fotoğraf Kitabı-Ebat: 12x10 cm Sayfa sayısı: 151 Yayıncı: Schirmer, 1991

    TLSatıldı
  • Taş Baskı Moda Çizim Gravür -.

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Taş Baskı Moda Çizim Gravür -.

    TLSatıldı
  • İmren Ticarethanesi Reklam Afiş-.

    Lot No: 61

    Lot: 61

    İmren Ticarethanesi Reklam Afiş-.

    TLSatıldı
  • Güreş Müsabakalarında Pehlivanlar Konulu Kartpostal-.

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Güreş Müsabakalarında Pehlivanlar Konulu Kartpostal-.

    TLSatıldı
  • Arkasında Osmanlıca Yazılar Bulunan 1321 Tarihli Bayram Tebrik Kartı-.

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Arkasında Osmanlıca Yazılar Bulunan 1321 Tarihli Bayram Tebrik Kartı-.

    TLSatıldı
  • 1928 Tarihli Gezinti Fotoğrafı-.

    Lot No: 64

    Lot: 64

    1928 Tarihli Gezinti Fotoğrafı-.

    TLSatıldı
  • 1925 Tarihli Sünnet Hatıra Fotokart

    Lot No: 65

    Lot: 65

    1925 Tarihli Sünnet Hatıra Fotokart

    TLSatıldı
  • Fesli Üç Beyefendinin Fotokart

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Fesli Üç Beyefendinin Fotokart

    TLSatıldı
  • 1911 Tarihinde Wilmersdorf'taki Ekrem Bey'e Yollanmış Arkasında Türkçe Yazılar Bulunan Kartpostal

    Lot No: 67

    Lot: 67

    1911 Tarihinde Wilmersdorf'taki Ekrem Bey'e Yollanmış Arkasında Türkçe Yazılar Bulunan Kartpostal

    TLSatıldı
  • Pascal Sebah Fotoğrafhanesi'nden Bir Hanımefendi Fotoğrafı - 1860'lı Yılların Başı.-.

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Pascal Sebah Fotoğrafhanesi'nden Bir Hanımefendi Fotoğrafı - 1860'lı Yılların Başı.-.

    TLSatıldı
  • Meşhur Phebus Fotoğrafhanesinden Bir Hanımefendi Fotoğrafı -.

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Meşhur Phebus Fotoğrafhanesinden Bir Hanımefendi Fotoğrafı -.

    TLSatıldı
  • Meşhur Abdullah Biraderler Fotoğrafhanesi'nden Bir Beyefendi Fotoğrafı.

    Lot No: 70

    Lot: 70

    Meşhur Abdullah Biraderler Fotoğrafhanesi'nden Bir Beyefendi Fotoğrafı.

    TLSatıldı
  • 1957 Yılı Güreş Müsabakaları Konulu Afiş

    Lot No: 71

    Lot: 71

    1957 Yılı Güreş Müsabakaları Konulu Afiş

    TLSatıldı
  • 1957 Yılı Güreş Müsabakaları Konulu Afiş

    Lot No: 72

    Lot: 72

    1957 Yılı Güreş Müsabakaları Konulu Afiş

    TLSatıldı
  • 1947 Yılı Güreş Müsabakaları Konulu Afiş

    Lot No: 73

    Lot: 73

    1947 Yılı Güreş Müsabakaları Konulu Afiş

    TLSatıldı
  • 1949 Yılı İstanbul Güreş Müsabakaları Konulu Afiş

    Lot No: 74

    Lot: 74

    1949 Yılı İstanbul Güreş Müsabakaları Konulu Afiş

    TLSatıldı
  • 1956 Yılı İstanbul 1949 Yılı İstanbul Güreş Müsabakaları Konulu Afiş

    Lot No: 75

    Lot: 75

    1956 Yılı İstanbul 1949 Yılı İstanbul Güreş Müsabakaları Konulu Afiş

    TLSatıldı
  • 1966 Yılı Güreş Müsabakaları Konulu Tebrik Kartı-.

    Lot No: 76

    Lot: 76

    1966 Yılı Güreş Müsabakaları Konulu Tebrik Kartı-.

    TLSatıldı
  • Ankara'da kurulan Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü Tebrik Kartı -2000 adet gönderilmiştir.

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Ankara'da kurulan Beden Terbiyesi Genel Müdürlüğü Tebrik Kartı -2000 adet gönderilmiştir.

    TLSatıldı
  • 1967 Yılı Güreş Müsabakaları Konulu Tebrik Kartı

    Lot No: 78

    Lot: 78

    1967 Yılı Güreş Müsabakaları Konulu Tebrik Kartı

    TLSatıldı
  • Osmanlı Askerler Anı Fotoğrafı

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Osmanlı Askerler Anı Fotoğrafı

    TLSatıldı
  • Tarihi Kırkpınar Şenlikleri 1969 -Büyük Boy Afiş

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Tarihi Kırkpınar Şenlikleri 1969 -Büyük Boy Afiş

    TLSatıldı
  • Tarihi Kırkpınar Şenlikleri 1970-Büyük Boy Afiş

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Tarihi Kırkpınar Şenlikleri 1970-Büyük Boy Afiş

    TLSatıldı
  • Osmanlı Dönemi Askeri Anı Fotoğraf -.

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Osmanlı Dönemi Askeri Anı Fotoğraf -.

    TLSatıldı
  • Çelik Baskı Derviş Gravür-.

    Lot No: 83

    Lot: 83

    Çelik Baskı Derviş Gravür-.

    TLSatıldı
  • Komutan Grandin. Bir denizcinin hikayesi. Koramiral Jurien de La Gravière- Commandant Grandin. Histoire d'un marin. Le vice-amiral Jurien de La Gravière-Basım: 1985
Sayfa: 365

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Komutan Grandin. Bir denizcinin hikayesi. Koramiral Jurien de La Gravière- Commandant Grandin. Histoire d'un marin. Le vice-amiral Jurien de La Gravière-Basım: 1985 Sayfa: 365

    TLSatıldı
  • Çocuklar için Oyun Hazinesi - A Treasury of Plays for Children-Sayfa: 550
Ebat: 14x20 cm
Yıl: 1941

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Çocuklar için Oyun Hazinesi - A Treasury of Plays for Children-Sayfa: 550 Ebat: 14x20 cm Yıl: 1941

    TLSatıldı
  •  Küçük Asya Şehirleri - Villes D’Asie Mineure-Villes D’Asie Mineures, Etudes de Geographie Ancienne, Küçük Asya Şehirleri, Antik Coğrafya Çalışmaları, L. Robert, 1962 Paris, 512 sayfa + 35 Planches ve Katlanır Haritalar, Orjinal Cilt.

    Lot No: 86

    Lot: 86

    Küçük Asya Şehirleri - Villes D’Asie Mineure-Villes D’Asie Mineures, Etudes de Geographie Ancienne, Küçük Asya Şehirleri, Antik Coğrafya Çalışmaları, L. Robert, 1962 Paris, 512 sayfa + 35 Planches ve Katlanır Haritalar, Orjinal Cilt.

    TLSatıldı
  • Sadık Ruhların Sadık Çobanı - Pastor Fidelis Animarum Fidelium-Einsidlae Joseph Thom tarafından basılmıştır. Kaelin: 1830. (163 s.)

Kilise dışındaki kutsal görevlerinde Sadık Ruhların Sadık Çobanı olarak da adlandırılır: yani, piskoposluk Ritüeli ve Kutsama'ya göre hastaları sağlama, ziyaret etme, hastaları teselli etme, ölüleri gömme ve diğer sık ​​görevleri yerine getirme Yolu.

