• Vazgeç
    Filtrele
Filtrele

KARMA ESERLER - 11

19 Kasım 2023 Saat 20:30'a kadar internet sitemizden pey verebilirsiniz.

Saat 20:35 itibariyla canlı mezat başlayacaktır.

Komisyon Oranı: %15'tir.

"ÖDEME SÜRESİ MÜZAYEDE BİTİMİNDEN SONRA 5 İŞ GÜNÜDÜR.

Müzayede ürünlerini Asmalı Mescid Mah. Tünel Geçidi Sok. No.2/B, Tünel Pasajı No:13, 34430 Beyoğlu/İstanbul (Kohen Hemşireler Kitabevinden)   inceleye bilirsiniz. 

 

Kitap, Dergi ve süreli yayınlar hariç tüm ürünlerden % 18 ürün KDV'si alınmaktadır.

Lot: 3 » 1

1662 Tarihli Büyük Osmanlı Tarihi, Muhteşem Bol Gravürler Eşliğinde 2 Cilt, HISTOIRE DES TURCS.

Tome I, l'Histoire de la decadence de l'empire Grec, et establissement de celuy des Turcs par Chalcondile Athenien, De la traduction de B. de Vigenere Bourbonois & illustrée par luy de curieuse recherche trouvées depuis son deces. Avec la continuation de la mesme histoire, depuis la ruine du Peloponese jusques a l'an 1612, Par THOMAS ARTUS Sr. d'Embry. Tome 1. Avec privilege du Roy /.- Paris, Chez Sebastien Cramoisy, Gabriel Cramoisy, 1662. Haliyle, Cilt ve Gravürler Tamir Gerektirir.

Nicolas Chesneau tarafından Paris'te yayınlanan 1577 orijinalinden ve 1584'te basılan Abel L'Angelier baskısından sonraki dördüncü baskı. İlk gravür içeren ve son dört tanesini sunan Artus Thomas d'Embry'nin 1612 baskısı ile aynıdır. metinler. Konstantinopolis'in büyük bir katlanmış planı, "Savaşta dizilmiş Türk İmparatoru Ordusunun Portresi" başlıklı çift levha, peygamberlik tabloları için 17 levha, Osmanlı'nın farklı sakinlerini temsil eden 62 tam sayfa gravür ile resmedilmiştir. İmparatorluk (erkekler ve kadınlar) ve 27 tabak Türk şahsiyetinin portreleri.


Cilt I:
Türklerin Tarihi, Chalcondyle Athenien, çeviren: Thomas Artus ve Blaise de Vigenère

Cilt II:
Türklerin Tarihi'nin devamı ve sonu, François-Eudes Mezeray tarafından
Serrail'in genel tarihi Michel Baudier
The Annals of the Sultans
Türklerin kıyafetlerine dair çeşitli açıklamalar
Artus Thomas'ın İmparator Severus ve Leon'a ait kehanet tabloları
Blaise de Vigenère Bourbonnois'in Atina Chalcondyle Tarihi Üzerine Çizimler Atinalı
Chalcondyle (yaklaşık 1423-ca. 1490), Yunan tarihçi ve II. Mourad'ın sekreteri Konstantinopolis'e sığındı. Türklerin Tarihi, 1453'te şehrin ele geçirilmesinden sonra yazılmıştır ve 1298-1463 dönemini kapsar ve Doğu Roma İmparatorluğu'nun düşüşünü ve Osmanlı İmparatorluğu'nun refahını anlatır. Yaklaşık yüz yıl sonra, çevirmen Blaise de Vigenère (1523-1596), Osmanlı tarihini alışılmadık bir şekilde anlatan eserin ve üslubunun özgünlüğünün altını çizer. Gerçekten de, Jean Balsamo'nun makalesinde (" Denemeler Tarafından Sınanan Türklerin Tarihi " adlı makalesinde işaret ettiği gibi)Montaigne Yüzyılında Tarih ve Edebiyat , Droz, 2011), okuyucu artık bir gezgin hikayesiyle karşı karşıya değil: kökenlerinin gizemine ve Konstantinopolis'in alınmasını ve ani yükselişini oluşturan olağanüstü "imparatorluk değişikliğine" ışık tutuyor. hegemonya. Sadece bir tarihçi, harikulade kozmografilerin alacalı ve egzotizminde kaybolmadan, Türk fenomenini, Romalılarınkine eşit tarihsel önemini anlamayı gerçekten açıklayabilirdi. »

