Lot: 1

Güncel Fiyat: 28.500 TL Açılış Fiyatı: 28.500 TL Tahmini: TL Lot Sizde Değil Lot Sizde

Geschichte des osmanischen Reiches in Europa: 1-7. (7 cilt takım)

Dünya Kitabcılarında 7 cilt olarak bulunmamaktadır. 6495 sayfa. 13x22 cm 1. cilt – Hamburg : Perthes, 1840. – xxii, 863 p. 2. cilt – Gotha : Perthes, 1854. – xxviii, 944 p. 3. cilt – Gotha : Perthes, 1855. – xii, 881, xx p. 4. cilt – Gotha : Perthes, 1856. – xvi, 1003 p. 5. cilt: – Gotha : Perthes, 1857. – xxii, 962 p. 6. cilt: – Gotha : Perthes, 1859. – xix, 950 p. 7. cilt: – Gotha : Perthes, 1863. – xiv, 759 p.

- TL
Pey Ver Lot Sizde Peyiniz iletildi
İzleyici olarak girdiniz
Pey veremezsiniz.
Pey vermek için butonu sağa çekin
  • Canlı müzayede tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkür ederiz.
  •  
  • Lotlar
  • Kazandıklarım
  • Geschichte des osmanischen Reiches in Europa: 1-7. (7 cilt takım)-Dünya Kitabcılarında 7 cilt olarak bulunmamaktadır. 6495 sayfa. 13x22 cm
1. cilt – Hamburg : Perthes, 1840. – xxii, 863 p.
2. cilt – Gotha : Perthes, 1854. – xxviii, 944 p.
3. cilt – Gotha : Perthes, 1855. – xii, 881, xx p.
4. cilt – Gotha : Perthes, 1856. – xvi, 1003 p.
5. cilt: – Gotha : Perthes, 1857. – xxii, 962 p.
6. cilt: – Gotha : Perthes, 1859. – xix, 950 p.
7. cilt: – Gotha : Perthes, 1863. – xiv, 759 p.

    Lot No: 1

    Lot: 1

    Geschichte des osmanischen Reiches in Europa: 1-7. (7 cilt takım)-Dünya Kitabcılarında 7 cilt olarak bulunmamaktadır. 6495 sayfa. 13x22 cm 1. cilt – Hamburg : Perthes, 1840. – xxii, 863 p. 2. cilt – Gotha : Perthes, 1854. – xxviii, 944 p. 3. cilt – Gotha : Perthes, 1855. – xii, 881, xx p. 4. cilt – Gotha : Perthes, 1856. – xvi, 1003 p. 5. cilt: – Gotha : Perthes, 1857. – xxii, 962 p. 6. cilt: – Gotha : Perthes, 1859. – xix, 950 p. 7. cilt: – Gotha : Perthes, 1863. – xiv, 759 p.

    TLSatıldı
  • ALLAH'IN PEYGAMBERİ MUHAMMED'İN HAYATI / LA VIE DE MOHAMMED PROPHETE D'ALLAH-Paris, Edition d'Art H. Piazza, 1918; In-4, güzel bir kasa içinde tam mavi fas, yaldızlı şeritler ve oryantal süslemeli pürüzsüz sırt, VIII-177 s., 35
Etienne Dinet imzalı renkli levhalar, bazıları çift sayfada, yaldızlı vurgularla 12 tam sayfa renkli aydınlatma ve Muhammed Racim'in süslemeleri, kapağı korunmuş; 925 nüsha sınırlı sayıda, Cezayir Genel Valisi Sayın Lutaud için özel olarak basılmış ve imzalı Etienne Dinet ve Arapça olarak Fransızca ve Süleyman Ben Brahim. Orijinal baskı. Bu kitap, Dinet'in iki yıl önce 20 yaşındayken tanıştığı Racim ile ilk ortak çalışmasının ürünü. Muhammed'in hayatına adanan bu eserin tezhiplerini, çerçevelerini, başlıklarını, alt yazılarını ve son parçalarını kendisine sunulduğu yayıncı Piazza, Racim'e emanet ediyor. Bu ilk sipariş, Racim'in Paris'e gitmesine ve Ulusal Kütüphane'nin ışıklı elyazmalarını keşfetmesine olanak tanır. Bu onun için değerli bir dersti. Kitap, Fransa için ölen Müslümanlara ithaf edilmiştir.

    Lot No: 2

    Lot: 2

    ALLAH'IN PEYGAMBERİ MUHAMMED'İN HAYATI / LA VIE DE MOHAMMED PROPHETE D'ALLAH-Paris, Edition d'Art H. Piazza, 1918; In-4, güzel bir kasa içinde tam mavi fas, yaldızlı şeritler ve oryantal süslemeli pürüzsüz sırt, VIII-177 s., 35 Etienne Dinet imzalı renkli levhalar, bazıları çift sayfada, yaldızlı vurgularla 12 tam sayfa renkli aydınlatma ve Muhammed Racim'in süslemeleri, kapağı korunmuş; 925 nüsha sınırlı sayıda, Cezayir Genel Valisi Sayın Lutaud için özel olarak basılmış ve imzalı Etienne Dinet ve Arapça olarak Fransızca ve Süleyman Ben Brahim. Orijinal baskı. Bu kitap, Dinet'in iki yıl önce 20 yaşındayken tanıştığı Racim ile ilk ortak çalışmasının ürünü. Muhammed'in hayatına adanan bu eserin tezhiplerini, çerçevelerini, başlıklarını, alt yazılarını ve son parçalarını kendisine sunulduğu yayıncı Piazza, Racim'e emanet ediyor. Bu ilk sipariş, Racim'in Paris'e gitmesine ve Ulusal Kütüphane'nin ışıklı elyazmalarını keşfetmesine olanak tanır. Bu onun için değerli bir dersti. Kitap, Fransa için ölen Müslümanlara ithaf edilmiştir.

    TLSatıldı
  • 1662 Tarihli Büyük Osmanlı Tarihi, Muhteşem Bol Gravürler Eşliğinde 2 Cilt, HISTOIRE DES TURCS.-Tome I, l'Histoire de la decadence de l'empire Grec, et establissement de celuy des Turcs par Chalcondile Athenien, De la traduction de B. de Vigenere Bourbonois & illustrée par luy de curieuse recherche trouvées depuis son deces. Avec la continuation de la mesme histoire, depuis la ruine du Peloponese jusques a l'an 1612, Par THOMAS ARTUS Sr. d'Embry. Tome 1. Avec privilege du Roy /.- Paris, Chez Sebastien Cramoisy, Gabriel Cramoisy, 1662. Haliyle, Cilt ve Gravürler Tamir Gerektirir.

Nicolas Chesneau tarafından Paris'te yayınlanan 1577 orijinalinden ve 1584'te basılan Abel L'Angelier baskısından sonraki dördüncü baskı. İlk gravür içeren ve son dört tanesini sunan Artus Thomas d'Embry'nin 1612 baskısı ile aynıdır. metinler. Konstantinopolis'in büyük bir katlanmış planı, "Savaşta dizilmiş Türk İmparatoru Ordusunun Portresi" başlıklı çift levha, peygamberlik tabloları için 17 levha, Osmanlı'nın farklı sakinlerini temsil eden 62 tam sayfa gravür ile resmedilmiştir. İmparatorluk (erkekler ve kadınlar) ve 27 tabak Türk şahsiyetinin portreleri. 


Cilt I:
Türklerin Tarihi, Chalcondyle Athenien, çeviren: Thomas Artus ve Blaise de Vigenère
 
Cilt II:
Türklerin Tarihi'nin devamı ve sonu, François-Eudes Mezeray tarafından
Serrail'in genel tarihi Michel Baudier
The Annals of the Sultans
Türklerin kıyafetlerine dair çeşitli açıklamalar
Artus Thomas'ın İmparator Severus ve Leon'a ait kehanet tabloları
Blaise de Vigenère Bourbonnois'in Atina Chalcondyle Tarihi Üzerine Çizimler Atinalı 
Chalcondyle (yaklaşık 1423-ca. 1490), Yunan tarihçi ve II. Mourad'ın sekreteri Konstantinopolis'e sığındı. Türklerin Tarihi, 1453'te şehrin ele geçirilmesinden sonra yazılmıştır ve 1298-1463 dönemini kapsar ve Doğu Roma İmparatorluğu'nun düşüşünü ve Osmanlı İmparatorluğu'nun refahını anlatır. Yaklaşık yüz yıl sonra, çevirmen Blaise de Vigenère (1523-1596), Osmanlı tarihini alışılmadık bir şekilde anlatan eserin ve üslubunun özgünlüğünün altını çizer. Gerçekten de, Jean Balsamo'nun makalesinde (" Denemeler Tarafından Sınanan Türklerin Tarihi  " adlı makalesinde işaret ettiği gibi)Montaigne Yüzyılında Tarih ve Edebiyat , Droz, 2011), okuyucu artık bir gezgin hikayesiyle karşı karşıya değil: kökenlerinin gizemine ve Konstantinopolis'in alınmasını ve ani yükselişini oluşturan olağanüstü "imparatorluk değişikliğine" ışık tutuyor. hegemonya. Sadece bir tarihçi, harikulade kozmografilerin alacalı ve egzotizminde kaybolmadan, Türk fenomenini, Romalılarınkine eşit tarihsel önemini anlamayı gerçekten açıklayabilirdi. »

    Lot No: 3

    Lot: 3

    1662 Tarihli Büyük Osmanlı Tarihi, Muhteşem Bol Gravürler Eşliğinde 2 Cilt, HISTOIRE DES TURCS.-Tome I, l'Histoire de la decadence de l'empire Grec, et establissement de celuy des Turcs par Chalcondile Athenien, De la traduction de B. de Vigenere Bourbonois & illustrée par luy de curieuse recherche trouvées depuis son deces. Avec la continuation de la mesme histoire, depuis la ruine du Peloponese jusques a l'an 1612, Par THOMAS ARTUS Sr. d'Embry. Tome 1. Avec privilege du Roy /.- Paris, Chez Sebastien Cramoisy, Gabriel Cramoisy, 1662. Haliyle, Cilt ve Gravürler Tamir Gerektirir. Nicolas Chesneau tarafından Paris'te yayınlanan 1577 orijinalinden ve 1584'te basılan Abel L'Angelier baskısından sonraki dördüncü baskı. İlk gravür içeren ve son dört tanesini sunan Artus Thomas d'Embry'nin 1612 baskısı ile aynıdır. metinler. Konstantinopolis'in büyük bir katlanmış planı, "Savaşta dizilmiş Türk İmparatoru Ordusunun Portresi" başlıklı çift levha, peygamberlik tabloları için 17 levha, Osmanlı'nın farklı sakinlerini temsil eden 62 tam sayfa gravür ile resmedilmiştir. İmparatorluk (erkekler ve kadınlar) ve 27 tabak Türk şahsiyetinin portreleri. Cilt I: Türklerin Tarihi, Chalcondyle Athenien, çeviren: Thomas Artus ve Blaise de Vigenère Cilt II: Türklerin Tarihi'nin devamı ve sonu, François-Eudes Mezeray tarafından Serrail'in genel tarihi Michel Baudier The Annals of the Sultans Türklerin kıyafetlerine dair çeşitli açıklamalar Artus Thomas'ın İmparator Severus ve Leon'a ait kehanet tabloları Blaise de Vigenère Bourbonnois'in Atina Chalcondyle Tarihi Üzerine Çizimler Atinalı Chalcondyle (yaklaşık 1423-ca. 1490), Yunan tarihçi ve II. Mourad'ın sekreteri Konstantinopolis'e sığındı. Türklerin Tarihi, 1453'te şehrin ele geçirilmesinden sonra yazılmıştır ve 1298-1463 dönemini kapsar ve Doğu Roma İmparatorluğu'nun düşüşünü ve Osmanlı İmparatorluğu'nun refahını anlatır. Yaklaşık yüz yıl sonra, çevirmen Blaise de Vigenère (1523-1596), Osmanlı tarihini alışılmadık bir şekilde anlatan eserin ve üslubunun özgünlüğünün altını çizer. Gerçekten de, Jean Balsamo'nun makalesinde (" Denemeler Tarafından Sınanan Türklerin Tarihi " adlı makalesinde işaret ettiği gibi)Montaigne Yüzyılında Tarih ve Edebiyat , Droz, 2011), okuyucu artık bir gezgin hikayesiyle karşı karşıya değil: kökenlerinin gizemine ve Konstantinopolis'in alınmasını ve ani yükselişini oluşturan olağanüstü "imparatorluk değişikliğine" ışık tutuyor. hegemonya. Sadece bir tarihçi, harikulade kozmografilerin alacalı ve egzotizminde kaybolmadan, Türk fenomenini, Romalılarınkine eşit tarihsel önemini anlamayı gerçekten açıklayabilirdi. »

    TLSatıldı
  • Levni and the Surname: The Story of an Eighteenth-Century Ottoman Festival-Levni'nin Surname-i Vehbi'yi resimli anlatımı, şair Vehbi'nin 1720'de Sultan III. . İstanbul'da Topkapı Sarayı Müzesi'nde korunan eser, Lale Devri olarak bilinen olağanüstü canlı ve büyüleyici bir çağın kişilerini, mekanlarını ve olaylarını yeniden canlandıran 137 resimle resimleniyor. Altın ve gümüş ile renkli olarak basılan "Levni ve Surname", her bir resmi orijinal el yazması biçiminde yeniden üreten görkemli bir tıpkıbasımdır: arkadan öne veya sağdan sola okunan İslami bir kodeks. Kitap ayrıca çağın tarihi ve kültürel ortamını da tanıtıyor, Osmanlı dünyasındaki bayram geleneğini ve bayram kitaplarını inceler, sanatçının 1720 bayramını temsil etme metodolojisini tartışır ve etkinliğe katılan tarihi grupların ve kişilerin bir listesiyle bitirir. Esin Atil, kısa süre önce Smithsonian Enstitüsü'ndeki Freer Sanat Galerisi'nde İslam sanatı küratörü olarak emekli olmuştur ve 20'den fazla kitabın yazarıdır.

    Lot No: 4

    Lot: 4

    Levni and the Surname: The Story of an Eighteenth-Century Ottoman Festival-Levni'nin Surname-i Vehbi'yi resimli anlatımı, şair Vehbi'nin 1720'de Sultan III. . İstanbul'da Topkapı Sarayı Müzesi'nde korunan eser, Lale Devri olarak bilinen olağanüstü canlı ve büyüleyici bir çağın kişilerini, mekanlarını ve olaylarını yeniden canlandıran 137 resimle resimleniyor. Altın ve gümüş ile renkli olarak basılan "Levni ve Surname", her bir resmi orijinal el yazması biçiminde yeniden üreten görkemli bir tıpkıbasımdır: arkadan öne veya sağdan sola okunan İslami bir kodeks. Kitap ayrıca çağın tarihi ve kültürel ortamını da tanıtıyor, Osmanlı dünyasındaki bayram geleneğini ve bayram kitaplarını inceler, sanatçının 1720 bayramını temsil etme metodolojisini tartışır ve etkinliğe katılan tarihi grupların ve kişilerin bir listesiyle bitirir. Esin Atil, kısa süre önce Smithsonian Enstitüsü'ndeki Freer Sanat Galerisi'nde İslam sanatı küratörü olarak emekli olmuştur ve 20'den fazla kitabın yazarıdır.