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Sadık Ruhların Sadık Çobanı - Pastor Fidelis Animarum Fidelium-Einsidlae Joseph Thom tarafından basılmıştır. Kaelin: 1830. (163 s.) Kilise dışındaki kutsal görevlerinde Sadık Ruhların Sadık Çobanı olarak da adlandırılır: yani, piskoposluk Ritüeli ve Kutsama'ya göre hastaları sağlama, ziyaret etme, hastaları teselli etme, ölüleri gömme ve diğer sık ​​görevleri yerine getirme Yolu.

    TLSatıldı
  • Başlangıcından günümüze İstanbul - Constantinople depuis les origines jusqu’a nos jours-Georges Young. Paris: Payot. 1948. (323 sf.)

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Başlangıcından günümüze İstanbul - Constantinople depuis les origines jusqu’a nos jours-Georges Young. Paris: Payot. 1948. (323 sf.)

    TLSatıldı
  • Das Decameron - Giovanni Boccaccio-Sayfa: 500 
Ebat: 11.5x18 cm
Yayın: Wilhelm Goldmann Verlag, 1955

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Das Decameron - Giovanni Boccaccio-Sayfa: 500 Ebat: 11.5x18 cm Yayın: Wilhelm Goldmann Verlag, 1955

    TLSatıldı
  • Mustafa Kemal Atatürk-İlk Baskı Yılı: 2006
Ebat: 21,5 x 23
Sayfa Sayısı:	300


Bu kitap bir milletin kahramanlık destanını anlatan, bir varolma savaşının öyküsüdür. Kitabımızda, bu büyük destanı, yaratıcısının ağzından yalın ve açık anlatımıyla sizlere aktarmayı uygun bulduk. Bundaki amacımız Büyük Önderimiz'in kim yerde insanı okşayan ve kimi yerde de bir kırbaç kadar keskin olan ifadelerini ve üslubunu ne kendimizde ne de başka yazarlarda bulamayışımızdır. Yaptığımız şey sadece o günkü dili genç neslin daha iyi anlayabilmesi için üslubun bozulmamasına dikkat ederek bazı kelimeleri günümüz Türkçe'sine çevirmek oldu. Büyük Önder, 58 yıl, 5 ay ve 21 gün süren hayatını çeşitli zamanlarda yakınında bulunan insanlara anlatmıştır. Örneğin; Hikmet Bayur ve Ahmet Emin Yalman'a anlattığı çocukluk anıları 10 Ocak 1922'de Vakit Gazetesi'nde yayınlanmıştır. Suriye ve Trablusgarp'ta geçen yıllarını Afet İnan'a, Sofya'daki yaşamını ve Enver Paşa ile olan yazışmalarını Falih Rıfkı Atay'a, Çanakkale Savaşları'nı Ruşen Eşref Ünaydın'a anlatmış, 'Arıburnu Muharebeleri Raporu' ve 'Anafartalar Muhâberatına Ait Tarihçe' adlı eserleri de kendisi kaleme almıştır. Yaveri Şükrü Tezer'e verdiği hatıra defterinde ise Doğu Cephesi'ndeki yıllar anlatılmış, bunlar Hakimiyet-i Milliye Gazetesi'nde yayınlanmıştır. 15-20 Ekim 1927'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin II. Kurultayı'nda 19 Mayıs 1919'dan 1927 yılına kadar gelişen olayları belgelere dayanarak 6 gün boyunca büyük nutkunda anlatmıştır.  İşte biz bu anıları bir araya getirip O'nun eşsiz fotoğraflarıyla süsleyerek bu kitabın oluşmasını sağladık. Arşivimizde bulunan ve kitapta yer alan bu fotoğraflar yüce liderin fotoğrafçısı olan Ethem Tem'e aittir.

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Mustafa Kemal Atatürk-İlk Baskı Yılı: 2006 Ebat: 21,5 x 23 Sayfa Sayısı: 300 Bu kitap bir milletin kahramanlık destanını anlatan, bir varolma savaşının öyküsüdür. Kitabımızda, bu büyük destanı, yaratıcısının ağzından yalın ve açık anlatımıyla sizlere aktarmayı uygun bulduk. Bundaki amacımız Büyük Önderimiz'in kim yerde insanı okşayan ve kimi yerde de bir kırbaç kadar keskin olan ifadelerini ve üslubunu ne kendimizde ne de başka yazarlarda bulamayışımızdır. Yaptığımız şey sadece o günkü dili genç neslin daha iyi anlayabilmesi için üslubun bozulmamasına dikkat ederek bazı kelimeleri günümüz Türkçe'sine çevirmek oldu. Büyük Önder, 58 yıl, 5 ay ve 21 gün süren hayatını çeşitli zamanlarda yakınında bulunan insanlara anlatmıştır. Örneğin; Hikmet Bayur ve Ahmet Emin Yalman'a anlattığı çocukluk anıları 10 Ocak 1922'de Vakit Gazetesi'nde yayınlanmıştır. Suriye ve Trablusgarp'ta geçen yıllarını Afet İnan'a, Sofya'daki yaşamını ve Enver Paşa ile olan yazışmalarını Falih Rıfkı Atay'a, Çanakkale Savaşları'nı Ruşen Eşref Ünaydın'a anlatmış, 'Arıburnu Muharebeleri Raporu' ve 'Anafartalar Muhâberatına Ait Tarihçe' adlı eserleri de kendisi kaleme almıştır. Yaveri Şükrü Tezer'e verdiği hatıra defterinde ise Doğu Cephesi'ndeki yıllar anlatılmış, bunlar Hakimiyet-i Milliye Gazetesi'nde yayınlanmıştır. 15-20 Ekim 1927'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin II. Kurultayı'nda 19 Mayıs 1919'dan 1927 yılına kadar gelişen olayları belgelere dayanarak 6 gün boyunca büyük nutkunda anlatmıştır. İşte biz bu anıları bir araya getirip O'nun eşsiz fotoğraflarıyla süsleyerek bu kitabın oluşmasını sağladık. Arşivimizde bulunan ve kitapta yer alan bu fotoğraflar yüce liderin fotoğrafçısı olan Ethem Tem'e aittir.

    TLSatıldı
  • Riesengebirge'nin efendisi Rübezahl - Rübezahl der Herr des Riesengebirges Für die-36 gravür ve 4 renkli plaka ile 271 sayfa. Genel olarak iyi, kullanılmış durum.

Dev Dağların Efendisi Rübezahl. K. A. Müller tarafından anlatılan gençler için. Profesör Woldemar Friedrich'in çizimlerine dayanan 36 gravür ve 4 renkli illüstrasyon ile. Verlag Abel & Müller, Leipzig

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Riesengebirge'nin efendisi Rübezahl - Rübezahl der Herr des Riesengebirges Für die-36 gravür ve 4 renkli plaka ile 271 sayfa. Genel olarak iyi, kullanılmış durum. Dev Dağların Efendisi Rübezahl. K. A. Müller tarafından anlatılan gençler için. Profesör Woldemar Friedrich'in çizimlerine dayanan 36 gravür ve 4 renkli illüstrasyon ile. Verlag Abel & Müller, Leipzig

    TLSatıldı
  • Kavak'ın Yunusu- Le dauphin de Kavak-.

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Kavak'ın Yunusu- Le dauphin de Kavak-.

