• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

GALATA MÜZAYEDE KARMA ESERLER MÜZAYEDESİ - 10

16 Temmuz 2023 Saat 20:30'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz.

Saat 20:35 itibariyla canlı mezat başlayacaktır.

Komisyon Oranı: %15'tir.

Kredi Kartı ile ödemek için iletişime geçiniz.

"ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 5 İŞ GÜNÜDÜR.

Müzayede ürünlerini Asmalı Mescid Mah. Tünel Geçidi Sok. No.2/B, Tünel Pasajı No:13, 34430 Beyoğlu/İstanbul (Kohen Hemşireler Kitabevinden)   inceleye bilirsiniz. 

 

Kitap, Dergi ve süreli yayınlar hariç tüm ürünlerden % 18 ürün KDV'si alınmaktadır.

Lot: 2 » Fransızca Kitap

1662 Tarihli Büyük Osmanlı Tarihi, Muhteşem Bol Gravürler Eşliğinde 2 Cilt, HISTOIRE DES TURCS.

Tome I, l'Histoire de la decadence de l'empire Grec, et establissement de celuy des Turcs par Chalcondile Athenien, De la traduction de B. de Vigenere Bourbonois & illustrée par luy de curieuse recherche trouvées depuis son deces. Avec la continuation de la mesme histoire, depuis la ruine du Peloponese jusques a l'an 1612, Par THOMAS ARTUS Sr. d'Embry. Tome 1. Avec privilege du Roy /.- Paris, Chez Sebastien Cramoisy, Gabriel Cramoisy, 1662. Haliyle, Cilt ve Gravürler Tamir Gerektirir.

Nicolas Chesneau tarafından Paris'te yayınlanan 1577 orijinalinden ve 1584'te basılan Abel L'Angelier baskısından sonraki dördüncü baskı. İlk gravür içeren ve son dört tanesini sunan Artus Thomas d'Embry'nin 1612 baskısı ile aynıdır. metinler. Konstantinopolis'in büyük bir katlanmış planı, "Savaşta dizilmiş Türk İmparatoru Ordusunun Portresi" başlıklı çift levha, peygamberlik tabloları için 17 levha, Osmanlı'nın farklı sakinlerini temsil eden 62 tam sayfa gravür ile resmedilmiştir. İmparatorluk (erkekler ve kadınlar) ve 27 tabak Türk şahsiyetinin portreleri. 


Cilt I:
Türklerin Tarihi, Chalcondyle Athenien, çeviren: Thomas Artus ve Blaise de Vigenère
 
Cilt II:
Türklerin Tarihi'nin devamı ve sonu, François-Eudes Mezeray tarafından
Serrail'in genel tarihi Michel Baudier
The Annals of the Sultans
Türklerin kıyafetlerine dair çeşitli açıklamalar
Artus Thomas'ın İmparator Severus ve Leon'a ait kehanet tabloları
Blaise de Vigenère Bourbonnois'in Atina Chalcondyle Tarihi Üzerine Çizimler Atinalı 
Chalcondyle (yaklaşık 1423-ca. 1490), Yunan tarihçi ve II. Mourad'ın sekreteri Konstantinopolis'e sığındı. Türklerin Tarihi, 1453'te şehrin ele geçirilmesinden sonra yazılmıştır ve 1298-1463 dönemini kapsar ve Doğu Roma İmparatorluğu'nun düşüşünü ve Osmanlı İmparatorluğu'nun refahını anlatır. Yaklaşık yüz yıl sonra, çevirmen Blaise de Vigenère (1523-1596), Osmanlı tarihini alışılmadık bir şekilde anlatan eserin ve üslubunun özgünlüğünün altını çizer. Gerçekten de, Jean Balsamo'nun makalesinde (" Denemeler Tarafından Sınanan Türklerin Tarihi  " adlı makalesinde işaret ettiği gibi)Montaigne Yüzyılında Tarih ve Edebiyat , Droz, 2011), okuyucu artık bir gezgin hikayesiyle karşı karşıya değil: kökenlerinin gizemine ve Konstantinopolis'in alınmasını ve ani yükselişini oluşturan olağanüstü "imparatorluk değişikliğine" ışık tutuyor. hegemonya. Sadece bir tarihçi, harikulade kozmografilerin alacalı ve egzotizminde kaybolmadan, Türk fenomenini, Romalılarınkine eşit tarihsel önemini anlamayı gerçekten açıklayabilirdi. »

Detaylar
Lot: 14 » Fransızca Kitap

Dünyaca Meşhur Rus Jeoloğun İstanbul ve Boğaziçi Etüdü / Le Bosphore et Constantinople avec perspectives des pays limitrophes.