    TLSatıldı
  • Surname-i Hümayun 1582: Düğün kitabı [KUTULU]-1582 yılında İstanbul büyük bir kutlamaya sahne olmuştu; 52 gün 52 gece boyunca başkentte yer yerinden oynamıştı. Osmanlı İmparatorluğu'nun doğuda, Kuzey Afrika'da en geniş topraklara sahip olduğu, pek çok millet ve etnik grubu; çeşitli din mensubunu egemenliği altında tuttuğu yıllardı. Sultan III. Murad oğlu Şehzade Mehmed'in sünnet düğünü için dillere destan olacak bir şenlik düzenlenmesi emrini vermişti. Bir yıl süren hazırlıktan sonra, Osmanlı Sultanı'nın imparatorluğunu yönettiği ve yaşadığı merkezde yapılan bu şenlik, uluslar arası nitelikte bir festivale dönüşmüştü. 136 Sayfa , 34x47 cm

    Lot No: 5

    Lot: 5

    Surname-i Hümayun 1582: Düğün kitabı [KUTULU]-1582 yılında İstanbul büyük bir kutlamaya sahne olmuştu; 52 gün 52 gece boyunca başkentte yer yerinden oynamıştı. Osmanlı İmparatorluğu'nun doğuda, Kuzey Afrika'da en geniş topraklara sahip olduğu, pek çok millet ve etnik grubu; çeşitli din mensubunu egemenliği altında tuttuğu yıllardı. Sultan III. Murad oğlu Şehzade Mehmed'in sünnet düğünü için dillere destan olacak bir şenlik düzenlenmesi emrini vermişti. Bir yıl süren hazırlıktan sonra, Osmanlı Sultanı'nın imparatorluğunu yönettiği ve yaşadığı merkezde yapılan bu şenlik, uluslar arası nitelikte bir festivale dönüşmüştü. 136 Sayfa , 34x47 cm

    TLSatıldı
  • Cadastre de la Ville de Constantinople VI. Cercle Municipal-İstanbul, Beyoğlu bölgesinin kentsel ve mimari dokusu konusundaki çalışmalara önemli kaynak oluşturan bukadastral planlar VI. daire diye bilinen Beyoğlu Belediyesi'nin sınırları içinde bulunan alanı belli bölgelere ayırmak suratiyle oluşturulan ciltlerde bulunmaktadır.

Oldukça detaylı bu ilk plandan sonra,1: 200 ölçekli paftalar gelmektedir

Bu planlarda ise her parselde bulunan binanı yapı malzemesi, bahçesi veya boş alanlar farklı renklerde boyanakar belirlenmiş ayrıca sokak-cadde-çıkmaz isimleri ve bu yollar üzerindeki ölçüm röperleri gösterilmektedir.

1857 senesinde ilk olarak Belediyeler Kanununun çıkışı ile belediyecilik ve şehircilik açısından önemli belgelerdir.

    Lot No: 6

    Lot: 6

    Cadastre de la Ville de Constantinople VI. Cercle Municipal-İstanbul, Beyoğlu bölgesinin kentsel ve mimari dokusu konusundaki çalışmalara önemli kaynak oluşturan bukadastral planlar VI. daire diye bilinen Beyoğlu Belediyesi'nin sınırları içinde bulunan alanı belli bölgelere ayırmak suratiyle oluşturulan ciltlerde bulunmaktadır. Oldukça detaylı bu ilk plandan sonra,1: 200 ölçekli paftalar gelmektedir Bu planlarda ise her parselde bulunan binanı yapı malzemesi, bahçesi veya boş alanlar farklı renklerde boyanakar belirlenmiş ayrıca sokak-cadde-çıkmaz isimleri ve bu yollar üzerindeki ölçüm röperleri gösterilmektedir. 1857 senesinde ilk olarak Belediyeler Kanununun çıkışı ile belediyecilik ve şehircilik açısından önemli belgelerdir.

    TLSatıldı
  • Voyage en Orient Pelerinage A Jerusalem C.Polydor 1895-468 sayfa. 12x18 cm Yeni cildinde. ( Dünya Kitabcılarında bir örneği yok ) ÖNSÖZ
.......... Sayfa(lar) .......... 7
I. - Périgueux'den Marsilya'ya
.......... Sayfa(lar) .......... 15
II. - Geçit
.......... Sayfa(lar) .......... 43
III. - Celile
.......... Sayfa(lar) .......... 79
IV. - Kudüs
.......... Sayfa(lar) .......... 151
V. - Yahudiye'de Geziler
.......... Sayfa(lar) .......... 253
VI. - Mısır
.......... Sayfa(lar) .......... 333
VII. - Geri dönüş
.......... Sayfa(lar) .......... 409

    Lot No: 7

    Lot: 7

    Voyage en Orient Pelerinage A Jerusalem C.Polydor 1895-468 sayfa. 12x18 cm Yeni cildinde. ( Dünya Kitabcılarında bir örneği yok ) ÖNSÖZ .......... Sayfa(lar) .......... 7 I. - Périgueux'den Marsilya'ya .......... Sayfa(lar) .......... 15 II. - Geçit .......... Sayfa(lar) .......... 43 III. - Celile .......... Sayfa(lar) .......... 79 IV. - Kudüs .......... Sayfa(lar) .......... 151 V. - Yahudiye'de Geziler .......... Sayfa(lar) .......... 253 VI. - Mısır .......... Sayfa(lar) .......... 333 VII. - Geri dönüş .......... Sayfa(lar) .......... 409

    TLSatıldı
  • Djelal Histoire Turque. Benoist-D'Azy, 1908-Paris, 240 sayfa, Kapaklar Korunmuş Ciltli ( Dünya Kitabcılarında bir örneği yok )

    Lot No: 8

    Lot: 8

    Djelal Histoire Turque. Benoist-D'Azy, 1908-Paris, 240 sayfa, Kapaklar Korunmuş Ciltli ( Dünya Kitabcılarında bir örneği yok )

    TLSatıldı
  • Yunan Pişmiş Toprak Figürinler Kataloğu / Musees Imperiaux Ottomans, Catalogue des Figurines Grecques de Terre Cuite-Yunan Pişmiş Toprak Heykelcikler Kataloğu. Osmanlı İmparatorluk Müzeleri . Constantinople, 1908 Tipografi ve Litografi Ahmed İhsan, 663s. 17×25cm.

    Lot No: 9

    Lot: 9

    Yunan Pişmiş Toprak Figürinler Kataloğu / Musees Imperiaux Ottomans, Catalogue des Figurines Grecques de Terre Cuite-Yunan Pişmiş Toprak Heykelcikler Kataloğu. Osmanlı İmparatorluk Müzeleri . Constantinople, 1908 Tipografi ve Litografi Ahmed İhsan, 663s. 17×25cm.

    TLSatıldı
  • İstanbul Haritaları 1422-1922 / Maps Of Istanbul 1422-1922-İstanbul fetihten evvel neye benziyordu? 19. Yüzyılda camilerin dağılımı nasıldı? Bir bakışta; o zamanki gözle Zamanın yöntemleri ve teknikleri; baskılar nasıl yapılmıştı? Boğazı gerçeğe yakın ilk defa kim, ne zaman çizebildi? Ya da Birinci Harpde İstanbul’un haritası nasıl çizilmişti? 580 parçalık müthiş bir koleksiyondan özenle seçilmiş ve asitten arındırılmış harita kağıdına basılmış 100 haritanın hikayesi

    Lot No: 10

    Lot: 10

    İstanbul Haritaları 1422-1922 / Maps Of Istanbul 1422-1922-İstanbul fetihten evvel neye benziyordu? 19. Yüzyılda camilerin dağılımı nasıldı? Bir bakışta; o zamanki gözle Zamanın yöntemleri ve teknikleri; baskılar nasıl yapılmıştı? Boğazı gerçeğe yakın ilk defa kim, ne zaman çizebildi? Ya da Birinci Harpde İstanbul’un haritası nasıl çizilmişti? 580 parçalık müthiş bir koleksiyondan özenle seçilmiş ve asitten arındırılmış harita kağıdına basılmış 100 haritanın hikayesi

    TLSatıldı
  • Komutan Grandin. Bir denizcinin hikayesi. Koramiral Jurien de La Gravière- Commandant Grandin. Histoire d'un marin. Le vice-amiral Jurien de La Gravière-Basım: 1985
Sayfa: 365

    Lot No: 11

    Lot: 11

    Komutan Grandin. Bir denizcinin hikayesi. Koramiral Jurien de La Gravière- Commandant Grandin. Histoire d'un marin. Le vice-amiral Jurien de La Gravière-Basım: 1985 Sayfa: 365

    TLSatıldı
  • Küçük Asya Şehirleri - Villes D’Asie Mineure-Villes D’Asie Mineures, Etudes de Geographie Ancienne, Küçük Asya Şehirleri, Antik Coğrafya Çalışmaları, L. Robert, 1962 Paris, 512 sayfa + 35 Planches ve Katlanır Haritalar, Orjinal Cilt.

    Lot No: 12

    Lot: 12

    Küçük Asya Şehirleri - Villes D’Asie Mineure-Villes D’Asie Mineures, Etudes de Geographie Ancienne, Küçük Asya Şehirleri, Antik Coğrafya Çalışmaları, L. Robert, 1962 Paris, 512 sayfa + 35 Planches ve Katlanır Haritalar, Orjinal Cilt.

    TLSatıldı
  • One Of The 28th-28'den biri: Waterloo'nun hikayesi

    Lot No: 13

    Lot: 13

    One Of The 28th-28'den biri: Waterloo'nun hikayesi

    TLSatıldı
  • RICAR, Adolphe. Aşk, Kadın ve Evlilik, kısa öykü, farklı alanlardan derlenen düşünceler ve düşünceler. - RICARD, Adolphe. L'Amour, les Femmes et le Mariage, historiette, pensées et réflexions glanées à travers champs-Paris: 1880
Sayfa Sayısı: 591
Ebat: 17x11 cm

Literatürde derlenmiş veya Ricard tarafından yazılmış aforizmalar ve kısa metinler koleksiyonu.

    Lot No: 14

    Lot: 14

    RICAR, Adolphe. Aşk, Kadın ve Evlilik, kısa öykü, farklı alanlardan derlenen düşünceler ve düşünceler. - RICARD, Adolphe. L'Amour, les Femmes et le Mariage, historiette, pensées et réflexions glanées à travers champs-Paris: 1880 Sayfa Sayısı: 591 Ebat: 17x11 cm Literatürde derlenmiş veya Ricard tarafından yazılmış aforizmalar ve kısa metinler koleksiyonu.

    TLSatıldı
  • Lot No: 15

    Lot: 15

    TLSatıldı
  • Bir Hayalin Peşinde-Sadun Boro, 2008 Ege Yayınları, 200 sayfa.

    Lot No: 16

    Lot: 16

    Bir Hayalin Peşinde-Sadun Boro, 2008 Ege Yayınları, 200 sayfa.

    TLSatıldı
  • Studia Pontica ( Pontus Araştırmaları ) 3 Cilt Takım-1903 - 1910 Bruxelles, 1.Cilt 104 Sayfa, 9 Katlanır Harita, 2.Cilt 105-376 Sayfa + 11 Katlanır Harita, 3.Cilt 256 Sayfa + 278 Figure ve Resim.

    Lot No: 17

    Lot: 17

    Studia Pontica ( Pontus Araştırmaları ) 3 Cilt Takım-1903 - 1910 Bruxelles, 1.Cilt 104 Sayfa, 9 Katlanır Harita, 2.Cilt 105-376 Sayfa + 11 Katlanır Harita, 3.Cilt 256 Sayfa + 278 Figure ve Resim.

    TLSatıldı
  • Filistin Beytüllahim Gravürü Çelik Baskı Panorama-66x32 cm
Cornelis de Bruyn 1698

    Lot No: 18

    Lot: 18

    Filistin Beytüllahim Gravürü Çelik Baskı Panorama-66x32 cm Cornelis de Bruyn 1698

    TLSatıldı
  • Hatıra-i Uhuvvet, Bahattin Öztuncay-1992 Eren Yayıncılık,Aygaz,359 sayfa TEMİZ KONDİSYONDA

    Lot No: 19

    Lot: 19

    Hatıra-i Uhuvvet, Bahattin Öztuncay-1992 Eren Yayıncılık,Aygaz,359 sayfa TEMİZ KONDİSYONDA

    TLSatıldı
  • Armenian Painters In the Ottoman Empire - 2 Cilt Takım-“Bu çalışma, Osmanlı İmparatorluğu sınırlarında doğmuş, resim uğraşısını amatör ya da profesyonel olarak sürdürmüş Ermeni sanatçılar hakkında on beş yıldır sürdürdüğüm bir araştırmanın ürünü olarak ortaya çıktı.

Kitapta, tablolarına ulaşılamayan, ancak çeşitli kaynaklarda adına rastladığımız sanatçıların da kısa özgeçmişlerine yer verildi. Kimilerinin ise tablolarına rastlandı, ancak yaşamı hakkında kısa da olsa bilgi bulunamadı.

Bu sanatçıların değişik dönemlerine ait çalışmalarına olabildiğince yer verilmeye çalışıldı, imzaları inceleme konusu oldu. Bulundukları yerlere veya dönemlere göre farklılık gösteren imzaları tespit edildi, kimi imzasız tabloları üsluplarına göre değerlendirdi, dünyanın dört bir tarafına dağılmış tabloların izini sürüldü, sanatçı ailelerine ulaşılmaya çalışıldı, kilise kayıtlarından, ölüm ilanlarından ipuçları çıkarıldı, kiliselerde olduğunu öğrendiğimiz tabloların fotoğrafları temin edildi, dünyanın çeşitli bölgelerinde yayımlanmış almanaklar incelendi, İstanbul’da çıkan Fransızca, Ermenice ve Osmanlıca gazetelerin arşivleri tarandı.

Ve uzun bir çalışmadan sonra, 17. yüzyıldan Cumhuriyet’in ilan tarihi olan 1923’e kadar Osmanlı topraklarında doğmuş yaklaşık 450 Ermeni sanatçı bir araya getirilmiş oldu. Kitabın giriş bölümünde ise tabloları elimize geçip de, ressamlarını tespit edemediğimiz örneklere yer verildi.”

– Garo Kürkman

•

Armenian Painters in the Ottoman Empire [ 2 Cilt – Kutulu ]. Garo Kürkman. İstanbul: Matüsalem Publications, 2004. 960 s. 33 x 24 cm. İngilizce. Yayıncısının orijinal şömizli cildinde. Kondisyonu yeni.