    TLSatıldı
  • Parisismen. Alphabetisch geordnete Sammlung der eigenartigen Ausdrucksweisen des Pariser Argot. Ein Supplement zu allen Franz.-Deutschen Wörterbüchern.-Yayınlayan: Langenscheidt 1899., 1899
Ciltli
Parisizmler. Paris argotunun tuhaf ifadelerinin alfabetik derlemesi. Tüm Fransızca-Almanca sözlüklere ek.
Sayfa: 306

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Parisismen. Alphabetisch geordnete Sammlung der eigenartigen Ausdrucksweisen des Pariser Argot. Ein Supplement zu allen Franz.-Deutschen Wörterbüchern.-Yayınlayan: Langenscheidt 1899., 1899 Ciltli Parisizmler. Paris argotunun tuhaf ifadelerinin alfabetik derlemesi. Tüm Fransızca-Almanca sözlüklere ek. Sayfa: 306

    TLSatıldı
  • Arap Yarımadası - İslam'ın Kutsal Toprakları ve Petrol İmparatorluğu - La péninsule arabique - Terre sainte de l'islam et empire du pétrole 1958-Basım: Payot, 1958

Ciltsiz (24x14cm), 4 haritalı 

270 sayfa

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Arap Yarımadası - İslam'ın Kutsal Toprakları ve Petrol İmparatorluğu - La péninsule arabique - Terre sainte de l'islam et empire du pétrole 1958-Basım: Payot, 1958 Ciltsiz (24x14cm), 4 haritalı 270 sayfa

    TLSatıldı
  • Tatiller Bertall'dan 36 Kısa Hikaye- Les Vacances-315 sayfa. 9x14 cm

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Tatiller Bertall'dan 36 Kısa Hikaye- Les Vacances-315 sayfa. 9x14 cm

    TLSatıldı
  • Une Ambassade A Constantinople, 2 vols-Edouard de Marcère, UNE AMBASSADE À CONSTANTINOPLE. La Politique Orientale de la Révolution Française, Librairie Alcan, Paris, 1927. 2 cilt: 395 s, 1 levha; 369 s, 1 lavha, 23 x 14 cm, kağıt kapaklarında. Fransız İhtilali döneminde Osmanlı siyaseti...
Tam adı Marie Louis Henri Descorches olan St. Croix 1749-1830 arasında yaşamış Fransız diplomatıdır. 1793-1795 arasında Osmanlı İmparatorluğu’nda görev yapmıştır. Edouard de Marcère’in eseri St. Croix’in hatıralarına dayanarak Fransa’nın Fransız İhtilali dönemindeki
Osmanlı siyasetini incelemektedir. İhtilal sürecinde olan Fransa hükümeti Osmanlı devleti tarafından henüz tanınmadığı için Descorches’in elçiliği kabul edilmemiş ancak kendisine sempati ile ilgi gösterilmişti. Bir ara maddi sıkıntıya düşen elçiye ihtiyacı olan paranın verilmesi için
3. Selim hatt-ı hümayun bile çıkarmıştır. Kitap 3. Selim dönemi ve Fransız ihtilaline ilişkin kıyaslamalar ve ilginç bilgiler içerir.

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Une Ambassade A Constantinople, 2 vols-Edouard de Marcère, UNE AMBASSADE À CONSTANTINOPLE. La Politique Orientale de la Révolution Française, Librairie Alcan, Paris, 1927. 2 cilt: 395 s, 1 levha; 369 s, 1 lavha, 23 x 14 cm, kağıt kapaklarında. Fransız İhtilali döneminde Osmanlı siyaseti... Tam adı Marie Louis Henri Descorches olan St. Croix 1749-1830 arasında yaşamış Fransız diplomatıdır. 1793-1795 arasında Osmanlı İmparatorluğu’nda görev yapmıştır. Edouard de Marcère’in eseri St. Croix’in hatıralarına dayanarak Fransa’nın Fransız İhtilali dönemindeki Osmanlı siyasetini incelemektedir. İhtilal sürecinde olan Fransa hükümeti Osmanlı devleti tarafından henüz tanınmadığı için Descorches’in elçiliği kabul edilmemiş ancak kendisine sempati ile ilgi gösterilmişti. Bir ara maddi sıkıntıya düşen elçiye ihtiyacı olan paranın verilmesi için 3. Selim hatt-ı hümayun bile çıkarmıştır. Kitap 3. Selim dönemi ve Fransız ihtilaline ilişkin kıyaslamalar ve ilginç bilgiler içerir.

    TLSatıldı
  • One Of The 28th-28'den biri: Waterloo'nun hikayesi (Martı kitaplığı serisi)

    Lot No: 97

    Lot: 97

    One Of The 28th-28'den biri: Waterloo'nun hikayesi (Martı kitaplığı serisi)

    TLSatıldı
  • RICAR, Adolphe. Aşk, Kadın ve Evlilik, kısa öykü, farklı alanlardan derlenen düşünceler ve düşünceler. - RICARD, Adolphe. L'Amour, les Femmes et le Mariage, historiette, pensées et réflexions glanées à travers champs-Paris: 1880 
Sayfa Sayısı: 591 
Ebat: 17x11 cm 

Literatürde derlenmiş veya Ricard tarafından yazılmış aforizmalar ve kısa metinler koleksiyonu.

    Lot No: 98

    Lot: 98

    RICAR, Adolphe. Aşk, Kadın ve Evlilik, kısa öykü, farklı alanlardan derlenen düşünceler ve düşünceler. - RICARD, Adolphe. L'Amour, les Femmes et le Mariage, historiette, pensées et réflexions glanées à travers champs-Paris: 1880 Sayfa Sayısı: 591 Ebat: 17x11 cm Literatürde derlenmiş veya Ricard tarafından yazılmış aforizmalar ve kısa metinler koleksiyonu.

    TLSatıldı
  • Sanayi-i Nefise Mektebi'nden Endüstri Tasarımına Mobilya-Sanayi-i Nefise Mektebi'nden Endüstri Tasarımına Mobilya, Önder Küçükerman tarafından kaleme alınmıştır. Kitap 2015 yılında OAİB, İİB, EİB, AKİB tarafından yayınlanmıştır. Sanayi-i Nefise Mektebi'nden Endüstri Tasarımına Mobilya adlı eser Türkçe dilindedir.

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Sanayi-i Nefise Mektebi'nden Endüstri Tasarımına Mobilya-Sanayi-i Nefise Mektebi'nden Endüstri Tasarımına Mobilya, Önder Küçükerman tarafından kaleme alınmıştır. Kitap 2015 yılında OAİB, İİB, EİB, AKİB tarafından yayınlanmıştır. Sanayi-i Nefise Mektebi'nden Endüstri Tasarımına Mobilya adlı eser Türkçe dilindedir.