Detaylar
Lot: 15 » Prestij Kitap

Detaylar
Lot: 20 » Prestij Kitap

Armenian Painters In the Ottoman Empire - 2 Cilt Takım

“Bu çalışma, Osmanlı İmparatorluğu sınırlarında doğmuş, resim uğraşısını amatör ya da profesyonel olarak sürdürmüş Ermeni sanatçılar hakkında on beş yıldır sürdürdüğüm bir araştırmanın ürünü olarak ortaya çıktı.

Kitapta, tablolarına ulaşılamayan, ancak çeşitli kaynaklarda adına rastladığımız sanatçıların da kısa özgeçmişlerine yer verildi. Kimilerinin ise tablolarına rastlandı, ancak yaşamı hakkında kısa da olsa bilgi bulunamadı.

Bu sanatçıların değişik dönemlerine ait çalışmalarına olabildiğince yer verilmeye çalışıldı, imzaları inceleme konusu oldu. Bulundukları yerlere veya dönemlere göre farklılık gösteren imzaları tespit edildi, kimi imzasız tabloları üsluplarına göre değerlendirdi, dünyanın dört bir tarafına dağılmış tabloların izini sürüldü, sanatçı ailelerine ulaşılmaya çalışıldı, kilise kayıtlarından, ölüm ilanlarından ipuçları çıkarıldı, kiliselerde olduğunu öğrendiğimiz tabloların fotoğrafları temin edildi, dünyanın çeşitli bölgelerinde yayımlanmış almanaklar incelendi, İstanbul’da çıkan Fransızca, Ermenice ve Osmanlıca gazetelerin arşivleri tarandı.

Ve uzun bir çalışmadan sonra, 17. yüzyıldan Cumhuriyet’in ilan tarihi olan 1923’e kadar Osmanlı topraklarında doğmuş yaklaşık 450 Ermeni sanatçı bir araya getirilmiş oldu. Kitabın giriş bölümünde ise tabloları elimize geçip de, ressamlarını tespit edemediğimiz örneklere yer verildi.”

– Garo Kürkman



Armenian Painters in the Ottoman Empire [ 2 Cilt – Kutulu ]. Garo Kürkman. İstanbul: Matüsalem Publications, 2004. 960 s. 33 x 24 cm. İngilizce. Yayıncısının orijinal şömizli cildinde. Kondisyonu yeni.

Detaylar
Lot: 23 » Prestij Kitap

Bir Denizin Çevresinden Benzer Sofralar

“Bir Denizin Çevresinden Benzer Sofralar” “Akdeniz, yalnızca bir deniz veya bir yöre değil, aslında bir mizaç ve bir yaşam biçimi… Sıcakkanlı insanların, kekik ve fesleğenin, sarımsakla domatesin, mavi bulutlu düşlerin, tutkulu aşkların ve zorlu çatışmaların toprağı… Aynı zamanda, tembel ve güneşli öğle sonlarının, mucizevi zeytin ağacının, yüzlerce yıllık üzüm bağlarının ve buğday başağından gelen bereketin diyarı…”

“Bir Denizin Çevresinden Benzer Sofralar” işte bu diyarın lezzetlerini sunuyor okuyucuya.