    Lot No: 20

    Lot: 20

    Armenian Painters In the Ottoman Empire - 2 Cilt Takım-“Bu çalışma, Osmanlı İmparatorluğu sınırlarında doğmuş, resim uğraşısını amatör ya da profesyonel olarak sürdürmüş Ermeni sanatçılar hakkında on beş yıldır sürdürdüğüm bir araştırmanın ürünü olarak ortaya çıktı. Kitapta, tablolarına ulaşılamayan, ancak çeşitli kaynaklarda adına rastladığımız sanatçıların da kısa özgeçmişlerine yer verildi. Kimilerinin ise tablolarına rastlandı, ancak yaşamı hakkında kısa da olsa bilgi bulunamadı. Bu sanatçıların değişik dönemlerine ait çalışmalarına olabildiğince yer verilmeye çalışıldı, imzaları inceleme konusu oldu. Bulundukları yerlere veya dönemlere göre farklılık gösteren imzaları tespit edildi, kimi imzasız tabloları üsluplarına göre değerlendirdi, dünyanın dört bir tarafına dağılmış tabloların izini sürüldü, sanatçı ailelerine ulaşılmaya çalışıldı, kilise kayıtlarından, ölüm ilanlarından ipuçları çıkarıldı, kiliselerde olduğunu öğrendiğimiz tabloların fotoğrafları temin edildi, dünyanın çeşitli bölgelerinde yayımlanmış almanaklar incelendi, İstanbul’da çıkan Fransızca, Ermenice ve Osmanlıca gazetelerin arşivleri tarandı. Ve uzun bir çalışmadan sonra, 17. yüzyıldan Cumhuriyet’in ilan tarihi olan 1923’e kadar Osmanlı topraklarında doğmuş yaklaşık 450 Ermeni sanatçı bir araya getirilmiş oldu. Kitabın giriş bölümünde ise tabloları elimize geçip de, ressamlarını tespit edemediğimiz örneklere yer verildi.” – Garo Kürkman • Armenian Painters in the Ottoman Empire [ 2 Cilt – Kutulu ]. Garo Kürkman. İstanbul: Matüsalem Publications, 2004. 960 s. 33 x 24 cm. İngilizce. Yayıncısının orijinal şömizli cildinde. Kondisyonu yeni.

    TLSatıldı
  • Tarih Boyunca Türk Yelkenli Gemileri; Ahmet Güleryüz-Başlangıcından 20. yüzyıla kadar Türk Denizcilik Tarihi içinde gemileri ve tekneleri incelediğimiz bu çalışmamızda, tanık olduğumuz bilimsel-görsel belge eksikliğinin yarattığı zorlukları aşmaya çalıştık. Sınırlı görsel kaynaklarla yola çıkıp, hiç bir zaman yokluğunu hissetmediğimiz yazılı kaynaklardan yararlandık. En önemlisi diğer Akdeniz ülkelerine ait teknik-bilimsel görsel kaynaklar bize çok yardımcı oldu. Türk ve yabancı bilimsel-belgesel kaynaklardan yararlanarak üç boyutlu canlandırmaya yardımcı olması amacıyla bazı gemilerin rekonstrüksiyonlarını da yaptık.
İngilizce-Türkçe olarak hazırladığımız eserin yelken ve kürek dönemi Türk-Osmanlı savaş ve ticaret gemileri konusundaki görsel ve biçimsel veri eksikliğini bir ölçüde de olsa gidermeyi umuyoruz.

    Lot No: 21

    Lot: 21

    Tarih Boyunca Türk Yelkenli Gemileri; Ahmet Güleryüz-Başlangıcından 20. yüzyıla kadar Türk Denizcilik Tarihi içinde gemileri ve tekneleri incelediğimiz bu çalışmamızda, tanık olduğumuz bilimsel-görsel belge eksikliğinin yarattığı zorlukları aşmaya çalıştık. Sınırlı görsel kaynaklarla yola çıkıp, hiç bir zaman yokluğunu hissetmediğimiz yazılı kaynaklardan yararlandık. En önemlisi diğer Akdeniz ülkelerine ait teknik-bilimsel görsel kaynaklar bize çok yardımcı oldu. Türk ve yabancı bilimsel-belgesel kaynaklardan yararlanarak üç boyutlu canlandırmaya yardımcı olması amacıyla bazı gemilerin rekonstrüksiyonlarını da yaptık. İngilizce-Türkçe olarak hazırladığımız eserin yelken ve kürek dönemi Türk-Osmanlı savaş ve ticaret gemileri konusundaki görsel ve biçimsel veri eksikliğini bir ölçüde de olsa gidermeyi umuyoruz.

    TLSatıldı
  • Sultan's Procession: The Swedish Embassy to Sultan Mehmed IV in 1657-1658 and the Ralamb Paintings- 1657'de İsveç Kralı X. Charles Gustaf, Claes Ralamb'ı elçi olarak Sultan IV. Mehmed'in sarayına gönderdi. Ralamb oradayken, Eylül 1657'de İstanbul'da bir imparatorluk alayını tasvir eden, Osmanlı Türkiye'sindeki Sultan IV. Mehmed'in sarayına dair aydınlatıcı bir fikir veren, tuval üzerine yağlıboya 20 büyük tablo sipariş etti. Ralamb'ın resimleri ilk kez burada, "Sultan Alayı"nda yayınlanıyor. 150'den fazla renkli resim içeren bu güzel resimli kitap, resimlerden birinin konservasyonundan elde edilen teknik analiz de dahil olmak üzere, resimlerin tüm tarihini kapsamlı bir şekilde kapsamaktadır. Kitapta ayrıca İsveç büyükelçiliğinin siyasi geçmişi, Ralamb'ın biyografisi ve İsveç ve Türk arşivlerindeki birincil kaynakların İngilizce çevirileri de dahil olmak üzere Claes Ralamb ve misyonunun tam tarihi yer alıyor. Çizimler arasında Ralamb'ın İstanbul'da edindiği kostüm albümünden Osmanlı toplumundan 100'ü aşkın suluboya resim yer alıyor. Bu eşsiz Ralamb resimleri, 17. yüzyılda Osmanlı sarayındaki hayata nadir bir pencere açıyor.

    Lot No: 22

    Lot: 22

    Sultan's Procession: The Swedish Embassy to Sultan Mehmed IV in 1657-1658 and the Ralamb Paintings- 1657'de İsveç Kralı X. Charles Gustaf, Claes Ralamb'ı elçi olarak Sultan IV. Mehmed'in sarayına gönderdi. Ralamb oradayken, Eylül 1657'de İstanbul'da bir imparatorluk alayını tasvir eden, Osmanlı Türkiye'sindeki Sultan IV. Mehmed'in sarayına dair aydınlatıcı bir fikir veren, tuval üzerine yağlıboya 20 büyük tablo sipariş etti. Ralamb'ın resimleri ilk kez burada, "Sultan Alayı"nda yayınlanıyor. 150'den fazla renkli resim içeren bu güzel resimli kitap, resimlerden birinin konservasyonundan elde edilen teknik analiz de dahil olmak üzere, resimlerin tüm tarihini kapsamlı bir şekilde kapsamaktadır. Kitapta ayrıca İsveç büyükelçiliğinin siyasi geçmişi, Ralamb'ın biyografisi ve İsveç ve Türk arşivlerindeki birincil kaynakların İngilizce çevirileri de dahil olmak üzere Claes Ralamb ve misyonunun tam tarihi yer alıyor. Çizimler arasında Ralamb'ın İstanbul'da edindiği kostüm albümünden Osmanlı toplumundan 100'ü aşkın suluboya resim yer alıyor. Bu eşsiz Ralamb resimleri, 17. yüzyılda Osmanlı sarayındaki hayata nadir bir pencere açıyor.

    TLSatıldı
  • Bir Denizin Çevresinden Benzer Sofralar-“Bir Denizin Çevresinden Benzer Sofralar” “Akdeniz, yalnızca bir deniz veya bir yöre değil, aslında bir mizaç ve bir yaşam biçimi… Sıcakkanlı insanların, kekik ve fesleğenin, sarımsakla domatesin, mavi bulutlu düşlerin, tutkulu aşkların ve zorlu çatışmaların toprağı… Aynı zamanda, tembel ve güneşli öğle sonlarının, mucizevi zeytin ağacının, yüzlerce yıllık üzüm bağlarının ve buğday başağından gelen bereketin diyarı…”

“Bir Denizin Çevresinden Benzer Sofralar” işte bu diyarın lezzetlerini sunuyor okuyucuya.

Doğu Akdeniz mutfağının özelliklerini koruyarak tüm dünyaya doğru şekliyle tanıtmayı amaçlayan aynı isimli projenin yaratıcısı Güzin Yalın’ın editörlüğünde hazırlanan kitapta, Doğu Akdeniz mutfaklarının ortak malzemeleri, bu malzemelerle hazırlanan tipik yemekler ve bu kültürün farklı özelliklerini anlatan makaleler bir arada sunuluyor.

Kitapta, Lübnan’dan İspanya’ya, Fransa’dan Yunanistan’a projeye katkıda bulunan uzmanların Doğu Akdeniz mutfağına dair düşüncelerini yansıtan makaleler bulunuyor; Doğu Akdeniz mutfaklarının birbirine bu denli yakın olmasını sağlayan ortak malzemeler ve ürünler tanıtılıyor; “Doğu Akdeniz’den ‘en ortak’ 50 lezzet” adlı bölümde bölge mutfaklarının en çok kullanılan malzemeleriyle pişen yemeklerin tarifleri veriliyor.

Kitabın son bölümü olan “Doğu Akdeniz Çocuklarının 10 Sevgilisi”ndeyse, Doğu Akdenizli çocukların çok severek yediği, hatta küreselleşmenin onlara sunduğu diğer tatlara tercih ettiği geleneksel, yani lezzetli, yani sağlıklı, yani eğlenceli yemeklerden örnekler var

    Lot No: 23

    Lot: 23

    Bir Denizin Çevresinden Benzer Sofralar-“Bir Denizin Çevresinden Benzer Sofralar” “Akdeniz, yalnızca bir deniz veya bir yöre değil, aslında bir mizaç ve bir yaşam biçimi… Sıcakkanlı insanların, kekik ve fesleğenin, sarımsakla domatesin, mavi bulutlu düşlerin, tutkulu aşkların ve zorlu çatışmaların toprağı… Aynı zamanda, tembel ve güneşli öğle sonlarının, mucizevi zeytin ağacının, yüzlerce yıllık üzüm bağlarının ve buğday başağından gelen bereketin diyarı…” “Bir Denizin Çevresinden Benzer Sofralar” işte bu diyarın lezzetlerini sunuyor okuyucuya. Doğu Akdeniz mutfağının özelliklerini koruyarak tüm dünyaya doğru şekliyle tanıtmayı amaçlayan aynı isimli projenin yaratıcısı Güzin Yalın’ın editörlüğünde hazırlanan kitapta, Doğu Akdeniz mutfaklarının ortak malzemeleri, bu malzemelerle hazırlanan tipik yemekler ve bu kültürün farklı özelliklerini anlatan makaleler bir arada sunuluyor. Kitapta, Lübnan’dan İspanya’ya, Fransa’dan Yunanistan’a projeye katkıda bulunan uzmanların Doğu Akdeniz mutfağına dair düşüncelerini yansıtan makaleler bulunuyor; Doğu Akdeniz mutfaklarının birbirine bu denli yakın olmasını sağlayan ortak malzemeler ve ürünler tanıtılıyor; “Doğu Akdeniz’den ‘en ortak’ 50 lezzet” adlı bölümde bölge mutfaklarının en çok kullanılan malzemeleriyle pişen yemeklerin tarifleri veriliyor. Kitabın son bölümü olan “Doğu Akdeniz Çocuklarının 10 Sevgilisi”ndeyse, Doğu Akdenizli çocukların çok severek yediği, hatta küreselleşmenin onlara sunduğu diğer tatlara tercih ettiği geleneksel, yani lezzetli, yani sağlıklı, yani eğlenceli yemeklerden örnekler var

    TLSatıldı
  • Sa'dabad-Sedad Hakkı Eldem kimdir? 
20. yüzyıl Türk mimarlığının en önemli temsilcilerinden biri olan Eldem, çalışmalarıyla özgün bir Türk mimarlığının oluşmasına katkıda bulunmuş, özellikle Türk sivil mimarlığı üzerine yaptığı araştırma, belgeleme ve arşivleme çabasıyla ulusal mimarlık kavramına yeni bir bakış açısı getirmiştir.
 
İlk ve ortaöğrenimini diplomat olan babasının görevi nedeniyle Cenevre ve Münih’te tamamladıktan sonra, mimarlık eğitimine 1924’te İstanbul Sanayi-i Nefise Mektebi’nde başlamış, 1928’de okulu bitirerek, kazandığı üç yıllık bursla Fransa, İngiltere ve Almanya’ya gitmiştir. Yurt dışındayken Perret, Jansen ve Poelzig’in Türkiye’ye döndükten sonra da bir süre Ankara’da Holzman ve Mongeri’nin bürolarında çalışmış; 1932’de Egli’nin yardımcısı olarak GSA’da öğretim üyesi olmuş, aynı yıllarda kendi bürosunu açarak tasarım ve uygulama çalışmalarına da başlamıştır.
 
Meslek yaşamı boyunca, biçim ve bezeme ayrıntılarını seçmece bir anlayışla yenilemeksizin halk mimarlığından ve batı kökenli üsluplara bağlı kalmaksızın çağdaş teknolojiden yararlanarak Türkiye’ye özgü bir mimarlık yaratılması gereğine inanmış ve bu doğrultuda çalışmıştır.
 
Eldem’in çağdaş Türk mimarlığında önemli bir yeri olan yapıları her zaman dikkatleri üzerine çekmiş, bunların bazıları yeni bir dönemi başlatan yapılar olmuştur. Örneğin, New York Dünya Sergisi’ndeki Türk Pavyonu (1938-39) II. Ulusal Mimarlık döneminin başlangıcı sayılmış, Emin Onat’la birlikte tasarladığı İstanbul Adalet Sarayı ise (1948, Sultanahmet) yeni bir akılcı işlevci dönemi başlatmıştır. 1952’de SOM Firması ve Bunshaft ile birlikte gerçekleştirdiği İstanbul Hilton Oteli de (1952) 1950’lerde egemen olmaya başlayan daha serbest, uluslararası nitelikteki dönemin öncüsü olmuştur.