    TLSatıldı
  • İzmir-İzmir Kız Lisesi Yıllığı, 1950-1951, Endüstri Basım Ve Yayım Evi, İzmir,42 Sayfa, Bol Reklamlı

    Lot No: 100

    Lot: 100

    İzmir-İzmir Kız Lisesi Yıllığı, 1950-1951, Endüstri Basım Ve Yayım Evi, İzmir,42 Sayfa, Bol Reklamlı

    TLSatıldı
  • Constantinople-İstanbul Antlaşması, Osmanlı İmparatorluğu ve Bulgar Krallığı Arasındaki Sınır Antlaşması, Talat Paşa, General Mahmud Paşa,General Savoff, Antlaşma Maddelerinin olduğu kitapçık, 1329, İki dilde,Osmanlıca ve Fransızca

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Constantinople-İstanbul Antlaşması, Osmanlı İmparatorluğu ve Bulgar Krallığı Arasındaki Sınır Antlaşması, Talat Paşa, General Mahmud Paşa,General Savoff, Antlaşma Maddelerinin olduğu kitapçık, 1329, İki dilde,Osmanlıca ve Fransızca

    TLSatıldı
  • Müzik Tarihi-Osmanlıca Fransızca Odeon Firması Taş Plak Koruma Kabı

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Müzik Tarihi-Osmanlıca Fransızca Odeon Firması Taş Plak Koruma Kabı

    TLSatıldı
  • Tiyatro Tarihi-Nejat Uygur, Alo Orası Tımarhane mi, Çizim Afiş, Kuşe Kağıt, 345x25 cm

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Tiyatro Tarihi-Nejat Uygur, Alo Orası Tımarhane mi, Çizim Afiş, Kuşe Kağıt, 345x25 cm

    TLSatıldı
  • Otomobil Tarihi-Berliet Dizel Kamyonları, Orijinal Çizim, Karton Üzerine, 24,5x18 cm

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Otomobil Tarihi-Berliet Dizel Kamyonları, Orijinal Çizim, Karton Üzerine, 24,5x18 cm

    TLSatıldı
  • Eczacılık Tarihi-Fazıl Çil İlacı, Fazıl Soysal Laboratuarı, Çizim Kartonet Reklam, 315x22 cm

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Eczacılık Tarihi-Fazıl Çil İlacı, Fazıl Soysal Laboratuarı, Çizim Kartonet Reklam, 315x22 cm

    TLSatıldı
  • Gazete-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 9 Ekim 1912,  Karadağ Türkiye'ye Savaş Açtı haberli, Fransızca

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Gazete-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 9 Ekim 1912, Karadağ Türkiye'ye Savaş Açtı haberli, Fransızca

    TLSatıldı
  • Gazete-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 11 Kasım 1912, Constantinople, Türk Felaketi, Ordunun Lüleburgaza geri Dönüşü Haberli, Fransızca

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Gazete-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 11 Kasım 1912, Constantinople, Türk Felaketi, Ordunun Lüleburgaza geri Dönüşü Haberli, Fransızca

    TLSatıldı
  • Gazete-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 11 Ekim 1912, Balkanlarda Osmanlıya Karşı Savaş Hazırlıkları, Fransızca

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Gazete-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 11 Ekim 1912, Balkanlarda Osmanlıya Karşı Savaş Hazırlıkları, Fransızca

    TLSatıldı
  • Gazete-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 21 Şubat 1913, Türkiye'de Devrim, İstanbul Yanıyor, Fransızca

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Gazete-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 21 Şubat 1913, Türkiye'de Devrim, İstanbul Yanıyor, Fransızca

    TLSatıldı
  • Müzik Tarihi-Zeki Müren, Küçük Çiftlik Park Gazinosu İlanı, Metal Tabela, 30x20 cm

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Müzik Tarihi-Zeki Müren, Küçük Çiftlik Park Gazinosu İlanı, Metal Tabela, 30x20 cm

    TLSatıldı
  • Otomobil Tarihi-Fiat, Otomobil, Metal Tabela, 30x20 cm

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Otomobil Tarihi-Fiat, Otomobil, Metal Tabela, 30x20 cm

    TLSatıldı
  • Finans Tarihi-Türkiye İş Bankası, Çek

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Finans Tarihi-Türkiye İş Bankası, Çek

    TLSatıldı
  • Finans Tarihi-Deutsche Orientbank, Fener Ekümenik Patrikhanesine ait, Osmanlı Çek

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Finans Tarihi-Deutsche Orientbank, Fener Ekümenik Patrikhanesine ait, Osmanlı Çek

    TLSatıldı
  • Osmanlıca-Servetifünun Dergisi, Constantinople, Sayı:523, Meclis-i Maliye Reisi Nuri Beyefendi Kapaklı

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Osmanlıca-Servetifünun Dergisi, Constantinople, Sayı:523, Meclis-i Maliye Reisi Nuri Beyefendi Kapaklı

    TLSatıldı
  • Osmanlıca-Servetifünun Dergisi, Constantinople, Sayı:545, Bursa, Orhan Gazi Camii Kapaklı

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Osmanlıca-Servetifünun Dergisi, Constantinople, Sayı:545, Bursa, Orhan Gazi Camii Kapaklı

    TLSatıldı
  • Osmanlıca-Servetifünun Dergisi, Constantinople, Sayı:550, Konya Tefni Kazasında inza olunan Redif Dairesi Kapaklı

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Osmanlıca-Servetifünun Dergisi, Constantinople, Sayı:550, Konya Tefni Kazasında inza olunan Redif Dairesi Kapaklı

    TLSatıldı
  • Osmanlıca-Servetifünun Dergisi, Constantinople, Sayı:547, Anadolu Hisarı Kapaklı

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Osmanlıca-Servetifünun Dergisi, Constantinople, Sayı:547, Anadolu Hisarı Kapaklı

    TLSatıldı
  • Osmanlıca-Servetifünun Dergisi, Constantinople, Sayı:554, Arka Kapak, Artin Dadian Paşa Ölüm Haberi Kapaklı

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Osmanlıca-Servetifünun Dergisi, Constantinople, Sayı:554, Arka Kapak, Artin Dadian Paşa Ölüm Haberi Kapaklı

    TLSatıldı
  • Osmanlıca-Servetifünun Dergisi, Constantinople, Sayı:544, Bursa Görselli Kapaklı

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Osmanlıca-Servetifünun Dergisi, Constantinople, Sayı:544, Bursa Görselli Kapaklı

    TLSatıldı
  • Osmanlıca-Servetifünun Dergisi, Constantinople, Sayı:539, Şerif Bey Kapaklı, Yüksek Hukuk Müşaviri Diplomat Şerif Bey

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Osmanlıca-Servetifünun Dergisi, Constantinople, Sayı:539, Şerif Bey Kapaklı, Yüksek Hukuk Müşaviri Diplomat Şerif Bey

    TLSatıldı
  • Osmanlıca-Servetifünun Dergisi, Constantinople, Sayı:562, Urfa Balıklı Göl Kapaklı, Arka Kapak

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Osmanlıca-Servetifünun Dergisi, Constantinople, Sayı:562, Urfa Balıklı Göl Kapaklı, Arka Kapak

    TLSatıldı
  • Osmanlıca-Servetifünun Dergisi, Constantinople, Sayı:530, Kağıthane Kapaklı

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Osmanlıca-Servetifünun Dergisi, Constantinople, Sayı:530, Kağıthane Kapaklı

    TLSatıldı
  • E.T, Steven Spielberg-Çizim Afiş, Ömer Muz Çizim, Dee Wallace, 97x68 cm

    Lot No: 123

    Lot: 123

    E.T, Steven Spielberg-Çizim Afiş, Ömer Muz Çizim, Dee Wallace, 97x68 cm

    TLSatıldı
  • Magdalena, Elisabeth Volkmann-Korku Filmi, 97x68 cm

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Magdalena, Elisabeth Volkmann-Korku Filmi, 97x68 cm

    TLSatıldı
  • Silahın Gücü, Clint Eastwood-Çizim Afiş, Ömer Muz Çizim, 97x68 cm

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Silahın Gücü, Clint Eastwood-Çizim Afiş, Ömer Muz Çizim, 97x68 cm

    TLSatıldı
  • Çökertme, Tunçel Kurtiz-97x68 cm, Türk Sineması

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Çökertme, Tunçel Kurtiz-97x68 cm, Türk Sineması