Doğu Akdeniz mutfağının özelliklerini koruyarak tüm dünyaya doğru şekliyle tanıtmayı amaçlayan aynı isimli projenin yaratıcısı Güzin Yalın’ın editörlüğünde hazırlanan kitapta, Doğu Akdeniz mutfaklarının ortak malzemeleri, bu malzemelerle hazırlanan tipik yemekler ve bu kültürün farklı özelliklerini anlatan makaleler bir arada sunuluyor.

Kitapta, Lübnan’dan İspanya’ya, Fransa’dan Yunanistan’a projeye katkıda bulunan uzmanların Doğu Akdeniz mutfağına dair düşüncelerini yansıtan makaleler bulunuyor; Doğu Akdeniz mutfaklarının birbirine bu denli yakın olmasını sağlayan ortak malzemeler ve ürünler tanıtılıyor; “Doğu Akdeniz’den ‘en ortak’ 50 lezzet” adlı bölümde bölge mutfaklarının en çok kullanılan malzemeleriyle pişen yemeklerin tarifleri veriliyor.

Kitabın son bölümü olan “Doğu Akdeniz Çocuklarının 10 Sevgilisi”ndeyse, Doğu Akdenizli çocukların çok severek yediği, hatta küreselleşmenin onlara sunduğu diğer tatlara tercih ettiği geleneksel, yani lezzetli, yani sağlıklı, yani eğlenceli yemeklerden örnekler var

Detaylar
Lot: 24 » MİMARİ ÇİZİM

Sa'dabad

Sedad Hakkı Eldem kimdir?
20. yüzyıl Türk mimarlığının en önemli temsilcilerinden biri olan Eldem, çalışmalarıyla özgün bir Türk mimarlığının oluşmasına katkıda bulunmuş, özellikle Türk sivil mimarlığı üzerine yaptığı araştırma, belgeleme ve arşivleme çabasıyla ulusal mimarlık kavramına yeni bir bakış açısı getirmiştir.

İlk ve ortaöğrenimini diplomat olan babasının görevi nedeniyle Cenevre ve Münih’te tamamladıktan sonra, mimarlık eğitimine 1924’te İstanbul Sanayi-i Nefise Mektebi’nde başlamış, 1928’de okulu bitirerek, kazandığı üç yıllık bursla Fransa, İngiltere ve Almanya’ya gitmiştir. Yurt dışındayken Perret, Jansen ve Poelzig’in Türkiye’ye döndükten sonra da bir süre Ankara’da Holzman ve Mongeri’nin bürolarında çalışmış; 1932’de Egli’nin yardımcısı olarak GSA’da öğretim üyesi olmuş, aynı yıllarda kendi bürosunu açarak tasarım ve uygulama çalışmalarına da başlamıştır.

Meslek yaşamı boyunca, biçim ve bezeme ayrıntılarını seçmece bir anlayışla yenilemeksizin halk mimarlığından ve batı kökenli üsluplara bağlı kalmaksızın çağdaş teknolojiden yararlanarak Türkiye’ye özgü bir mimarlık yaratılması gereğine inanmış ve bu doğrultuda çalışmıştır.

Eldem’in çağdaş Türk mimarlığında önemli bir yeri olan yapıları her zaman dikkatleri üzerine çekmiş, bunların bazıları yeni bir dönemi başlatan yapılar olmuştur. Örneğin, New York Dünya Sergisi’ndeki Türk Pavyonu (1938-39) II. Ulusal Mimarlık döneminin başlangıcı sayılmış, Emin Onat’la birlikte tasarladığı İstanbul Adalet Sarayı ise (1948, Sultanahmet) yeni bir akılcı işlevci dönemi başlatmıştır. 1952’de SOM Firması ve Bunshaft ile birlikte gerçekleştirdiği İstanbul Hilton Oteli de (1952) 1950’lerde egemen olmaya başlayan daha serbest, uluslararası nitelikteki dönemin öncüsü olmuştur.

Detaylar
önceki
Sayfaya Git: / 11
sonraki