    Lot No: 24

    Lot: 24

    Sa'dabad-Sedad Hakkı Eldem kimdir? 20. yüzyıl Türk mimarlığının en önemli temsilcilerinden biri olan Eldem, çalışmalarıyla özgün bir Türk mimarlığının oluşmasına katkıda bulunmuş, özellikle Türk sivil mimarlığı üzerine yaptığı araştırma, belgeleme ve arşivleme çabasıyla ulusal mimarlık kavramına yeni bir bakış açısı getirmiştir. İlk ve ortaöğrenimini diplomat olan babasının görevi nedeniyle Cenevre ve Münih’te tamamladıktan sonra, mimarlık eğitimine 1924’te İstanbul Sanayi-i Nefise Mektebi’nde başlamış, 1928’de okulu bitirerek, kazandığı üç yıllık bursla Fransa, İngiltere ve Almanya’ya gitmiştir. Yurt dışındayken Perret, Jansen ve Poelzig’in Türkiye’ye döndükten sonra da bir süre Ankara’da Holzman ve Mongeri’nin bürolarında çalışmış; 1932’de Egli’nin yardımcısı olarak GSA’da öğretim üyesi olmuş, aynı yıllarda kendi bürosunu açarak tasarım ve uygulama çalışmalarına da başlamıştır. Meslek yaşamı boyunca, biçim ve bezeme ayrıntılarını seçmece bir anlayışla yenilemeksizin halk mimarlığından ve batı kökenli üsluplara bağlı kalmaksızın çağdaş teknolojiden yararlanarak Türkiye’ye özgü bir mimarlık yaratılması gereğine inanmış ve bu doğrultuda çalışmıştır. Eldem’in çağdaş Türk mimarlığında önemli bir yeri olan yapıları her zaman dikkatleri üzerine çekmiş, bunların bazıları yeni bir dönemi başlatan yapılar olmuştur. Örneğin, New York Dünya Sergisi’ndeki Türk Pavyonu (1938-39) II. Ulusal Mimarlık döneminin başlangıcı sayılmış, Emin Onat’la birlikte tasarladığı İstanbul Adalet Sarayı ise (1948, Sultanahmet) yeni bir akılcı işlevci dönemi başlatmıştır. 1952’de SOM Firması ve Bunshaft ile birlikte gerçekleştirdiği İstanbul Hilton Oteli de (1952) 1950’lerde egemen olmaya başlayan daha serbest, uluslararası nitelikteki dönemin öncüsü olmuştur.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Donanması-The Ottoman Navy 1828-1923-Osmanlı Donanması-The Ottoman Navy 1828-1923 Kitap Açıklaması

Bu kitap, 19. yüzyıl deniz savaşlarında, Çanakkale Deniz Harbinde, I. Dünya Savaşı'nda görev alan gemilerimiz üzerine hazırlanmış, daha önce yayınlanmamış fotoğrafları da içeren en kapsamlı eser olarak araştırmacılar ve meraklılar için vazgeçilmez bir başvuru kaynağı olacaktır.

This book contains never before published photographs of our ships that served in the 19th century Naval Battles, in the Çanakkale Naval Battle and the First World War. It also encompasses the widest range of information on thoose ships and as such will be an invaluable reference for researchers and anyone who is passionately interested in this topic.

    Lot No: 25

    Lot: 25

    Osmanlı Donanması-The Ottoman Navy 1828-1923-Osmanlı Donanması-The Ottoman Navy 1828-1923 Kitap Açıklaması Bu kitap, 19. yüzyıl deniz savaşlarında, Çanakkale Deniz Harbinde, I. Dünya Savaşı'nda görev alan gemilerimiz üzerine hazırlanmış, daha önce yayınlanmamış fotoğrafları da içeren en kapsamlı eser olarak araştırmacılar ve meraklılar için vazgeçilmez bir başvuru kaynağı olacaktır. This book contains never before published photographs of our ships that served in the 19th century Naval Battles, in the Çanakkale Naval Battle and the First World War. It also encompasses the widest range of information on thoose ships and as such will be an invaluable reference for researchers and anyone who is passionately interested in this topic.

    TLSatıldı
  • Kısmet'in Dümen Suyunda-Sadun Bora, 2014, İstanbul, 368 sayfa

    Lot No: 26

    Lot: 26

    Kısmet'in Dümen Suyunda-Sadun Bora, 2014, İstanbul, 368 sayfa

    TLSatıldı
  • HUMİDOR-Orijinal Cohiba, Kitap Formunda, Deri Kaplı Orijinal Kadife Kılıfı ve Karton Kutusunda Seyahat Humidoru, Nem Ölçer ve Nemlendiricisi İle Beraber, Yeni Kullanılmamış.

    Lot No: 27

    Lot: 27

    HUMİDOR-Orijinal Cohiba, Kitap Formunda, Deri Kaplı Orijinal Kadife Kılıfı ve Karton Kutusunda Seyahat Humidoru, Nem Ölçer ve Nemlendiricisi İle Beraber, Yeni Kullanılmamış.

    TLSatıldı
  • Osmanlı Madalyaları ve Nişanları, Belgelerle Tarihi, Ottoman Medals And Orders Documented History-Yazarından imzalı

    Lot No: 28

    Lot: 28

    Osmanlı Madalyaları ve Nişanları, Belgelerle Tarihi, Ottoman Medals And Orders Documented History-Yazarından imzalı

    TLSatıldı
  • Sinan: Architect of Süleyman the Magnificent and the Ottoman golden age. Photos: Ara Güler.-Sinan, Osmanlı İmparatorluğu'nun gücünün ve ihtişamının zirvesine ulaştığı on altıncı yüzyıldaki Osmanlı Altın Çağı'nın en büyük mimarıydı. Onun üslubu Türk sanatının zirvesine işaret ediyor. Kanuni Sultan Süleyman ve halefi II. Selmi döneminde Sinan yüzlerce bina tasarladı: camiler, saraylar, türbeler, türbeler, hastaneler, okullar, kervansaraylar, köprüler, su kemerleri ve hamamlar; bunların çoğu bu kitapta sunulmuş ve incelenmiştir. En büyük eserlerinde, oldukça yeni bir şey üretmek için Bizans ve İslam üsluplarını uyarladı: sütunlar veya sütunlarla engellenmeyen ve yüksek bir kubbeyle örtülen mutlak mekanın merkezi bir organizasyonu. Hem Asya'ya hem de Avrupa'ya yayılan dinamik, yeni bir imparatorluğun dehasının mimarıydı ve gerçek bir Rönesans adamıydı.

    Lot No: 29

    Lot: 29

    Sinan: Architect of Süleyman the Magnificent and the Ottoman golden age. Photos: Ara Güler.-Sinan, Osmanlı İmparatorluğu'nun gücünün ve ihtişamının zirvesine ulaştığı on altıncı yüzyıldaki Osmanlı Altın Çağı'nın en büyük mimarıydı. Onun üslubu Türk sanatının zirvesine işaret ediyor. Kanuni Sultan Süleyman ve halefi II. Selmi döneminde Sinan yüzlerce bina tasarladı: camiler, saraylar, türbeler, türbeler, hastaneler, okullar, kervansaraylar, köprüler, su kemerleri ve hamamlar; bunların çoğu bu kitapta sunulmuş ve incelenmiştir. En büyük eserlerinde, oldukça yeni bir şey üretmek için Bizans ve İslam üsluplarını uyarladı: sütunlar veya sütunlarla engellenmeyen ve yüksek bir kubbeyle örtülen mutlak mekanın merkezi bir organizasyonu. Hem Asya'ya hem de Avrupa'ya yayılan dinamik, yeni bir imparatorluğun dehasının mimarıydı ve gerçek bir Rönesans adamıydı.

    TLSatıldı
  • Kadırgadan Kalyona Osmanlıda Yelken / Ottoman Sailing Ships From Galleys to Galleons / Mikyas-ı Sefain Particulars of Ships and Their Equipment-Sinan, Osmanlı İmparatorluğu'nun gücünün ve ihtişamının zirvesine ulaştığı on altıncı yüzyıldaki Osmanlı Altın Çağı'nın en büyük mimarıydı. Onun üslubu Türk sanatının zirvesine işaret ediyor. Kanuni Sultan Süleyman ve halefi II. Selmi döneminde Sinan yüzlerce bina tasarladı: camiler, saraylar, türbeler, türbeler, hastaneler, okullar, kervansaraylar, köprüler, su kemerleri ve hamamlar; bunların çoğu bu kitapta sunulmuş ve incelenmiştir. En büyük eserlerinde, oldukça yeni bir şey üretmek için Bizans ve İslam üsluplarını uyarladı: sütunlar veya sütunlarla engellenmeyen ve yüksek bir kubbeyle örtülen mutlak mekanın merkezi bir organizasyonu. Hem Asya'ya hem de Avrupa'ya yayılan dinamik, yeni bir imparatorluğun dehasının mimarıydı ve gerçek bir Rönesans adamıydı.

    Lot No: 30

    Lot: 30

    Kadırgadan Kalyona Osmanlıda Yelken / Ottoman Sailing Ships From Galleys to Galleons / Mikyas-ı Sefain Particulars of Ships and Their Equipment-Sinan, Osmanlı İmparatorluğu'nun gücünün ve ihtişamının zirvesine ulaştığı on altıncı yüzyıldaki Osmanlı Altın Çağı'nın en büyük mimarıydı. Onun üslubu Türk sanatının zirvesine işaret ediyor. Kanuni Sultan Süleyman ve halefi II. Selmi döneminde Sinan yüzlerce bina tasarladı: camiler, saraylar, türbeler, türbeler, hastaneler, okullar, kervansaraylar, köprüler, su kemerleri ve hamamlar; bunların çoğu bu kitapta sunulmuş ve incelenmiştir. En büyük eserlerinde, oldukça yeni bir şey üretmek için Bizans ve İslam üsluplarını uyarladı: sütunlar veya sütunlarla engellenmeyen ve yüksek bir kubbeyle örtülen mutlak mekanın merkezi bir organizasyonu. Hem Asya'ya hem de Avrupa'ya yayılan dinamik, yeni bir imparatorluğun dehasının mimarıydı ve gerçek bir Rönesans adamıydı.

    TLSatıldı
  • Göksu’da Deniz Alemi Kapaklı – Resimli Perşembe – 19 Ağustos 1926 – Numara 65

    Lot No: 31

    Lot: 31

    Göksu’da Deniz Alemi Kapaklı – Resimli Perşembe – 19 Ağustos 1926 – Numara 65

    TLSatıldı
  • Lağv Edilen Ayvanoz Manastırında Papazlar Ne İş Görürlerdi ? Kapaklı – Resimli Gazete – 28 Ağustos 1926

    Lot No: 32

    Lot: 32

    Lağv Edilen Ayvanoz Manastırında Papazlar Ne İş Görürlerdi ? Kapaklı – Resimli Gazete – 28 Ağustos 1926

    TLSatıldı
  • Denizde Eğlenen Gençler Kapaklı – Büyük Gazete – 9 Ağustos 1928 Perşembe

    Lot No: 33

    Lot: 33

    Denizde Eğlenen Gençler Kapaklı – Büyük Gazete – 9 Ağustos 1928 Perşembe

    TLSatıldı
  • Fotoğraf 16x12 cm Boyutunda.-Ermeni Patriği Karekin Haçaturyan – Islak İmzalı Fotoğrafı Bulunan Beyoğlu Üç Horan Kilisesi 1951 Senesi Açılış Davetiyesi

    Lot No: 34

    Lot: 34

    Fotoğraf 16x12 cm Boyutunda.-Ermeni Patriği Karekin Haçaturyan – Islak İmzalı Fotoğrafı Bulunan Beyoğlu Üç Horan Kilisesi 1951 Senesi Açılış Davetiyesi

    TLSatıldı
  • 1 Filistin Pound’u Şaka Parası. Filistine Yerlesen Yahudi Yerleşimciler İçin Kişisel Hatıra Olarak Yapılmış.

    Lot No: 35

    Lot: 35

    1 Filistin Pound’u Şaka Parası. Filistine Yerlesen Yahudi Yerleşimciler İçin Kişisel Hatıra Olarak Yapılmış.

    TLSatıldı
  • İstanbul İtalyan Okulu Öğretmen ve Öğrencileri - 1920'li Yıllar - İki Yanda Türk ve İtalyan Bayrakları Görülmekte - 29x33 cm. Paspartu Genişliğinde

    Lot No: 36

    Lot: 36

    İstanbul İtalyan Okulu Öğretmen ve Öğrencileri - 1920'li Yıllar - İki Yanda Türk ve İtalyan Bayrakları Görülmekte - 29x33 cm. Paspartu Genişliğinde

    TLSatıldı
  • Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay Yıldız Harp Akademileri Diploma Töreninde, Diploma Veriyor 5.8.1970 - 12x18 cm - Arkası Açıklamalı

    Lot No: 37

    Lot: 37

    Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay Yıldız Harp Akademileri Diploma Töreninde, Diploma Veriyor 5.8.1970 - 12x18 cm - Arkası Açıklamalı

    TLSatıldı
  • Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay Londra'daki Websminister Abbey Kilisesindeki Meçhul Asker Anıtına Çelenk Koyarken - 21x15  cm - Arkası İngilizce Açıklamalı

    Lot No: 38

    Lot: 38

    Cumhurbaşkanı Cevdet Sunay Londra'daki Websminister Abbey Kilisesindeki Meçhul Asker Anıtına Çelenk Koyarken - 21x15 cm - Arkası İngilizce Açıklamalı

    TLSatıldı
  • Seyrisefain İdaresi - Yakacık Vapuru Kamarot Maaş Cetveli - Osmanlıca

    Lot No: 39

    Lot: 39

    Seyrisefain İdaresi - Yakacık Vapuru Kamarot Maaş Cetveli - Osmanlıca

    TLSatıldı
  • Valide Sultan Camii-i Şerifi İmam-ı Evveli Hafız Mustafa Efendiye Ait Maaş Evrakı

    Lot No: 40

    Lot: 40

    Valide Sultan Camii-i Şerifi İmam-ı Evveli Hafız Mustafa Efendiye Ait Maaş Evrakı

    TLSatıldı
  • Amerikan Kitab-ı Mukaddes Şirketi - Osmanlıca / İngilizce Çift Dilde 1896 Tarihli Fatura

    Lot No: 41

    Lot: 41

    Amerikan Kitab-ı Mukaddes Şirketi - Osmanlıca / İngilizce Çift Dilde 1896 Tarihli Fatura

    TLSatıldı
  • Ermeni Katolik Voskeparan Kilisesi Heyet-i İdarisi Konstantinopolis Pera Antetli Osmanlıca / Ermenice Çift Dilde Antetli Evrak

    Lot No: 42

    Lot: 42

    Ermeni Katolik Voskeparan Kilisesi Heyet-i İdarisi Konstantinopolis Pera Antetli Osmanlıca / Ermenice Çift Dilde Antetli Evrak

    TLSatıldı
  • Pera Palas Oteli Müdür ve Çalışanları - 9 x14 cm

    Lot No: 43

    Lot: 43

    Pera Palas Oteli Müdür ve Çalışanları - 9 x14 cm

    TLSatıldı
  • İstanbul Yosması - Yesari Asım - Nota

    Lot No: 44

    Lot: 44

    İstanbul Yosması - Yesari Asım - Nota

    TLSatıldı
  • Vehbi Koç Türk Eğitim Vakfına 20 Milyon Bağışta Bulunan Selahattin Karacagil ile El Sıkışıyor - Arkası Daktilo Açıklamalı

    Lot No: 45

    Lot: 45

    Vehbi Koç Türk Eğitim Vakfına 20 Milyon Bağışta Bulunan Selahattin Karacagil ile El Sıkışıyor - Arkası Daktilo Açıklamalı

    TLSatıldı
  • Kuruluş amacı, ülkemizin de bulunduğu Ortadoğu coğrafyasında Tütün ziraati ve ticareti yapmaktı.-Tabacs D'Orient & D'Outre - Mer, Denizaşırı ve Şark Tütünleri Anonim Şirketi, 1 hisse 

    Lot No: 46

    Lot: 46

    Kuruluş amacı, ülkemizin de bulunduğu Ortadoğu coğrafyasında Tütün ziraati ve ticareti yapmaktı.-Tabacs D'Orient & D'Outre - Mer, Denizaşırı ve Şark Tütünleri Anonim Şirketi, 1 hisse 

    TLSatıldı
  • 33 Devirlik Orta Boy Lp Plak. 1950’li Yılların ilk 33 Devir Formatında. Kapak 10/7 – Plak 10/9-Great Days we Honor: Yom Kippur and Hanukkah – Musevi Bayramları İçin Hazırlanmış İlahi ve Dua’lar