    TLSatıldı
  • Yumuşak Ten, Ekrem Bora, Meral Oğuz-Dram Filmi, 97x68 cm, Türk Sineması

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Yumuşak Ten, Ekrem Bora, Meral Oğuz-Dram Filmi, 97x68 cm, Türk Sineması

    TLSatıldı
  • Yeşilçam Erotik Film, Çılgın Soyguncular-Tansu Sayın, 97x68 cm, Türk Sineması

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Yeşilçam Erotik Film, Çılgın Soyguncular-Tansu Sayın, 97x68 cm, Türk Sineması

    TLSatıldı
  • Yeşilçam Erotik Film, Günah Kızları-Dilber Ay, Meltem Işık, Gülsevil, Neval Seval, 97x68 cm, Türk Sineması

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Yeşilçam Erotik Film, Günah Kızları-Dilber Ay, Meltem Işık, Gülsevil, Neval Seval, 97x68 cm, Türk Sineması

    TLSatıldı
  • Yeşilçam Erotik Film, Sev Oya Oya Kızlar-Feri Cansel, Yonca Yücel, Nevil Nuray, Perihan Ateş, 97x68 cm, Türk Sineması

    Lot No: 130

    Lot: 130

    Yeşilçam Erotik Film, Sev Oya Oya Kızlar-Feri Cansel, Yonca Yücel, Nevil Nuray, Perihan Ateş, 97x68 cm, Türk Sineması

    TLSatıldı
  • Adak, Tarık Akan, Necla Nazır-Türk Sineması, 97x68 cm

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Adak, Tarık Akan, Necla Nazır-Türk Sineması, 97x68 cm

    TLSatıldı
  • Yeşilçam Erotik Film, Sütü Bozuk-Arzu Okay, 97x68 cm, Türk Sineması

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Yeşilçam Erotik Film, Sütü Bozuk-Arzu Okay, 97x68 cm, Türk Sineması

    TLSatıldı
  • Donkişot, Sophia Loren-Çizim Afiş, 97x68 Cm

    Lot No: 133

    Lot: 133

    Donkişot, Sophia Loren-Çizim Afiş, 97x68 Cm

    TLSatıldı
  • Direct Orient Istanbul - Sofia - Bedgrad - Venezia - Milano - Paris -Metal El Yapımı Tabela, 100x26 Cm.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Direct Orient Istanbul - Sofia - Bedgrad - Venezia - Milano - Paris -Metal El Yapımı Tabela, 100x26 Cm.

    TLSatıldı
  • Kingsford Nişastası Reklamı : "Biraz Süt, Biraz Yumurta, Biraz Da Kingsford Nişastası : İşte Âlâ Bir Kış Yemeği!" -.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    Kingsford Nişastası Reklamı : "Biraz Süt, Biraz Yumurta, Biraz Da Kingsford Nişastası : İşte Âlâ Bir Kış Yemeği!" -.

    TLSatıldı
  • Cadde-İ Kebir Üzerindeki Baker Mağazası'nın Reklamı : "Elbiselerinizi, Muşammalarınızı, Ayakkabılarınızı Beyoğlu Cadde-İ Kebirinde 370 Numerolu Beykır Mağazasından Satın Alınız."-.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Cadde-İ Kebir Üzerindeki Baker Mağazası'nın Reklamı : "Elbiselerinizi, Muşammalarınızı, Ayakkabılarınızı Beyoğlu Cadde-İ Kebirinde 370 Numerolu Beykır Mağazasından Satın Alınız."-.

    TLSatıldı
  • Art Nouveau Süslemelere Sahip Riveris Talkum Pudrası Reklamı-.

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Art Nouveau Süslemelere Sahip Riveris Talkum Pudrası Reklamı-.

    TLSatıldı
  • Yeni Postahane Karşısında Bulunan Yirmi Senelik Türk Müessesesi Ekrem Necib Ecza-Yı Tıbbiye Deposu Ve Söz Konusu Depoda Satılan Bir Kremin Reklamı-.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Yeni Postahane Karşısında Bulunan Yirmi Senelik Türk Müessesesi Ekrem Necib Ecza-Yı Tıbbiye Deposu Ve Söz Konusu Depoda Satılan Bir Kremin Reklamı-.

    TLSatıldı
  • Otto Wolf Ve Şürekası Demir İhracat Şirketi'nin Reklamı-.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Otto Wolf Ve Şürekası Demir İhracat Şirketi'nin Reklamı-.

    TLSatıldı
  • Şehbal Dergisi'nin Reklamı Ve Abonelik Fiyatları-.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Şehbal Dergisi'nin Reklamı Ve Abonelik Fiyatları-.

    TLSatıldı
  • Şehremaneti Tanzifat Rüsumuna Mahsus Tezkere Ve Beraberinde 12 Adet Makbuz Pulu-.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Şehremaneti Tanzifat Rüsumuna Mahsus Tezkere Ve Beraberinde 12 Adet Makbuz Pulu-.

    TLSatıldı
  • Cadde-İ Kebir Üzerinde Bulunan G. A. Baker Mağazasının Reklamı-.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Cadde-İ Kebir Üzerinde Bulunan G. A. Baker Mağazasının Reklamı-.

    TLSatıldı
  • La Roz (La Rose) Pompon Reklamı - "En Âlâ Gül Lavantası - Her Katresinde Bir Gülistan Muhtefîdir"-.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    La Roz (La Rose) Pompon Reklamı - "En Âlâ Gül Lavantası - Her Katresinde Bir Gülistan Muhtefîdir"-.

    TLSatıldı
  • Yeni Postahane Karşısında Bulunan Ekrem Necib Ecza-Yı Tıbbiye Deposunun Reklamı Ve Söz Konusu Depoda Satılan Bir Kremin Reklamı-.

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Yeni Postahane Karşısında Bulunan Ekrem Necib Ecza-Yı Tıbbiye Deposunun Reklamı Ve Söz Konusu Depoda Satılan Bir Kremin Reklamı-.

    TLSatıldı
  • Kord Fon Haydeberek (Cord Von Haydebereck) İşletmesinin Reklamı - "Her Sınıf Erbab-I Sanayii İçin Her Nevi Madenî Ve Haşebî İmalata Mahsus Bilumum Makineler Ve Âlât Ve Edevat İle Komple İmalathaneler Tesisat Ve Techizatı"-.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Kord Fon Haydeberek (Cord Von Haydebereck) İşletmesinin Reklamı - "Her Sınıf Erbab-I Sanayii İçin Her Nevi Madenî Ve Haşebî İmalata Mahsus Bilumum Makineler Ve Âlât Ve Edevat İle Komple İmalathaneler Tesisat Ve Techizatı"-.

    TLSatıldı
  • Servet-İ Fünun Dergisi - Afganistan Emiri Habibullah Han Kapaklı - 3 Kanunusani 1317, Onbirinci Sene, No. 560-.

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Servet-İ Fünun Dergisi - Afganistan Emiri Habibullah Han Kapaklı - 3 Kanunusani 1317, Onbirinci Sene, No. 560-.

    TLSatıldı
  • Servet-İ Fünun Dergisi - Çinde Süfera-Yı Ecnebiye Ve Çin Murahhasları Kapaklı - 22 Mart 1317, Onbirinci Sene, No. 525-.

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Servet-İ Fünun Dergisi - Çinde Süfera-Yı Ecnebiye Ve Çin Murahhasları Kapaklı - 22 Mart 1317, Onbirinci Sene, No. 525-.