İstanbul şehrinin ve Boğaziçi’nin coğrafi yapısı, jeolojisi, deniz canlıları, bitki örtüsü, su sistemi ve eski çağlardan itibaren tarihi, Dünyaca meşhur Rus jeologun İstanbul ve Boğaziçi etüdü19. yüzyılda bilimsel bir nitelik kazanmış olan jeoloji, Tanzimat devrinde diğer bilim dalları gibi Osmanlı İmparatorluğu'nda da büyük bir uygulama alanı bulmuştur. Bu devirde Osmanlı İmparatorluğu'nda jeoloji araştırmaları yapan bilim adamlarının en tanınmışlarından biri de Rus coğrafyacısı, gezgin ve jeolog P. A. Tchihatchef'tir. (1808 - 1890) St. Petersburg'da özel öğrenim gören ve Avrupa'da dönemin en ünlü coğrafya ve jeoloji bilginleri ile çalışan Tchihatchef, Fransız Enstitüsü üyelerindendir. 1847-1863 yılları arasında Osmanlı Imparatorluğu'nda bulunmuş, bir süre de İstanbul'da Rus elçiliğinde ataşelik yapmıştır. 1847-1863 yılları arasında Anadolu'da çeşitli araştırma gezileri yapan Tchihatchef, bu geziler sonunda memleketimizin coğrafyası, arkeolojisi, jeolojisi, paleontolojisi, bitki örtüsü ve hayvan cinsleri hakkında muazzam bir eser vücuda getirmiştir (Asie Mineure, description physique, statistique et archeologique de cette contrée. Paris, 1853-1869. , 8 cilt ve üç atlas) Anadolu'nun doğal yapısı, istatistik ve arkeolojik durumu üzerine birçok eseri olan Tchihatchef, Orta Asya'da da tetkik gezileri yapmıştır. Tchihatchef ayrıca, İstanbul ve civarı, özellikle İstanbul ve Çanakkale Boğazlarının oluşumları üzerine de bu büyük eserini bırakmıştır. "Boğaziçi, İstanbul ve komşu ülkeleri" adlı bu eserinde, Boğaziçi ve İstanbul çeşitli yönleriyle ele alınmıştır. İstanbul şehrinin coğrafi yapısı, jeolojisi, deniz canlıları, bitki örtüsü, su sistemi ve eski çağlardan itibaren tarihi, son derece bilimsel bir yöntemle ele alınmıştır. İstanbul hakkındaki temel kaynaklardan biridir.

Detaylar
Lot: 24 » Prestij Kitap

Türk Resminin Bohem ve Asi Fırçası: İbrahim Çallı

Türk resim tarihinin en önemli figürü… “Türk Resminin Bohem ve Asi Fırçası: İbrahim Çallı”.

Türk resim tarihinde “hocaların hocası” olarak nitelenen, resimlerinin dışında yaşantısıyla da Türk resim tarihinin sıra dışı fırçası; Zeki Kocamemi, Hale Asaf, Muhittin Sebati, Halil Dikmen, Cemal Tollu, Nurullah Berk, Eşref Üren, Refik Epikman, Turgut Zaim, Ali Çelebi, Cevat Dereli, Nuri İyem, Şeref Akdik, Mahmut Cûda, Şefik Bursalı, Bedri Rahmi Eyüboğlu başta olmak üzere Türk resim sanatına adını altın harflerle yazdırmış bir çok ressamın hocası İbrahim Çalı; kayıtlara geçmiş ve belgelenmiş eserleri, özel eşyaları, kendi yazdıkları, dostlarının onunla ilgili yazdıkları ve bugüne kadar hiç yayımlanmayan görselleri ile bu çalışmada…