    Lot No: 47

    Lot: 47

    33 Devirlik Orta Boy Lp Plak. 1950’li Yılların ilk 33 Devir Formatında. Kapak 10/7 – Plak 10/9-Great Days we Honor: Yom Kippur and Hanukkah – Musevi Bayramları İçin Hazırlanmış İlahi ve Dua’lar

    TLSatıldı
  • Alman Denizaltı Efsanesinin İlk Yıllarında Basılmış, Erken Dönem Alman Denizaltıcılığıyla İlgili En Önemli Kaynaklardandır. 103Safya + Açılır Planş ve Planlar.-Alman Tersanelerinin Denizaltıları - Die Unterseeboote der Germaniawerft – 1923 Berlin Baskısı – Ord. Prof. Dr. Ata Nutku İmzalı

    Lot No: 48

    Lot: 48

    Alman Denizaltı Efsanesinin İlk Yıllarında Basılmış, Erken Dönem Alman Denizaltıcılığıyla İlgili En Önemli Kaynaklardandır. 103Safya + Açılır Planş ve Planlar.-Alman Tersanelerinin Denizaltıları - Die Unterseeboote der Germaniawerft – 1923 Berlin Baskısı – Ord. Prof. Dr. Ata Nutku İmzalı

    TLSatıldı
  • Adolf Hitler’in Konuşmaları – Dr. Joseph Goebbels’in Önsözüyle – 1933 Verlag - Das junge Deutschland will Arbeit und Frieden – Genç Almanya İş ve Barış İstiyor 71 Sayfa

    Lot No: 49

    Lot: 49

    Adolf Hitler’in Konuşmaları – Dr. Joseph Goebbels’in Önsözüyle – 1933 Verlag - Das junge Deutschland will Arbeit und Frieden – Genç Almanya İş ve Barış İstiyor 71 Sayfa

    TLSatıldı
  • Le Regime Des Capitulations – Paris 1898-  Kanuni Sultan Süleyman’dan Başlayarak Osmanlı’nın Fransa’ya Verdiği Kapitülasyonların Tarihi – Çok Nadir 394 Sayfa

    Lot No: 50

    Lot: 50

    Le Regime Des Capitulations – Paris 1898- Kanuni Sultan Süleyman’dan Başlayarak Osmanlı’nın Fransa’ya Verdiği Kapitülasyonların Tarihi – Çok Nadir 394 Sayfa

    TLSatıldı
  • Constantinople-Boğaz 4'lü Panaroma, Edt.Max Fruchtermann

    Lot No: 51

    Lot: 51

    Constantinople-Boğaz 4'lü Panaroma, Edt.Max Fruchtermann

    TLSatıldı
  • Constantinople-Eminönü, Constantinople Posta Kaşeli, Pullu

    Lot No: 52

    Lot: 52

    Constantinople-Eminönü, Constantinople Posta Kaşeli, Pullu

    TLSatıldı
  • Constantinople-Galata Rıhtımı,  Arkası Postadan Geçmiş, Pullu

    Lot No: 53

    Lot: 53

    Constantinople-Galata Rıhtımı, Arkası Postadan Geçmiş, Pullu

    TLSatıldı
  • Constantinople-Çemberlitaş

    Lot No: 54

    Lot: 54

    Constantinople-Çemberlitaş

    TLSatıldı
  • Constantinople-Kadıköy ve Moda Görünüm, Arkası Galata Constantinople Posta Damgalı

    Lot No: 55

    Lot: 55

    Constantinople-Kadıköy ve Moda Görünüm, Arkası Galata Constantinople Posta Damgalı

    TLSatıldı
  • Edirne-Konak, Sultanın Karşılanması, Askeri Merasim, Edt.B.Vafiades

    Lot No: 56

    Lot: 56

    Edirne-Konak, Sultanın Karşılanması, Askeri Merasim, Edt.B.Vafiades

    TLSatıldı
  • Constantinople-Kapalıçarşı, Esnaf, Edt.J,Ludwigsohn

    Lot No: 57

    Lot: 57

    Constantinople-Kapalıçarşı, Esnaf, Edt.J,Ludwigsohn

    TLSatıldı
  • Constantinople-Kadıköy Balıkçılar

    Lot No: 58

    Lot: 58

    Constantinople-Kadıköy Balıkçılar

    TLSatıldı
  • Constantinople-Karıköy, Taşbaskı, Edt.Sebah&Joaillier

    Lot No: 59

    Lot: 59

    Constantinople-Karıköy, Taşbaskı, Edt.Sebah&Joaillier

    TLSatıldı
  • Constantinople-Kapalıçarşı, Esnaf, Edt.Jeraelowitz, Arkası Posta Kaşeli

    Lot No: 60

    Lot: 60

    Constantinople-Kapalıçarşı, Esnaf, Edt.Jeraelowitz, Arkası Posta Kaşeli

    TLSatıldı
  • Demiryolları-Arbıtrage Entre Le Gouvernement Imperial Ottoman,  Reponse Du Gouvernement Imperial, Constantinople, 1903, Tahir Bay, Osmanlı İmpratorluğu Doğu K.Wormway Şirketi, 34 Sayfa, Fransızca

    Lot No: 61

    Lot: 61

    Demiryolları-Arbıtrage Entre Le Gouvernement Imperial Ottoman, Reponse Du Gouvernement Imperial, Constantinople, 1903, Tahir Bay, Osmanlı İmpratorluğu Doğu K.Wormway Şirketi, 34 Sayfa, Fransızca

    TLSatıldı
  • Tütün Tarihi-Osmanlı, İpek Türk Bayrağı

    Lot No: 62

    Lot: 62

    Tütün Tarihi-Osmanlı, İpek Türk Bayrağı

    TLSatıldı
  • Tütün Tarihi-Osmanlı, İpek Türk Bayrağı

    Lot No: 63

    Lot: 63

    Tütün Tarihi-Osmanlı, İpek Türk Bayrağı

    TLSatıldı
  • Tütün Tarihi-Osmanlı, İpek Türk Bayrağı

    Lot No: 64

    Lot: 64

    Tütün Tarihi-Osmanlı, İpek Türk Bayrağı

    TLSatıldı
  • Yahudi-Mordo ve Jozef Mizrahi, Kırtasiyeci Faturası, 1933

    Lot No: 65

    Lot: 65

    Yahudi-Mordo ve Jozef Mizrahi, Kırtasiyeci Faturası, 1933

    TLSatıldı
  • Antetli Doküman-Ahmed Ihsan , Servet-i Fünun Gazetesi Antetli, 1928 Tarihli Doküman

    Lot No: 66

    Lot: 66

    Antetli Doküman-Ahmed Ihsan , Servet-i Fünun Gazetesi Antetli, 1928 Tarihli Doküman

    TLSatıldı
  • Bakkaliye-Midilli Adası Zeytinyağı Etiketi, Büyükboy

    Lot No: 67

    Lot: 67

    Bakkaliye-Midilli Adası Zeytinyağı Etiketi, Büyükboy

    TLSatıldı
  • Osmanlıca-3.Ordu-i Hümayun Antetli Doküman

    Lot No: 68

    Lot: 68

    Osmanlıca-3.Ordu-i Hümayun Antetli Doküman

    TLSatıldı
  • Constantinople-Moda Görünüm, Ön Tarafı Constantinople Posta Kaşeli ,Edt.R&KL

    Lot No: 69

    Lot: 69

    Constantinople-Moda Görünüm, Ön Tarafı Constantinople Posta Kaşeli ,Edt.R&KL

    TLSatıldı
  • İzmir-Reşadiye, Foto Cemal, Arkası İzmir Posta Kaşeli, 1930 lu Yıllar

    Lot No: 70

    Lot: 70

    İzmir-Reşadiye, Foto Cemal, Arkası İzmir Posta Kaşeli, 1930 lu Yıllar

    TLSatıldı
  • İskenderun-İskenderun

    Lot No: 71

    Lot: 71

    İskenderun-İskenderun

    TLSatıldı
  • İzmir-Karataş, Sahil Görünüm

    Lot No: 72

    Lot: 72

    İzmir-Karataş, Sahil Görünüm

    TLSatıldı
  • Çanakkale-Dardanel, Kum kale, Edt,ETS

    Lot No: 73

    Lot: 73

    Çanakkale-Dardanel, Kum kale, Edt,ETS

    TLSatıldı
  • İzmir-Kemeraltı

    Lot No: 74

    Lot: 74

    İzmir-Kemeraltı

    TLSatıldı
  • İzmir-Göztepe

    Lot No: 75

    Lot: 75

    İzmir-Göztepe

    TLSatıldı
  • Mersin-Mersinden Bir Görünüş, Arkası Postadan Geçmiş

    Lot No: 76

    Lot: 76

    Mersin-Mersinden Bir Görünüş, Arkası Postadan Geçmiş

    TLSatıldı
  • Constantinople-Galata Kulesi, Edt.MJF

    Lot No: 77

    Lot: 77

    Constantinople-Galata Kulesi, Edt.MJF

    TLSatıldı
  • Constantinople-Dört Güzel Kadın, Parçalı Kart

    Lot No: 78

    Lot: 78

    Constantinople-Dört Güzel Kadın, Parçalı Kart

    TLSatıldı
  • Constantinople-Yüksek Kaldırım, Galata Kulesi

    Lot No: 79

    Lot: 79

    Constantinople-Yüksek Kaldırım, Galata Kulesi

    TLSatıldı
  • Sevda Kartı-II.Abdülhamit Dönemi Başhafiyelerinden Fehim Paşanın Metresi Margaret Fehim

    Lot No: 80

    Lot: 80

    Sevda Kartı-II.Abdülhamit Dönemi Başhafiyelerinden Fehim Paşanın Metresi Margaret Fehim

    TLSatıldı
  • Constantinople-Büyükada

    Lot No: 81

    Lot: 81

    Constantinople-Büyükada

    TLSatıldı
  • Constantinople-Sultanahmet Camii, Hipodrom Meydanı ve Çemberlitaş, Parçalı Kartpostal, Edt.Otto Keil

    Lot No: 82

    Lot: 82

    Constantinople-Sultanahmet Camii, Hipodrom Meydanı ve Çemberlitaş, Parçalı Kartpostal, Edt.Otto Keil

    TLSatıldı
  • 45 'lik-Dario Moreno, Pardon Pour Notre Amour, Temiz Kondisyonda

    Lot No: 83

    Lot: 83

    45 'lik-Dario Moreno, Pardon Pour Notre Amour, Temiz Kondisyonda

    TLSatıldı
  • Birinci Dünya Savaşı-Esir Kampı, Arkası Osmanlıca Yazılı

    Lot No: 84

    Lot: 84

    Birinci Dünya Savaşı-Esir Kampı, Arkası Osmanlıca Yazılı

    TLSatıldı
  • Atatürk-Atatürkün Cenaze Merasimi, Tophane, Küçük Foto

    Lot No: 85

    Lot: 85

    Atatürk-Atatürkün Cenaze Merasimi, Tophane, Küçük Foto

    TLSatıldı
  • İzmir-9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu

    Lot No: 86

    Lot: 86

    İzmir-9 Eylül İzmir'in Kurtuluşu

    TLSatıldı
  • Selanik-Selanik Yangını

    Lot No: 87

    Lot: 87

    Selanik-Selanik Yangını

    TLSatıldı
  • Selanik-Selanik Yangını

    Lot No: 88

    Lot: 88

    Selanik-Selanik Yangını

    TLSatıldı
  • Yahudi-Fils De Nissim Mizrahi, Antetli, 1920 ler Fatura

    Lot No: 89

    Lot: 89

    Yahudi-Fils De Nissim Mizrahi, Antetli, 1920 ler Fatura

    TLSatıldı
  • Müzik Tarihi-Zeki Müren Tarafından  İmzalı,İthaflı, En Yeni Şarkılar ve Türküler, Şaekı Sözleri Kitapçığı, 7 Sayfa

    Lot No: 90

    Lot: 90

    Müzik Tarihi-Zeki Müren Tarafından İmzalı,İthaflı, En Yeni Şarkılar ve Türküler, Şaekı Sözleri Kitapçığı, 7 Sayfa

    TLSatıldı
  • Eğitim Tarihi-Türkiyede Azlık Okullarına Mahsus İlk Okul Diploması, İzmir Musevi Yetim İlkokulu Diploması

    Lot No: 91

    Lot: 91

    Eğitim Tarihi-Türkiyede Azlık Okullarına Mahsus İlk Okul Diploması, İzmir Musevi Yetim İlkokulu Diploması

    TLSatıldı
  • Müzik Tarihi-Sahibinin Sesi, Alafranga Plak Kataloğu, 42 Sayfa

    Lot No: 92

    Lot: 92

    Müzik Tarihi-Sahibinin Sesi, Alafranga Plak Kataloğu, 42 Sayfa

    TLSatıldı
  • Müzik Tarihi-Sahibinin Sesi, Nezihe Hanımın Plakları Listesi, 12 Sayfa

    Lot No: 93

    Lot: 93

    Müzik Tarihi-Sahibinin Sesi, Nezihe Hanımın Plakları Listesi, 12 Sayfa

    TLSatıldı
  • Süreli Yayın-41 Buçuk Dergisi, 10 Sayı Takım, Haftalık Mizah Mecmuası, 1952

    Lot No: 94

    Lot: 94

    Süreli Yayın-41 Buçuk Dergisi, 10 Sayı Takım, Haftalık Mizah Mecmuası, 1952

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihi-İzmit, Batan Üsküdar Gemisi Faciası

    Lot No: 95

    Lot: 95

    Denizcilik Tarihi-İzmit, Batan Üsküdar Gemisi Faciası

    TLSatıldı
  • Şiir-Devrim Çocuklarına, H.İ.Akçam, Ülkü Basımevi, İstanbul, 1939, 103 Sayfa

    Lot No: 96

    Lot: 96

    Şiir-Devrim Çocuklarına, H.İ.Akçam, Ülkü Basımevi, İstanbul, 1939, 103 Sayfa

    TLSatıldı
  • Süreli Yayın-Osmanlıca, Akbaba Dergisi, Sayı: 93, 1342

    Lot No: 97

    Lot: 97

    Süreli Yayın-Osmanlıca, Akbaba Dergisi, Sayı: 93, 1342

    TLSatıldı
  • Süreli Yayın-Osmanlıca, Akbaba Dergisi, Sayı:92

    Lot No: 98

    Lot: 98

    Süreli Yayın-Osmanlıca, Akbaba Dergisi, Sayı:92

    TLSatıldı
  • Süreli Yayın-Osmanlıca, Akbaba Dergisi, Sayı:96

    Lot No: 99

    Lot: 99

    Süreli Yayın-Osmanlıca, Akbaba Dergisi, Sayı:96

    TLSatıldı
  • Süreli Yayın-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 12 Kasım 1912, Balkanlarda Savaş Dansları Haberli, Fransızca Gazete, Osmanlı-Balkan Savaşları

    Lot No: 100

    Lot: 100

    Süreli Yayın-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 12 Kasım 1912, Balkanlarda Savaş Dansları Haberli, Fransızca Gazete, Osmanlı-Balkan Savaşları