    TLSatıldı
  • 1900'lü Yılların başları, Paris Parfums Yazılı ve Eyfel Kulesi Görselli Metal Sabunluk-Nadir Bir Ürün, Ayaklarda Boya Dökülmesi Var.

    Lot No: 148

    Lot: 148

    1900'lü Yılların başları, Paris Parfums Yazılı ve Eyfel Kulesi Görselli Metal Sabunluk-Nadir Bir Ürün, Ayaklarda Boya Dökülmesi Var.

    TLSatıldı
  • Seramik Keçi Riton -El Yapımı Keçi Riton  Seramik

Sibel & Özgür Doluel

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Seramik Keçi Riton -El Yapımı Keçi Riton Seramik Sibel & Özgür Doluel

    TLSatıldı
  • Seramik  Helmet / Miğfer -El Yapımı Helmet / Miğfer Seramik

Sibel & Özgür Doluel

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Seramik Helmet / Miğfer -El Yapımı Helmet / Miğfer Seramik Sibel & Özgür Doluel

    TLSatıldı
  • Long Play / Soundtrack-Stallone, Over The Top, Orginal Motion Picture Soundtrack 1987 CBS Record, Hollanda Baskı, 33 lük LP Zarf Kapak 7/7

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Long Play / Soundtrack-Stallone, Over The Top, Orginal Motion Picture Soundtrack 1987 CBS Record, Hollanda Baskı, 33 lük LP Zarf Kapak 7/7

    TLSatıldı
  • Long Play / Soundtrack-Rain Man, Orginal Motion Picture Soundtraack, Capital Records, 1989 baskı, 33 lük LP Zarf Kapak 7/7

    Lot No: 152

    Lot: 152

    Long Play / Soundtrack-Rain Man, Orginal Motion Picture Soundtraack, Capital Records, 1989 baskı, 33 lük LP Zarf Kapak 7/7

    TLSatıldı
  • Long Play / Soundtrack-Miami Vice, From The Television Soundtrack, MCA Records 1985, Jan Hammer, England Baskı, 45 rpm

    Lot No: 153

    Lot: 153

    Long Play / Soundtrack-Miami Vice, From The Television Soundtrack, MCA Records 1985, Jan Hammer, England Baskı, 45 rpm

    TLSatıldı
  • Long Play / Soundtrack-Ghostbusters, Ray Parker Jr. Arista Records 1984, GT Britain, Baskı, Dub İnstrumental Version Soundtrack 45 rpm 6/7

    Lot No: 154

    Lot: 154

    Long Play / Soundtrack-Ghostbusters, Ray Parker Jr. Arista Records 1984, GT Britain, Baskı, Dub İnstrumental Version Soundtrack 45 rpm 6/7

    TLSatıldı
  • Long Play / Soundtrack-Top Gun, Orginal Motion Picture Soundtrack 1986 CBS Records, Holland Baskı, 33 LP Zarf Kapak,  7/7

    Lot No: 155

    Lot: 155

    Long Play / Soundtrack-Top Gun, Orginal Motion Picture Soundtrack 1986 CBS Records, Holland Baskı, 33 LP Zarf Kapak, 7/7

    TLSatıldı
  • Operatör Doktor İbrahim - Gülhane Seririyat-I Cerrahi Muallimi Reklamı

    Lot No: 156

    Lot: 156

    Operatör Doktor İbrahim - Gülhane Seririyat-I Cerrahi Muallimi Reklamı

    TLSatıldı
  • Şehbal Dergisi'nin Reklamı Ve Abonelik Fiyatları

    Lot No: 157

    Lot: 157

    Şehbal Dergisi'nin Reklamı Ve Abonelik Fiyatları

    TLSatıldı
  • Ayvori (İvory) Sabunu Reklamı

    Lot No: 158

    Lot: 158

    Ayvori (İvory) Sabunu Reklamı

    TLSatıldı
  • Doyçe Levant (Deutsche Levant) Vapur Şirketi Reklamı/İlanı - Türkiye Ve Şarkın Bütün Limanlarıyla Anvers, Rotterdam, Bremen

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Doyçe Levant (Deutsche Levant) Vapur Şirketi Reklamı/İlanı - Türkiye Ve Şarkın Bütün Limanlarıyla Anvers, Rotterdam, Bremen

    TLSatıldı
  • Hamburg Ve Stettin Arasında Haftalık Vapurlar

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Hamburg Ve Stettin Arasında Haftalık Vapurlar

    TLSatıldı
  • Servet-İ Fünun Dergisi'nin Basılan Bir Cildinin Reklamı

    Lot No: 161

    Lot: 161

    Servet-İ Fünun Dergisi'nin Basılan Bir Cildinin Reklamı

    TLSatıldı
  • L. L. Radyo Paris - "Bu Unvanlı Meşhur Fabrika Radyo Meraklılarına Üç Model Takdim Eyliyor"

    Lot No: 162

    Lot: 162

    L. L. Radyo Paris - "Bu Unvanlı Meşhur Fabrika Radyo Meraklılarına Üç Model Takdim Eyliyor"

    TLSatıldı
  • Göz Mütehassısı Doktor Ferdi Ali Bey Ve Doktor Medeni Reklamları/İlanları

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Göz Mütehassısı Doktor Ferdi Ali Bey Ve Doktor Medeni Reklamları/İlanları

    TLSatıldı
  • Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükumeti Umur-U Maarif Vekaleti Zükur İbtidaisi Tasiknamesi  - Raşid Efendi'ye Ait

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Türkiye Büyük Millet Meclisi Hükumeti Umur-U Maarif Vekaleti Zükur İbtidaisi Tasiknamesi - Raşid Efendi'ye Ait

    TLSatıldı
  • Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti Erkek İbtidaisi Tasdiknamesi - Süleyman Kazım Adında Bir Talebeye Ait

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti Erkek İbtidaisi Tasdiknamesi - Süleyman Kazım Adında Bir Talebeye Ait

    TLSatıldı
  • Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti Erkek İbtidaisi Tasdiknamesi - Behcet Efendi'ye Ait

    Lot No: 166

    Lot: 166

    Türkiye Cumhuriyeti Maarif Vekaleti Erkek İbtidaisi Tasdiknamesi - Behcet Efendi'ye Ait

    TLSatıldı
  • Ay Dede Mizah Gazetesi - Kapağında "Oradakiler, Buradakiler" (Daire İçindekiler Buradakiler) Başlığıyla İstanbul Ve Anadolu'daki Hayatı Karşılaştırılıyor - 7 Eylül 1922, No. 72

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Ay Dede Mizah Gazetesi - Kapağında "Oradakiler, Buradakiler" (Daire İçindekiler Buradakiler) Başlığıyla İstanbul Ve Anadolu'daki Hayatı Karşılaştırılıyor - 7 Eylül 1922, No. 72

    TLSatıldı
  • Türkçe-Fransızca Alem Mizah Mecmuası. İçinde İttihad Ve Terakki Cemiyetini Eleştiren "Meşrutiyetimizin Son Levhası" Notuyla Tasvirler İçerir. - 5 Mart 1909, No. 6

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Türkçe-Fransızca Alem Mizah Mecmuası. İçinde İttihad Ve Terakki Cemiyetini Eleştiren "Meşrutiyetimizin Son Levhası" Notuyla Tasvirler İçerir. - 5 Mart 1909, No. 6

    TLSatıldı
  • "Kelebek" Edebi Mizah Mecmuası "Medeniyet Dediğin Tek Dişi Kalmış Canavar" Kapaklı - 10 Mayıs 1339, Birinci Sene, No. 5