Bir döneme adını vermiş (1914 Kuşağı), “yaratılıştan büyük bir sanat duygusuna sahip ve daima bir sanat heyecanı içinde yaşayan İbrahim Çallı”, kuşağı tarafından öncü sayılmış, üne kavuşmuş, çekiciliği, esprileri, akademi hocalığına paralel yürütebildiği bohem yaşantısıyla da çevresinin sevgi ve yakın ilgisini çekmiş bir ressamdı. Ne diyor Eşref Üren bir yazısında hocası İbrahim Çallı için? “Ressam İbrahim Çallı demeye lüzum yoktu; İbrahim’i de kaldırabilirdiniz. Bir Çallı demek aklımıza hemen ressamı getiriyordu. Türk resminde onun kadar halka malolmuş bir ressamımızı hatırlamıyorum…”

İşte bu aykırı ve büyük ressamın bugüne kadar yayımlanmış en kapsamlı albümü elinizin altında…seyahati sırasında gördüklerini gravür olarak işlemiştir. Flandin, Boğaz’dan İzmir kıyılarını da içine alan ikinci misyonundaki gravürleri her vesilede örnek alınabilecek çalışmalar olarak göstermiş ve o devrin Türkiye’sinden şöyle bahsetmiştir: “Boğazın insanı büyüleyen güzelliğinden Çanakkale, İzmir ve kıyılarına kadar dayanan gezilerim hayatımda çok önemli yer tutmuştur. Şunu rahatlıkla ifade edebilirim ki, adı geçen yerlerin gravürleri uzun süre kaldığım İran’daki çalışmalarımdan çok daha titizlikle hazırlanmıştır.” Eserde önce gravürlerle ilgili açıklamalar verilmiş, daha sonra gravürler sunulmuştur. Gravür başlıklarından bazıları şunlardır: Boğaz, Anadoluhisarı, Beşiktaş İskelesi, Sarayburnu, Haliç Girişi, Kılıçali Paşa Camii, Galata Caddesi, Pera’daki Küçük Mezarlık, Köprü, At Meydanı ve Sultanahmet, Eyüp İskelesi,Ayvansaray Kapısı’ndaki Mezarlık ve Surlar, Üsküdar İskelesi, Harem İskelesi, Çanakkale Boğazı, İzmir’in Limandan Görünüşü, İzmir’in Musevi Mezarlığından Görünüş.

Detaylar
Lot: 25 » Prestij Kitap

Evvel Zaman İçinde / Once Upon a Time İzmir

324 Sayfa, 33 x 23 cm
Özenle Seçilmiş 286 Karpostalın eşliğinde, Zengin bir Mozaik; İzmir
Resimli kartpostalın en parlak dönemi olarak kabul edilen 19. yüzılın sonu ve 20. yüzyılın başı arasında yayınlanmış 285 adet kartpostaldan oluşan kitap uzun yıllar boyunca özenle yapılmış bir koleksiyondan seçmeler sunmaktadır.
Büyük bır kısmı daha önce hiçbir yerde yayınlamamış kartpostallardan oluşan kitap İnsan Manzaraları, Eski Meslekler, Renkli Yapılar, Gündelik Hayattan Renkler, Bir İzmir Bir Rıhtım, Semtlerde Dolaşma, İzmir Civarı ve Kartpostallarda Fantezi başlıkları altında, kartpostalların sunduğu renkli dünyayı daha iyi yansıtabilmek için 170 gr kuşe kağıda özel lokal vernik tekniği ile basılmıştır. Metnin Türkçe ve İngilizce iki dilde verildiği kitap sert kapaklı ve şömizli olup ayrıca baskılı mukavva kutusunda satışa sunulmuştur.
Gerek çok zengin bir İzmir koleksiyonun içinden özenle seçilmiş olması gerek bu zengin içeriğin üstün bir ve özel bir basım tekniği birleştirilmesi kitabı İzmir üzerine hazırlanmış kitaplar arasında ayrıcalıklı bir yere taşımaktadır.
Kitabın sayfalarını çevirirken bugün artık olmayan Sarı Kışla'yı, Kordon'daki iki – üç katlı dönemin ünlü otellerini, tarihe karışan seyyar satıcıları göreceksiniz.
Evvel Zaman İçinde İzmir ismine uygun olarak masal gibi görüntüleri barındırıyor.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 9
sonraki