    TLSatıldı
  • Süreli Yayın-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 8 Kasım 1912, Bulgar Topçular Arasında Mustafa Paşanın Bir Askeri Sevkediliyor Haberli, Fransızca Gazete, Osmanlı-Balkan Savaşları

    Lot No: 101

    Lot: 101

    Süreli Yayın-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 8 Kasım 1912, Bulgar Topçular Arasında Mustafa Paşanın Bir Askeri Sevkediliyor Haberli, Fransızca Gazete, Osmanlı-Balkan Savaşları

    TLSatıldı
  • Süreli Yayın-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 22 Şubat 1913, Karadağda Savaş Devam Ediyor Haberli, Fransızca Gazete, Osmanlı-Balkan Savaşları

    Lot No: 102

    Lot: 102

    Süreli Yayın-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 22 Şubat 1913, Karadağda Savaş Devam Ediyor Haberli, Fransızca Gazete, Osmanlı-Balkan Savaşları

    TLSatıldı
  • Süreli Yayın-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 4 Kasım 1912, Bulgarlar Mustafa Paşaya İlerliyor Haberli, Fransızca Gazete, Osmanlı-Balkan Savaşları

    Lot No: 103

    Lot: 103

    Süreli Yayın-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 4 Kasım 1912, Bulgarlar Mustafa Paşaya İlerliyor Haberli, Fransızca Gazete, Osmanlı-Balkan Savaşları

    TLSatıldı
  • Süreli Yayın-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 12 Ekim 1912, Sırp Topçular Türk Cephesine Gidiyor Haberli, Fransızca Gazete, Osmanlı-Balkan Savaşları

    Lot No: 104

    Lot: 104

    Süreli Yayın-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 12 Ekim 1912, Sırp Topçular Türk Cephesine Gidiyor Haberli, Fransızca Gazete, Osmanlı-Balkan Savaşları

    TLSatıldı
  • Süreli Yayın-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 3 Ocak 1913, Bulgar Ateşkes, Fransızca Gazete, Osmanlı-Balkan Savaşları

    Lot No: 105

    Lot: 105

    Süreli Yayın-Excelsior, Journal Illustre Quotidien, 3 Ocak 1913, Bulgar Ateşkes, Fransızca Gazete, Osmanlı-Balkan Savaşları

    TLSatıldı
  • Bakkaliye-Osmanlı Reklam, Ayvori Sabunu, Kartonete Yapıştırılmış, 17x13,5 Kartonet Dahil

    Lot No: 106

    Lot: 106

    Bakkaliye-Osmanlı Reklam, Ayvori Sabunu, Kartonete Yapıştırılmış, 17x13,5 Kartonet Dahil

    TLSatıldı
  • Bakkaliye-Osmanlı Reklam, Bomonti Gazozu, Kartonete Yapıştırılmış, 21,5x13,5, Kartonet Dahil

    Lot No: 107

    Lot: 107

    Bakkaliye-Osmanlı Reklam, Bomonti Gazozu, Kartonete Yapıştırılmış, 21,5x13,5, Kartonet Dahil

    TLSatıldı
  • Finans Tarihi-Deutsche Orient Bank, Kartonete Yapıştırılmış, Osmanlıca Reklam, 21x15 cm, Kartonet Dahil

    Lot No: 108

    Lot: 108

    Finans Tarihi-Deutsche Orient Bank, Kartonete Yapıştırılmış, Osmanlıca Reklam, 21x15 cm, Kartonet Dahil

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Reklam-Sebah&Joaillier, Constantinople Reklam, Osmanlıca Reklam, 21x29,5 cm, Kartonet Dahil

    Lot No: 109

    Lot: 109

    Osmanlıca Reklam-Sebah&Joaillier, Constantinople Reklam, Osmanlıca Reklam, 21x29,5 cm, Kartonet Dahil

    TLSatıldı
  • Müzik Tarihi-Hürriyet Kahramanlarından, Ohrili Eyüp Sabri Bey'in Maral Dergiden Kesip Yapıştırılmış, 42x29,5 cm

    Lot No: 110

    Lot: 110

    Müzik Tarihi-Hürriyet Kahramanlarından, Ohrili Eyüp Sabri Bey'in Maral Dergiden Kesip Yapıştırılmış, 42x29,5 cm

    TLSatıldı
  • Müzik Tarihi-Yekta Bey, Raks-ı Meşrutiyet Nota, Dergiden Kesip Yapıştırılmıştır, 40x32 cm

    Lot No: 111

    Lot: 111

    Müzik Tarihi-Yekta Bey, Raks-ı Meşrutiyet Nota, Dergiden Kesip Yapıştırılmıştır, 40x32 cm

    TLSatıldı
  • Havacılık Tarihi-Nuri Demirağ, Vakiflar Genel Müdürlüğü Dosya, 1950 li Yıllar, İçinde Yazışmalar ve İmzalar ile birlikte

    Lot No: 112

    Lot: 112

    Havacılık Tarihi-Nuri Demirağ, Vakiflar Genel Müdürlüğü Dosya, 1950 li Yıllar, İçinde Yazışmalar ve İmzalar ile birlikte

    TLSatıldı
  • Süreli Yayın-Servet-i Fünun Dergisi, Constantinople, No:566

    Lot No: 113

    Lot: 113

    Süreli Yayın-Servet-i Fünun Dergisi, Constantinople, No:566

    TLSatıldı
  • Süreli Yayın-Servet-i Fünun Dergisi, Constantinople

    Lot No: 114

    Lot: 114

    Süreli Yayın-Servet-i Fünun Dergisi, Constantinople

    TLSatıldı
  • Sinema Afişi-Şehzade Sinbad, Taş Baskı Sinema Afişi, 97x68 cm, Kırk Douglas

    Lot No: 115

    Lot: 115

    Sinema Afişi-Şehzade Sinbad, Taş Baskı Sinema Afişi, 97x68 cm, Kırk Douglas

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Harita-İran, Afganistan ve Baluçistan Haritası, 9x13 cm

    Lot No: 116

    Lot: 116

    Osmanlıca Harita-İran, Afganistan ve Baluçistan Haritası, 9x13 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Harita-Trablusgarb Haritası, 9x13 cm

    Lot No: 117

    Lot: 117

    Osmanlıca Harita-Trablusgarb Haritası, 9x13 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Harita-Serab (Sulawesi) Adası Haritası (Endonezya), 9X13 cm

    Lot No: 118

    Lot: 118

    Osmanlıca Harita-Serab (Sulawesi) Adası Haritası (Endonezya), 9X13 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Harita-Nil Deltası Haritası, 9x13 cm

    Lot No: 119

    Lot: 119

    Osmanlıca Harita-Nil Deltası Haritası, 9x13 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Harita-Cezair-i Bahr-ı Sefid Vilayeti (Ege Adaları) Haritası, 9x13 cm

    Lot No: 120

    Lot: 120

    Osmanlıca Harita-Cezair-i Bahr-ı Sefid Vilayeti (Ege Adaları) Haritası, 9x13 cm

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Harita-Çin Haritası, 9x13 cm

    Lot No: 121

    Lot: 121

    Osmanlıca Harita-Çin Haritası, 9x13 cm

    TLSatıldı
  • Finans Tarihi-Ziraat Bankası'yla ilgili bir evrak.

    Lot No: 122

    Lot: 122

    Finans Tarihi-Ziraat Bankası'yla ilgili bir evrak.

    TLSatıldı
  • Finans Tarihi-"İttihad" Seyr-i Sefain Anonim Şirket-i Osmaniyyesi Hisse Senetleri 46x51 cm

    Lot No: 123

    Lot: 123

    Finans Tarihi-"İttihad" Seyr-i Sefain Anonim Şirket-i Osmaniyyesi Hisse Senetleri 46x51 cm

    TLSatıldı
  • Tıpkıbasım-Subhat'ül Ahbar kitabının tıpkıbasımı. 1968. Broşürüyle beraber.

    Lot No: 124

    Lot: 124

    Tıpkıbasım-Subhat'ül Ahbar kitabının tıpkıbasımı. 1968. Broşürüyle beraber.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Harita-Türkçe-Fansızca Fransa'daki Belfort şehrinin haritası. "Mekteb-i Fünun-u Harbiye-yi Şahane'nin matbaasında foto-litoğraf usuluyle tab' edilmişdir." 1889-1890 yıllarına aittir. Arkasında türlü notlar, formüller ve çizimler mevcuttur.

    Lot No: 125

    Lot: 125

    Osmanlıca Harita-Türkçe-Fansızca Fransa'daki Belfort şehrinin haritası. "Mekteb-i Fünun-u Harbiye-yi Şahane'nin matbaasında foto-litoğraf usuluyle tab' edilmişdir." 1889-1890 yıllarına aittir. Arkasında türlü notlar, formüller ve çizimler mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Kabin Fotoğraf-Beyazıt'taki Nicolas Andriomeno Fotoğrafhanesi'nden bir asker fotoğrafı. Arkasında Rumca, Ermenice, Türkçe ve Fransızca yazılar mevcuttur.

    Lot No: 126

    Lot: 126

    Kabin Fotoğraf-Beyazıt'taki Nicolas Andriomeno Fotoğrafhanesi'nden bir asker fotoğrafı. Arkasında Rumca, Ermenice, Türkçe ve Fransızca yazılar mevcuttur.

    TLSatıldı
  • Kabin Fotoğraf-Phebus Fotoğrafhanesi'nden bir anne ile iki kızının fotoğrafı.

    Lot No: 127

    Lot: 127

    Kabin Fotoğraf-Phebus Fotoğrafhanesi'nden bir anne ile iki kızının fotoğrafı.

    TLSatıldı
  • Kabin Fotoğraf-Selanik'teki T. Gamliel Fotoğrafhanesi'nden bir öğrencinin hocasıyla beraber çektirdiği fotoğraf.

    Lot No: 128

    Lot: 128

    Kabin Fotoğraf-Selanik'teki T. Gamliel Fotoğrafhanesi'nden bir öğrencinin hocasıyla beraber çektirdiği fotoğraf.

    TLSatıldı
  • Birinci Dünya Savaşı-Muharebe-i Umumiyye Resimleri. Defter 12. Birinci Dünya Savaşı'ndaki Alman ordusunun fotoğraflarını içeren albüm. Fotoğraflar 6 farklı dilde açıklanmaktadır.

    Lot No: 129

    Lot: 129

    Birinci Dünya Savaşı-Muharebe-i Umumiyye Resimleri. Defter 12. Birinci Dünya Savaşı'ndaki Alman ordusunun fotoğraflarını içeren albüm. Fotoğraflar 6 farklı dilde açıklanmaktadır.

    TLSatıldı
  • Finans Tarihi-Türk Umumi Tiyatro Anonim Şirketi Hisse Senedi.

    Lot No: 130

    Lot: 130

    Finans Tarihi-Türk Umumi Tiyatro Anonim Şirketi Hisse Senedi.

    TLSatıldı
  • Finans Tarihi-Şark Sanatı Kumpanyası Türk Anonim Şirketi Hisse Senedi.

    Lot No: 131

    Lot: 131

    Finans Tarihi-Şark Sanatı Kumpanyası Türk Anonim Şirketi Hisse Senedi.

    TLSatıldı
  • Finans Tarihi-Balya-Karaaydın Madenleri Osmanlı Anonim Şirketi Hisse senetleri.

    Lot No: 132

    Lot: 132

    Finans Tarihi-Balya-Karaaydın Madenleri Osmanlı Anonim Şirketi Hisse senetleri.

    TLSatıldı
  • Reklam-Türkenkost tütün reklamı

    Lot No: 133

    Lot: 133

    Reklam-Türkenkost tütün reklamı

    TLSatıldı
  • Minyatür-Eski bir sayfa üzerine çizilmiş, Mevlana Türbesi'ni ve sema eden bir dervişi tasvir eden minyatür.

    Lot No: 134

    Lot: 134

    Minyatür-Eski bir sayfa üzerine çizilmiş, Mevlana Türbesi'ni ve sema eden bir dervişi tasvir eden minyatür.

    TLSatıldı
  • Oyun-Paris'te üretilmiş "L'enervant" kapaklı oyun kutusu. İçinde 3 tane zar ve ufak bir resim bulunduruyor.

    Lot No: 135

    Lot: 135

    Oyun-Paris'te üretilmiş "L'enervant" kapaklı oyun kutusu. İçinde 3 tane zar ve ufak bir resim bulunduruyor.

    TLSatıldı
  • Oyun-Fransızca Soru-Cevap oyunu. 1900'ler.

    Lot No: 136

    Lot: 136

    Oyun-Fransızca Soru-Cevap oyunu. 1900'ler.

    TLSatıldı
  • Oyun-"Akşam Yıldızı" adlı

    Lot No: 137

    Lot: 137

    Oyun-"Akşam Yıldızı" adlı

    TLSatıldı
  • Fes Etiketi-Çekoslovakya'da üretilmiş, kartal tasvirli fes etiketi.

    Lot No: 138

    Lot: 138

    Fes Etiketi-Çekoslovakya'da üretilmiş, kartal tasvirli fes etiketi.

    TLSatıldı
  • Fes Etiketi-Çekoslovakya'da üretilmiş, kartal tasvirli fes etiketi.

    Lot No: 139

    Lot: 139

    Fes Etiketi-Çekoslovakya'da üretilmiş, kartal tasvirli fes etiketi.

    TLSatıldı
  • Fes Etiketi-Fransız madalyalarını tasvir eden fes etiketi.

    Lot No: 140

    Lot: 140

    Fes Etiketi-Fransız madalyalarını tasvir eden fes etiketi.

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Harita-Kağıthane ve Alibey derelerini, Belgrad Ormanları'nı, Haliç'in Kuzey kesimini, Hasköy, Şişli ve Taksim'i gösteren ve sağ üst köşesinde bütün İstanbul'u içeren topoğrafik harita.

    Lot No: 141

    Lot: 141

    Osmanlıca Harita-Kağıthane ve Alibey derelerini, Belgrad Ormanları'nı, Haliç'in Kuzey kesimini, Hasköy, Şişli ve Taksim'i gösteren ve sağ üst köşesinde bütün İstanbul'u içeren topoğrafik harita.

    TLSatıldı
  • Gravür-Tekfur Sarayı'nı tasvir eden William Henry Bartlett gravürü.

    Lot No: 142

    Lot: 142

    Gravür-Tekfur Sarayı'nı tasvir eden William Henry Bartlett gravürü.

    TLSatıldı
  • Gravür-Belgrad Ormanları'ndaki bir bendi tasvir eden W. H. Bartlett gravürü.

    Lot No: 143

    Lot: 143

    Gravür-Belgrad Ormanları'ndaki bir bendi tasvir eden W. H. Bartlett gravürü.

    TLSatıldı
  • Gravür-Bahçeköy Su Kemeri'ni tasvir eden W. H. Bartlett Gravürü

    Lot No: 144

    Lot: 144

    Gravür-Bahçeköy Su Kemeri'ni tasvir eden W. H. Bartlett Gravürü

    TLSatıldı
  • Gravür-Üsküdar Mezarlığı'nı tasvir eden W. H. Bartlett Gravürü.

    Lot No: 145

    Lot: 145

    Gravür-Üsküdar Mezarlığı'nı tasvir eden W. H. Bartlett Gravürü.