    Lot No: 169

    Lot: 169

    "Kelebek" Edebi Mizah Mecmuası "Medeniyet Dediğin Tek Dişi Kalmış Canavar" Kapaklı - 10 Mayıs 1339, Birinci Sene, No. 5

    TLSatıldı
  • "Diken" Mecmuası - 12 Mayıs 1336, No. 53

    Lot No: 170

    Lot: 170

    "Diken" Mecmuası - 12 Mayıs 1336, No. 53

    TLSatıldı
  • Türkçe-Fransızca Alem Mizah Mecmuası - Kapağında İmam Yahya'yı Konu Alan Bir Karikatür Mevcut - 12 Mart 1325 - No. 7

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Türkçe-Fransızca Alem Mizah Mecmuası - Kapağında İmam Yahya'yı Konu Alan Bir Karikatür Mevcut - 12 Mart 1325 - No. 7

    TLSatıldı
  • Türkçe-Fransızca Alem Mizah Mecmuası - Kapağında Osman Hamdi Bey'in Müze Müdürlüğünden İstifasını Konu Alan Bir Karikatür Mevcut : "Badi-İ İstifaname Oldurana : Sanayi-İ Nefise Mektebi Talabesinin Açık Kadın Resimleri Yapmak Arzusunda Israr Eylemekde Olmalarına Mebni…" - 19 Mart 1325, No. 8

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Türkçe-Fransızca Alem Mizah Mecmuası - Kapağında Osman Hamdi Bey'in Müze Müdürlüğünden İstifasını Konu Alan Bir Karikatür Mevcut : "Badi-İ İstifaname Oldurana : Sanayi-İ Nefise Mektebi Talabesinin Açık Kadın Resimleri Yapmak Arzusunda Israr Eylemekde Olmalarına Mebni…" - 19 Mart 1325, No. 8

    TLSatıldı
  • "Kelebek" Edebi Mizah Mecmuası - "Lozan Kimyahanesi" Başlıklı Kapağıyla : "Sulh - Onlar Formülleri Hazırlayıncaya Kadar Ben Galiba Kendiliğimden Öleceğim"- 18 Mayıs 1339, Birinci Sene, No. 6

    Lot No: 173

    Lot: 173

    "Kelebek" Edebi Mizah Mecmuası - "Lozan Kimyahanesi" Başlıklı Kapağıyla : "Sulh - Onlar Formülleri Hazırlayıncaya Kadar Ben Galiba Kendiliğimden Öleceğim"- 18 Mayıs 1339, Birinci Sene, No. 6

    TLSatıldı
  • "Kelebek" Edebi Mizah Mecmuası - Ön Ve Arka Kapakları Eksik - No. 1

    Lot No: 174

    Lot: 174

    "Kelebek" Edebi Mizah Mecmuası - Ön Ve Arka Kapakları Eksik - No. 1

    TLSatıldı
  • "Diken" Mecmuası - 20 Mayıs 1336, No. 54

    Lot No: 175

    Lot: 175

    "Diken" Mecmuası - 20 Mayıs 1336, No. 54

    TLSatıldı
  • "Kelebek" Edebi Mizah Mecmuası - 19 Temmuz 1339 - Birinci Sene, No. 15

    Lot No: 176

    Lot: 176

    "Kelebek" Edebi Mizah Mecmuası - 19 Temmuz 1339 - Birinci Sene, No. 15

    TLSatıldı
  • "Kelebek" Edebi Mizah Mecmuası - Kapağı Kopuk - 28 Haziran 1339 - Birici Sene, No. 12

    Lot No: 177

    Lot: 177

    "Kelebek" Edebi Mizah Mecmuası - Kapağı Kopuk - 28 Haziran 1339 - Birici Sene, No. 12

    TLSatıldı
  • "Kelebek" Edebi Mizah Mecmuası - " - Paşam Yüz Bir Pare Silah Topunu Attık. Artık İstirahat Edelim Mi? - Evet Fakat Her İhtimale Karşı Topları Tekrar Doldurdukdan Sonra." - 2 Ağustos 1339, No. 17

    Lot No: 178

    Lot: 178

    "Kelebek" Edebi Mizah Mecmuası - " - Paşam Yüz Bir Pare Silah Topunu Attık. Artık İstirahat Edelim Mi? - Evet Fakat Her İhtimale Karşı Topları Tekrar Doldurdukdan Sonra." - 2 Ağustos 1339, No. 17

    TLSatıldı
  • "Kelebek" Edebi Mizah Mecmuası - Büyük Bayram Nüshası - Temmuz 1339, No. 16

    Lot No: 179

    Lot: 179

    "Kelebek" Edebi Mizah Mecmuası - Büyük Bayram Nüshası - Temmuz 1339, No. 16

    TLSatıldı
  • "Kelebek" Edebi Mizah Mecmuası - 16 Ağustos 1339, No. 19

    Lot No: 180

    Lot: 180

    "Kelebek" Edebi Mizah Mecmuası - 16 Ağustos 1339, No. 19

    TLSatıldı
  • Gene Krupa& His Orch, Drum Boogie, The Big Do-Odeon, Türk Baskı , Jazz Müzik, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Gene Krupa& His Orch, Drum Boogie, The Big Do-Odeon, Türk Baskı , Jazz Müzik, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    TLSatıldı
  • Nat Gonella& His New Georgians, Good Morning Blues, Sent For You Yesterday And Here You Come Today-Columbia, Türk Baskı, Blues Müzik, 78 Devir,Çalar Kondisyonda

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Nat Gonella& His New Georgians, Good Morning Blues, Sent For You Yesterday And Here You Come Today-Columbia, Türk Baskı, Blues Müzik, 78 Devir,Çalar Kondisyonda

    TLSatıldı
  • Harry Pary, Boogi, Polly Put The Kettle On-Odeon, Türk Baskı, 1943 Super Rhythm, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    Lot No: 183

    Lot: 183

    Harry Pary, Boogi, Polly Put The Kettle On-Odeon, Türk Baskı, 1943 Super Rhythm, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    TLSatıldı
  • Artie Shaw, Shoot The Likker To Me John Boy, Free For All-Odeon, Türk Baskı, Jazz Müzik, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Artie Shaw, Shoot The Likker To Me John Boy, Free For All-Odeon, Türk Baskı, Jazz Müzik, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    TLSatıldı
  • Benny Goodman, Sextet, I Surrender Dear, Boy Meets Girl-Columbia, Türk Baskı,Jazz Müzik, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    Lot No: 185

    Lot: 185

    Benny Goodman, Sextet, I Surrender Dear, Boy Meets Girl-Columbia, Türk Baskı,Jazz Müzik, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    TLSatıldı
  • Glenn Miller And His Orch, Perfidia, The One I Love-Sahibinin Sesi, Türk Baskı, Jazz Müzik, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    Lot No: 186

    Lot: 186

    Glenn Miller And His Orch, Perfidia, The One I Love-Sahibinin Sesi, Türk Baskı, Jazz Müzik, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    TLSatıldı
  • Dorothy Lamour, Sweet Potato Piper, Palms of Paradise-His Master Voice, Film Müzikleri, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    Lot No: 187

    Lot: 187

    Dorothy Lamour, Sweet Potato Piper, Palms of Paradise-His Master Voice, Film Müzikleri, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    TLSatıldı
  • Charlie Barnet &His Orc, The Duke's Idea, Cherokee-Sahibinin Sesi, Türk Baskı,Swing Music, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Charlie Barnet &His Orc, The Duke's Idea, Cherokee-Sahibinin Sesi, Türk Baskı,Swing Music, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    TLSatıldı
  • Metronome All Star Band, One O Clock  Jump, Bugle Call Rag-Sahibinin Sesi, Türk Baskı, Swing Music, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    Lot No: 189