    TLSatıldı
  • Talimatname-"Veba TalimatI" - "Harbiye Nezareti Sıhhiye Dairesi tarafından tertib edilmişdir." - İstanbul, Matbaa-yı Askeriyye, 1335

    Lot No: 146

    Lot: 146

    Talimatname-"Veba TalimatI" - "Harbiye Nezareti Sıhhiye Dairesi tarafından tertib edilmişdir." - İstanbul, Matbaa-yı Askeriyye, 1335

    TLSatıldı
  • Nizamname-İstanbul Klubü Ana Nizamnamesi, İstanbul Çituri Biraderler Basımevi, 1952

    Lot No: 147

    Lot: 147

    Nizamname-İstanbul Klubü Ana Nizamnamesi, İstanbul Çituri Biraderler Basımevi, 1952

    TLSatıldı
  • Prestij Kitap-"İşte Benim, Zeki Müren", Yapı Kredi Yayınları, 2014

    Lot No: 148

    Lot: 148

    Prestij Kitap-"İşte Benim, Zeki Müren", Yapı Kredi Yayınları, 2014

    TLSatıldı
  • Prestij Kitap-"İstanbul Fotoğrafçılar Sultanlar", Catherine Pinguet (Çeviren: Saadet Özen) Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2014

    Lot No: 149

    Lot: 149

    Prestij Kitap-"İstanbul Fotoğrafçılar Sultanlar", Catherine Pinguet (Çeviren: Saadet Özen) Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları, 2014

    TLSatıldı
  • Prestij Kitap-"Osmanlı Saray Mutfağı", Arif Bilgin, Kitabevi Yayınları, 2004

    Lot No: 150

    Lot: 150

    Prestij Kitap-"Osmanlı Saray Mutfağı", Arif Bilgin, Kitabevi Yayınları, 2004

    TLSatıldı
  • Prestij Kitap-"Drawings from Sainte-Anne Desenleri", Fikret Muallâ, Amerikan Hastanesi Yayınları

    Lot No: 151

    Lot: 151

    Prestij Kitap-"Drawings from Sainte-Anne Desenleri", Fikret Muallâ, Amerikan Hastanesi Yayınları

    TLSatıldı
  • Prestij Kitap-"Phocée, 1913-1920, Le témoignage de Félix Sartiaux" (Foça, 1913-1920, Félix Sartiaux'un Tanıklıkları), Haris Yiakoumis, 2008, Kallimages

    Lot No: 152

    Lot: 152

    Prestij Kitap-"Phocée, 1913-1920, Le témoignage de Félix Sartiaux" (Foça, 1913-1920, Félix Sartiaux'un Tanıklıkları), Haris Yiakoumis, 2008, Kallimages

    TLSatıldı
  • Oriental Carpets: Their Iconology and Iconography from Earliest Times to the 18th Century-Doğu Halıları: İlk Zamanlardan 18. Yüzyıla İkonolojileri ve İkonografileri 

532 sayfa. 23x30 cm Kondisyonu Çok iyi durumdadır.

    Lot No: 153

    Lot: 153

    Oriental Carpets: Their Iconology and Iconography from Earliest Times to the 18th Century-Doğu Halıları: İlk Zamanlardan 18. Yüzyıla İkonolojileri ve İkonografileri 532 sayfa. 23x30 cm Kondisyonu Çok iyi durumdadır.

    TLSatıldı
  • Belki Beni Tanıyamayacaksın - Mustafa Kemal Atatürk'ten Hatıralar (Ömer M. Koç Koleksiyonu)-2019 Vehbi Koç Vakfı / Belki Beni Tanıyamayacaksın - Mustafa Kemal Atatürk'ten Hatıralar (Ömer M. Koç Koleksiyonu) Bahattin Öztuncay, 138 sayfa, 30x24 cm

    Lot No: 154

    Lot: 154

    Belki Beni Tanıyamayacaksın - Mustafa Kemal Atatürk'ten Hatıralar (Ömer M. Koç Koleksiyonu)-2019 Vehbi Koç Vakfı / Belki Beni Tanıyamayacaksın - Mustafa Kemal Atatürk'ten Hatıralar (Ömer M. Koç Koleksiyonu) Bahattin Öztuncay, 138 sayfa, 30x24 cm

    TLSatıldı
  • Prestij Kitap-"Sabancı Üniversitesi, Sakıp Sabancı Müzesi Hat ve Resim Koleksiyonlarından Seçmeler", İki kitap, M. Uğur Derman, Kıymet Giray, 2002 , Akbank Yayınları

    Lot No: 155

    Lot: 155

    Prestij Kitap-"Sabancı Üniversitesi, Sakıp Sabancı Müzesi Hat ve Resim Koleksiyonlarından Seçmeler", İki kitap, M. Uğur Derman, Kıymet Giray, 2002 , Akbank Yayınları

    TLSatıldı
  • İstanbul minyatürleri. [KUTULU], Klasik Türk Sanatları Vakfı, 2009-Yayıncısının özgün bez cildinde, özgün kutusunda, çok temiz durumda, folyo boy: (45 x 35 cm), 50 adet renkli levha + 6 sayfa.

    Lot No: 156

    Lot: 156

    İstanbul minyatürleri. [KUTULU], Klasik Türk Sanatları Vakfı, 2009-Yayıncısının özgün bez cildinde, özgün kutusunda, çok temiz durumda, folyo boy: (45 x 35 cm), 50 adet renkli levha + 6 sayfa.

    TLSatıldı
  • Otağ - ı Hümayun : The Ottoman Imperial Tent Complex-Otağ - ı Hümayun : The Ottoman Imperial Tent Complex İstanbul: Aygaz, 2000. 305 s. 31 x 29 cm. Yayıncısının orijinal şömizli cildinde. Kondisyonu yeni. Reflects the inner world of the Ottomans who transformed the nomadic culture they brought along to Anatolia into a refined lifestyle.
Even though 624 years of Ottoman rule is the topic of numerous other works, this is one of the few books which depicts the lifestyle of the Ottomans in detail. Written by Prof. Dr. Nurhan Atasoy, the design of the book belongs to Ersu Pekin while photographs are by Selamet and Bahadir Taskin.

    Lot No: 157

    Lot: 157

    Otağ - ı Hümayun : The Ottoman Imperial Tent Complex-Otağ - ı Hümayun : The Ottoman Imperial Tent Complex İstanbul: Aygaz, 2000. 305 s. 31 x 29 cm. Yayıncısının orijinal şömizli cildinde. Kondisyonu yeni. Reflects the inner world of the Ottomans who transformed the nomadic culture they brought along to Anatolia into a refined lifestyle. Even though 624 years of Ottoman rule is the topic of numerous other works, this is one of the few books which depicts the lifestyle of the Ottomans in detail. Written by Prof. Dr. Nurhan Atasoy, the design of the book belongs to Ersu Pekin while photographs are by Selamet and Bahadir Taskin.

    TLSatıldı
  • Prestij Kitap-"Osmanlı'dan Cumhuriyet'e İzmir Planları", Çınar Altay, 1998,

    Lot No: 158

    Lot: 158

    Prestij Kitap-"Osmanlı'dan Cumhuriyet'e İzmir Planları", Çınar Altay, 1998,

    TLSatıldı
  • Osmanlıca Harita-"İstanbul ve Civarı Yol Haritasıdır", Osmanlı Dönemi, 1/100.000 Ölçeğinde Büyük Boy Harita

    Lot No: 159

    Lot: 159

    Osmanlıca Harita-"İstanbul ve Civarı Yol Haritasıdır", Osmanlı Dönemi, 1/100.000 Ölçeğinde Büyük Boy Harita

    TLSatıldı
  • Prestij Kitap-Evvel Zaman İçinde İzmir, Karton Kutusunda, Uğur Göktaş'ın Koleksiyonun'dan , Yayına Hazırlayan Uğur Yeğin

    Lot No: 160

    Lot: 160

    Prestij Kitap-Evvel Zaman İçinde İzmir, Karton Kutusunda, Uğur Göktaş'ın Koleksiyonun'dan , Yayına Hazırlayan Uğur Yeğin

    TLSatıldı
  • Prestij Kitap-A Treasured Memory, Sevgi Gönül Koleksiyonu, Hazırlayan Brigitte Pitarakıs, Christos Merantzas, Kuşe Kağıt, İngilizce, 208 Sayfa, Sadberk Hanım Müzesi

    Lot No: 161

    Lot: 161

    Prestij Kitap-A Treasured Memory, Sevgi Gönül Koleksiyonu, Hazırlayan Brigitte Pitarakıs, Christos Merantzas, Kuşe Kağıt, İngilizce, 208 Sayfa, Sadberk Hanım Müzesi

    TLSatıldı
  • Constantinople-Les Peintres Du Bosphore, A.Boppe, Paris, Librairie Hachette, 1911, Boğaz Ressamları, Fransızca, sayfaları Açılmamış, 230 Sayfa, Sırt Kısmı Haliyle, Eksiği Yok

    Lot No: 162

    Lot: 162

    Constantinople-Les Peintres Du Bosphore, A.Boppe, Paris, Librairie Hachette, 1911, Boğaz Ressamları, Fransızca, sayfaları Açılmamış, 230 Sayfa, Sırt Kısmı Haliyle, Eksiği Yok

    TLSatıldı
  • Finans Tarihi-Fener Ekümenik Patrikhanesine Ait Çek, Deutsche Orientbank

    Lot No: 163

    Lot: 163

    Finans Tarihi-Fener Ekümenik Patrikhanesine Ait Çek, Deutsche Orientbank

    TLSatıldı
  • Postadan Geçmiş-Sevda Kartı, Arkası Osmanlıca Yazılı ve Postan Geçmiş

    Lot No: 164

    Lot: 164

    Postadan Geçmiş-Sevda Kartı, Arkası Osmanlıca Yazılı ve Postan Geçmiş

    TLSatıldı
  • Constantinople-1900 öncesi Haliç, Eyüp Fotoğraf, Sepya Foto

    Lot No: 165

    Lot: 165

    Constantinople-1900 öncesi Haliç, Eyüp Fotoğraf, Sepya Foto

    TLSatıldı
  • Constantinople-Eyüp, Pier Loti Mezarlığı, 16x22 cm

    Lot No: 166

    Lot: 166

    Constantinople-Eyüp, Pier Loti Mezarlığı, 16x22 cm

    TLSatıldı
  • Finans Tarihi-Türkiye İş Bankası, Çek

    Lot No: 167

    Lot: 167

    Finans Tarihi-Türkiye İş Bankası, Çek

    TLSatıldı
  • Sosyal Yaşam-Arkası Osmanlıca Yazılı, Hatıra Foto, Erken Dönem

    Lot No: 168

    Lot: 168

    Sosyal Yaşam-Arkası Osmanlıca Yazılı, Hatıra Foto, Erken Dönem

    TLSatıldı
  • Niğde-Niğde İli Hizmet Haritası, 1988

    Lot No: 169

    Lot: 169

    Niğde-Niğde İli Hizmet Haritası, 1988

    TLSatıldı
  • Taş Plak 78 Devr-Meddah Plakları, Meddah Aşki Efendi, Orfeon

    Lot No: 170

    Lot: 170

    Taş Plak 78 Devr-Meddah Plakları, Meddah Aşki Efendi, Orfeon

    TLSatıldı
  • Taş Plak 78 Devr-Meddah Sururi Efendi, Yahudi ile Acem Mohaveresi, Karamanlıların Londra Konferansı, Columbia

    Lot No: 171

    Lot: 171

    Taş Plak 78 Devr-Meddah Sururi Efendi, Yahudi ile Acem Mohaveresi, Karamanlıların Londra Konferansı, Columbia

    TLSatıldı
  • Taş Plak 78 Devr-Meddah Udi Hasan Efendi, Teferrü Alemi, İki Kıskanç Hemşire, Columbia

    Lot No: 172

    Lot: 172

    Taş Plak 78 Devr-Meddah Udi Hasan Efendi, Teferrü Alemi, İki Kıskanç Hemşire, Columbia

    TLSatıldı
  • Taş Plak 78 Devr-Meddah Sururi Efendi, Arnavudun Musiki Muhaveresi, Harem Ağası Ut Meşk Ediyor, His Master Voice

    Lot No: 173

    Lot: 173

    Taş Plak 78 Devr-Meddah Sururi Efendi, Arnavudun Musiki Muhaveresi, Harem Ağası Ut Meşk Ediyor, His Master Voice

    TLSatıldı
  • Taş Plak 78 Devr-Osmanlı Taş Plak, Hicaz Şarkı, Tambur Solo, Columbia

    Lot No: 174

    Lot: 174

    Taş Plak 78 Devr-Osmanlı Taş Plak, Hicaz Şarkı, Tambur Solo, Columbia

    TLSatıldı
  • Taş Plak 78 Devr-Sanatkar Hazım, Meddah Plak, Hüseyin ve Mustafa Lokantada, Monolok Yankesici, Sahibinin Sesi

    Lot No: 175

    Lot: 175

    Taş Plak 78 Devr-Sanatkar Hazım, Meddah Plak, Hüseyin ve Mustafa Lokantada, Monolok Yankesici, Sahibinin Sesi

    TLSatıldı
  • Albüm-Elvis Presley, The King Of Rock'n Roll, The Complete 50's Masters 5 Compact Discs, Açılmamış Kutusunda

    Lot No: 176

    Lot: 176

    Albüm-Elvis Presley, The King Of Rock'n Roll, The Complete 50's Masters 5 Compact Discs, Açılmamış Kutusunda

    TLSatıldı
  • Albüm-Escalator Over The Hıll, Carla Bley, Paul Haines, Double Cd Set Album, Kutusunda, Carla Bley Tarafından Islak İmzalı

    Lot No: 177

    Lot: 177

    Albüm-Escalator Over The Hıll, Carla Bley, Paul Haines, Double Cd Set Album, Kutusunda, Carla Bley Tarafından Islak İmzalı

    TLSatıldı
  • Mason-Büyük Üstad Mesajları, 1966-1990, 130 Sayfa

    Lot No: 178

    Lot: 178

    Mason-Büyük Üstad Mesajları, 1966-1990, 130 Sayfa

    TLSatıldı
  • Portre-Heykeltraş Şadi Çalık, Fotoğrafçı Mustafa Kapkın Tarafından Çekilmiş Portresi, 24x18 cm

    Lot No: 179

    Lot: 179

    Portre-Heykeltraş Şadi Çalık, Fotoğrafçı Mustafa Kapkın Tarafından Çekilmiş Portresi, 24x18 cm

    TLSatıldı
  • Ressam-Türk Ressam Ahmet Hakkı Anlı Tarafından ,Ressam Şemsi Arel'e Paristen Göderilmiş Postadan Geçmiş kartpostal

    Lot No: 180

    Lot: 180

    Ressam-Türk Ressam Ahmet Hakkı Anlı Tarafından ,Ressam Şemsi Arel'e Paristen Göderilmiş Postadan Geçmiş kartpostal

    TLSatıldı
  • Smyrna-İzmir İstasyonundan Gönderilmiş, İki Lisan, Posta Kaşeli Telgraf