    Lot: 189

    Metronome All Star Band, One O Clock Jump, Bugle Call Rag-Sahibinin Sesi, Türk Baskı, Swing Music, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    TLSatıldı
  • Lionel Hampton And Orchestra, Save It Pretty Mama, Flying Home-His Master Voice, Swing Music, 78 Devir , Çalar Kondisyonda

    Lot No: 190

    Lot: 190

    Lionel Hampton And Orchestra, Save It Pretty Mama, Flying Home-His Master Voice, Swing Music, 78 Devir , Çalar Kondisyonda

    TLSatıldı
  • Jack Harris& His Orchestra, South Of The Border, Blauer Himmel, Barnabas Von Geczy-Sahibinin Sesi, Tango Müzik, Türk Baskı, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    Lot No: 191

    Lot: 191

    Jack Harris& His Orchestra, South Of The Border, Blauer Himmel, Barnabas Von Geczy-Sahibinin Sesi, Tango Müzik, Türk Baskı, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    TLSatıldı
  • Artie Shaw, Hindustan, Begin The Beguine-Sahibinin Sesi, Türk Baskı, Dans ve Müzikal Komedi, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    Lot No: 192

    Lot: 192

    Artie Shaw, Hindustan, Begin The Beguine-Sahibinin Sesi, Türk Baskı, Dans ve Müzikal Komedi, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    TLSatıldı
  • Roberto Inglez &His Orch, On My Way Out, Os Quindins De Ya-Ya-Odeon, Türk Baskı, Samba, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    Lot No: 193

    Lot: 193

    Roberto Inglez &His Orch, On My Way Out, Os Quindins De Ya-Ya-Odeon, Türk Baskı, Samba, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    TLSatıldı
  • Geraldo & His Orchestra, My Heart Sings, Symphony-Odeon, Türk Baskı, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Foxtrot Müzik

    Lot No: 194

    Lot: 194

    Geraldo & His Orchestra, My Heart Sings, Symphony-Odeon, Türk Baskı, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Foxtrot Müzik

    TLSatıldı
  • Glenn Miller And His Orch, Beat Me Daddy Eight To A Bar,, Falling Leaves-His Master's Voice, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Foxtrot Müzik

    Lot No: 195

    Lot: 195

    Glenn Miller And His Orch, Beat Me Daddy Eight To A Bar,, Falling Leaves-His Master's Voice, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Foxtrot Müzik

    TLSatıldı
  • Harry James & His Orch, My Beloved Is Pugged, A Sinner Kissed An Angel-Odeon, Türk Baskı, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Foxtrot Müzik

    Lot No: 196

    Lot: 196

    Harry James & His Orch, My Beloved Is Pugged, A Sinner Kissed An Angel-Odeon, Türk Baskı, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Foxtrot Müzik

    TLSatıldı
  • Billy Williams Quartette, Callaway Went Thataway, Wheel Of Fortuna-MGM, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    Lot No: 197

    Lot: 197

    Billy Williams Quartette, Callaway Went Thataway, Wheel Of Fortuna-MGM, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    TLSatıldı
  • Glenn Miller And His Orchestra, I Know Why, Chattanooga Choo ohoo-His Master Voice, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Jazz Müzik

    Lot No: 198

    Lot: 198

    Glenn Miller And His Orchestra, I Know Why, Chattanooga Choo ohoo-His Master Voice, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Jazz Müzik

    TLSatıldı
  • Gene Krupa, Loop De Loo, That Drummer's Band-Columbia, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Foxtrot, Türk Baskı

    Lot No: 199

    Lot: 199

    Gene Krupa, Loop De Loo, That Drummer's Band-Columbia, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Foxtrot, Türk Baskı

    TLSatıldı
  • Benny Goodman, Good Enough To Keep, A Smo o o Oth One-Odeon, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Türk Baskı, Jazz Müzik

    Lot No: 200

    Lot: 200

    Benny Goodman, Good Enough To Keep, A Smo o o Oth One-Odeon, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Türk Baskı, Jazz Müzik

    TLSatıldı
  • Harry Roy And His Band, This Is The Army Mister Jones, Pistol Packin Mama Comedy-Regal, Fox Trot, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    Lot No: 201

    Lot: 201

    Harry Roy And His Band, This Is The Army Mister Jones, Pistol Packin Mama Comedy-Regal, Fox Trot, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    TLSatıldı
  • Albert Bandler, Romance, Music For Romance-Columbia, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Film Müzikleri

    Lot No: 202

    Lot: 202

    Albert Bandler, Romance, Music For Romance-Columbia, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Film Müzikleri

    TLSatıldı
  • Harry Parry, In A Little Spanish Town,  Black Eyes-Odeon, Türk Baskı, 78 Devir, çalar Kondisyonda, 1941 Rhythm

    Lot No: 203

    Lot: 203

    Harry Parry, In A Little Spanish Town, Black Eyes-Odeon, Türk Baskı, 78 Devir, çalar Kondisyonda, 1941 Rhythm

    TLSatıldı
  • Joe Daniels, Drumnasticks, War Dances for Wooden Indians-Parlophone, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    Lot No: 204

    Lot: 204

    Joe Daniels, Drumnasticks, War Dances for Wooden Indians-Parlophone, 78 Devir, Çalar Kondisyonda

    TLSatıldı
  • Joe Daniels, Benin River Blues, Juke Box Fıve-Parlophone, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Blues Müzik

    Lot No: 205

    Lot: 205

    Joe Daniels, Benin River Blues, Juke Box Fıve-Parlophone, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Blues Müzik

    TLSatıldı
  • Tommy Dorsey& His Orch, Star Dust, Song Of India-Sahibinin Sesi, Türk Baskı, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Fox Trot

    Lot No: 206

    Lot: 206

    Tommy Dorsey& His Orch, Star Dust, Song Of India-Sahibinin Sesi, Türk Baskı, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Fox Trot

    TLSatıldı
  • John Kırby And Orchestra, Close Shave, Buglers Dilemma-His Master's Voice, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Swing Müzik

    Lot No: 207

    Lot: 207

    John Kırby And Orchestra, Close Shave, Buglers Dilemma-His Master's Voice, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Swing Müzik

    TLSatıldı
  • Jan Savitt, Always In My Heart, Glenn Miller, Adios-Sahibinin Sesi, Türk Baskı, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Jazz Müzik

    Lot No: 208

    Lot: 208

    Jan Savitt, Always In My Heart, Glenn Miller, Adios-Sahibinin Sesi, Türk Baskı, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Jazz Müzik

    TLSatıldı
  • Artie Shaw And His Orch, Pyramid, Chantez Les Bas-Sahibinin Sesi, Türk Baskı, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Jazz Müzik

    Lot No: 209

    Lot: 209

    Artie Shaw And His Orch, Pyramid, Chantez Les Bas-Sahibinin Sesi, Türk Baskı, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Jazz Müzik

    TLSatıldı
  • Artie Shaw And His Orch, My Blue Heaven, Moonglow-Sahibinin Sesi, Türk Baskı, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Jazz Müzik

    Lot No: 210

    Lot: 210

    Artie Shaw And His Orch, My Blue Heaven, Moonglow-Sahibinin Sesi, Türk Baskı, 78 Devir, Çalar Kondisyonda, Jazz Müzik

    TLSatıldı