    Lot No: 181

    Lot: 181

    Smyrna-İzmir İstasyonundan Gönderilmiş, İki Lisan, Posta Kaşeli Telgraf

    TLSatıldı
  • Askeri Tarih-Yunan Askerleri, Sınır Gözlemevi

    Lot No: 182

    Lot: 182

    Askeri Tarih-Yunan Askerleri, Sınır Gözlemevi

    TLSatıldı
  • Varna-İki Lisan, Simeon Guentcheff& Freres Varna Bulgaristan Antetli, 1927 Tarihli, Erken Cumhuriyet Dönemi, İstanbula Gnderilmiş Doküman

    Lot No: 183

    Lot: 183

    Varna-İki Lisan, Simeon Guentcheff& Freres Varna Bulgaristan Antetli, 1927 Tarihli, Erken Cumhuriyet Dönemi, İstanbula Gnderilmiş Doküman

    TLSatıldı
  • Spor Tarihi-Tarihi Kırkpınar Şenlikleri, Edirne Belediyesinin İdaresinde 8-14 Haziran 1970, Damga Pullu Program Afişi, 88x56 cm

    Lot No: 184

    Lot: 184

    Spor Tarihi-Tarihi Kırkpınar Şenlikleri, Edirne Belediyesinin İdaresinde 8-14 Haziran 1970, Damga Pullu Program Afişi, 88x56 cm

    TLSatıldı
  • Spor Tarihi-Tarihi Kırkpınar Şenlikleri, Edirne Belediyesinin İdaresinde 9-15 Haziran 1969, Damga Pullu Program Afişi, 88x56 cm

    Lot No: 185

    Lot: 185

    Spor Tarihi-Tarihi Kırkpınar Şenlikleri, Edirne Belediyesinin İdaresinde 9-15 Haziran 1969, Damga Pullu Program Afişi, 88x56 cm

    TLSatıldı
  • Spor Tarihi-İlk Defa Dünya Şampiyonu Olan Türkiye Serbest Güreş Milli Takımı Stockholm de., Bağımsız  Yazar Servet Zengin kartpostalı, Postadan Geçmiş

    Lot No: 186

    Lot: 186

    Spor Tarihi-İlk Defa Dünya Şampiyonu Olan Türkiye Serbest Güreş Milli Takımı Stockholm de., Bağımsız Yazar Servet Zengin kartpostalı, Postadan Geçmiş

    TLSatıldı
  • Spor Tarihi-1938-1967 Beden Terbiyesi Teşkilatı 30 Yaşına Bastı, Yaşar Doğu, Bağımsız Yazar Servet Zengin Kartpostalı, Postadan Geçmiş

    Lot No: 187

    Lot: 187

    Spor Tarihi-1938-1967 Beden Terbiyesi Teşkilatı 30 Yaşına Bastı, Yaşar Doğu, Bağımsız Yazar Servet Zengin Kartpostalı, Postadan Geçmiş

    TLSatıldı
  • Spor Tarihi-Dünya Demiryolları Serbest Güreş Şampiyonası, TCDD, İstanbul Spor ve Sergi Sarayında, 1-2-3 Mart 1957

    Lot No: 188

    Lot: 188

    Spor Tarihi-Dünya Demiryolları Serbest Güreş Şampiyonası, TCDD, İstanbul Spor ve Sergi Sarayında, 1-2-3 Mart 1957

    TLSatıldı
  • Spor Tarihi-Championaty Evropy 1947, İki Lisan Güreş Turnuvaları Postadan Geçmiş Kartpostal

    Lot No: 189

    Lot: 189

    Spor Tarihi-Championaty Evropy 1947, İki Lisan Güreş Turnuvaları Postadan Geçmiş Kartpostal

    TLSatıldı
  • Spor Tarihi-Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası, İstanbul 1949

    Lot No: 190

    Lot: 190

    Spor Tarihi-Avrupa Serbest Güreş Şampiyonası, İstanbul 1949

    TLSatıldı
  • Spor Tarihi-Dünya Kupası Şampiyonluğu, 1956, İstanbul, Güreş

    Lot No: 191

    Lot: 191

    Spor Tarihi-Dünya Kupası Şampiyonluğu, 1956, İstanbul, Güreş

    TLSatıldı
  • Spor Tarihi-Dünya Serbest Güreş Şampiyonası, 1-2-3 Haziran 1957, İstanbul

    Lot No: 192

    Lot: 192

    Spor Tarihi-Dünya Serbest Güreş Şampiyonası, 1-2-3 Haziran 1957, İstanbul

    TLSatıldı
  • Spor Tarihi-1966 Yılı Dünya Serbest Güreş Şampiyonu, Türk Milli Takım Toledo Amerika, Bağımsız Yazar Servet Zengin Kartpostalı

    Lot No: 193

    Lot: 193

    Spor Tarihi-1966 Yılı Dünya Serbest Güreş Şampiyonu, Türk Milli Takım Toledo Amerika, Bağımsız Yazar Servet Zengin Kartpostalı

    TLSatıldı
  • Spor Tarihi-Kırkpınar Yağlı Güreşleri

    Lot No: 194

    Lot: 194

    Spor Tarihi-Kırkpınar Yağlı Güreşleri

    TLSatıldı
  • Constantinople-Robert Koleji Bahçesinden Rumeli Hisarı ve Boğaz, Edt.Ludwigsohn

    Lot No: 195

    Lot: 195

    Constantinople-Robert Koleji Bahçesinden Rumeli Hisarı ve Boğaz, Edt.Ludwigsohn

    TLSatıldı
  • Constantinople-Süleymaniye Camii İçi

    Lot No: 196

    Lot: 196

    Constantinople-Süleymaniye Camii İçi

    TLSatıldı
  • Constantinople-Ayasofya Camii İçi, Edt.Isaac Ahitouv

    Lot No: 197

    Lot: 197

    Constantinople-Ayasofya Camii İçi, Edt.Isaac Ahitouv

    TLSatıldı
  • Constantinople-Dervişler, Çizim Kart

    Lot No: 198

    Lot: 198

    Constantinople-Dervişler, Çizim Kart

    TLSatıldı
  • Postadan Geçmiş-Postadan Geçmiş Yabancı Kartpostal

    Lot No: 199

    Lot: 199

    Postadan Geçmiş-Postadan Geçmiş Yabancı Kartpostal

    TLSatıldı
  • Tütün Tarihi-Osmanlı Sigara Kağıdı

    Lot No: 200

    Lot: 200

    Tütün Tarihi-Osmanlı Sigara Kağıdı

    TLSatıldı
  • İstanbul-Şehirhatları Vapuru, Galata Köprüsü Manzara

    Lot No: 201

    Lot: 201

    İstanbul-Şehirhatları Vapuru, Galata Köprüsü Manzara

    TLSatıldı
  • Bursa-1936 Tarihli, Bursa Hükümet Binası Önünde Geçit Töreni, 29 Ekim Kutlamaları, Küçük Foto

    Lot No: 202

    Lot: 202

    Bursa-1936 Tarihli, Bursa Hükümet Binası Önünde Geçit Töreni, 29 Ekim Kutlamaları, Küçük Foto

    TLSatıldı
  • Kabin Fotoğraf-Subay Hatıra Foto

    Lot No: 203

    Lot: 203

    Kabin Fotoğraf-Subay Hatıra Foto

    TLSatıldı
  • Askeri Tarih-Taksim Topçu Kışlası, Askerler Hatıra Foto

    Lot No: 204

    Lot: 204

    Askeri Tarih-Taksim Topçu Kışlası, Askerler Hatıra Foto

    TLSatıldı
  • Postadan Geçmiş-Postadan Geçmiş Yabancı Kartpostal

    Lot No: 205

    Lot: 205

    Postadan Geçmiş-Postadan Geçmiş Yabancı Kartpostal

    TLSatıldı
  • Postadan Geçmiş-Postadan Geçmiş Yabancı Kartpostal, Arkası Ermenice Yazılı

    Lot No: 206

    Lot: 206

    Postadan Geçmiş-Postadan Geçmiş Yabancı Kartpostal, Arkası Ermenice Yazılı

    TLSatıldı
  • Broşür-1910 lu yıllar, Hachette Yayınevinin, iki Sayfalık Kitap Reklam Broşürü

    Lot No: 207

    Lot: 207

    Broşür-1910 lu yıllar, Hachette Yayınevinin, iki Sayfalık Kitap Reklam Broşürü

    TLSatıldı
  • Çelik Baskı-Eskimolar, Le Tour De Monde Dergisi Çıkma, 31x22 cm

    Lot No: 208

    Lot: 208

    Çelik Baskı-Eskimolar, Le Tour De Monde Dergisi Çıkma, 31x22 cm

    TLSatıldı
  • Çelik Baskı-Eskimolar, Le Tour De Monde Dergisi Çıkma, 31x22 cm

    Lot No: 209

    Lot: 209

    Çelik Baskı-Eskimolar, Le Tour De Monde Dergisi Çıkma, 31x22 cm

    TLSatıldı
  • Ermeni-Sosyal Yaşam, Ermeni Gelin, 1959 Yılı, Arkası Ermenice Yazılı, Siyah Beyaz Foto, 25x20,5

    Lot No: 210

    Lot: 210

    Ermeni-Sosyal Yaşam, Ermeni Gelin, 1959 Yılı, Arkası Ermenice Yazılı, Siyah Beyaz Foto, 25x20,5

    TLSatıldı
  • Havacılık Tarihi-Türk Hava Kurumu 21436 Türk Jeti, 23,5x19,5 cm

    Lot No: 211

    Lot: 211

    Havacılık Tarihi-Türk Hava Kurumu 21436 Türk Jeti, 23,5x19,5 cm

    TLSatıldı
  • Moda Tarihi-Kadın Giyim, Renkli Baskı, 1950 ler, 32x22 cm

    Lot No: 212

    Lot: 212

    Moda Tarihi-Kadın Giyim, Renkli Baskı, 1950 ler, 32x22 cm

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihi-The Illustrated London News Dergisinden Çıkma, Çelik Baskı, İki Adet Yelkenli Gemi Gravürü, 1857

    Lot No: 213

    Lot: 213

    Denizcilik Tarihi-The Illustrated London News Dergisinden Çıkma, Çelik Baskı, İki Adet Yelkenli Gemi Gravürü, 1857

    TLSatıldı
  • Edebiyat Tarihi-Victor Hugo, L Illustration Dergisinden Çıkma, 38x28 cm Gravür

    Lot No: 214

    Lot: 214

    Edebiyat Tarihi-Victor Hugo, L Illustration Dergisinden Çıkma, 38x28 cm Gravür

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihi-1871 Tarihli, The Illustrated London Dergisinden Çıkma, Çelk Baskı, İngiliz Yelkenli Gemileri, 40x27 cm

    Lot No: 215

    Lot: 215

    Denizcilik Tarihi-1871 Tarihli, The Illustrated London Dergisinden Çıkma, Çelk Baskı, İngiliz Yelkenli Gemileri, 40x27 cm

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihi-Fethiye Kalyonu, Tıpkı Basım, 42x30 cm

    Lot No: 216

    Lot: 216

    Denizcilik Tarihi-Fethiye Kalyonu, Tıpkı Basım, 42x30 cm

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihi-Üç Ambarlı Selimiye Kalyonile Mesken-i Gazi Firkateyni ve Zaferküşa Kurvetlerinin Denize İndirilmesi, Tıpkı Basım, 42x29 cm

    Lot No: 217

    Lot: 217

    Denizcilik Tarihi-Üç Ambarlı Selimiye Kalyonile Mesken-i Gazi Firkateyni ve Zaferküşa Kurvetlerinin Denize İndirilmesi, Tıpkı Basım, 42x29 cm

    TLSatıldı
  • Orient Express-Chemins de fer Orientaux, Orien Express, Tıpkı Basım Poster, Kartonette, 46x32 cm

    Lot No: 218

    Lot: 218

    Orient Express-Chemins de fer Orientaux, Orien Express, Tıpkı Basım Poster, Kartonette, 46x32 cm

    TLSatıldı
  • Çelik Baskı-Kutuplar, Dergi Çıktısı Gravür, 31x23 cm

    Lot No: 219

    Lot: 219

    Çelik Baskı-Kutuplar, Dergi Çıktısı Gravür, 31x23 cm

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihi-Buharlı Yangın Çıkan Amerikan Gemisi ve Mr.J.R.M'Culloch, 1864, Dergi Çıktısı Çelik Baskı Gravür, 40x27 cm

    Lot No: 220

    Lot: 220

    Denizcilik Tarihi-Buharlı Yangın Çıkan Amerikan Gemisi ve Mr.J.R.M'Culloch, 1864, Dergi Çıktısı Çelik Baskı Gravür, 40x27 cm

    TLSatıldı
  • İzmir-Efes Harabeleri, Gravür, 27x20 cm, Haliyle

    Lot No: 221

    Lot: 221

    İzmir-Efes Harabeleri, Gravür, 27x20 cm, Haliyle

    TLSatıldı
  • Fransa-Kuzey Doğu Fransa ve Paris, 1/1500000, C.Vogel

    Lot No: 222

    Lot: 222

    Fransa-Kuzey Doğu Fransa ve Paris, 1/1500000, C.Vogel

    TLSatıldı
  • Renkli Gravür-Dönem Münihte Yaşayan Kadınların Kostümleri, Renkli Gravür, 34x21 cm

    Lot No: 223

    Lot: 223

    Renkli Gravür-Dönem Münihte Yaşayan Kadınların Kostümleri, Renkli Gravür, 34x21 cm

    TLSatıldı
  • Lübnan-Plans On The Coast Of Lebabnon, Tripoli, 1922 , Lübnan, Trablus Deniz Haritası

    Lot No: 224

    Lot: 224

    Lübnan-Plans On The Coast Of Lebabnon, Tripoli, 1922 , Lübnan, Trablus Deniz Haritası

    TLSatıldı
  • Çelik Baskı-Bizon, British Museum, 28x17 cm, Dergi Çıktısı

    Lot No: 225

    Lot: 225

    Çelik Baskı-Bizon, British Museum, 28x17 cm, Dergi Çıktısı

    TLSatıldı
  • Denizcilik Tarihi-Fırtınada Karaya Vurmuş Yelkenli Gemi, Dergi Çıktısı, Çelik Baskı Gravür, 27,5x20 cm

    Lot No: 226

    Lot: 226

    Denizcilik Tarihi-Fırtınada Karaya Vurmuş Yelkenli Gemi, Dergi Çıktısı, Çelik Baskı Gravür, 27,5x20 cm

    TLSatıldı
  • Avcılık-Çelik Baskı Gravür, Kutuplarda Ayı Avı, Dergi Çıktısı, 31x22,5 cm

    Lot No: 227

    Lot: 227

    Avcılık-Çelik Baskı Gravür, Kutuplarda Ayı Avı, Dergi Çıktısı, 31x22,5 cm

    TLSatıldı
  • Hukuk Tarihi-Kanunlarımız Arama Cetveli, 1942, Edib Kemal Ergin

    Lot No: 228

    Lot: 228

    Hukuk Tarihi-Kanunlarımız Arama Cetveli, 1942, Edib Kemal Ergin

    TLSatıldı
  • Türkan Şoray-Türkan Şoray İle Yüz Yüze, Feridun Andaç

    Lot No: 229

    Lot: 229

    Türkan Şoray-Türkan Şoray İle Yüz Yüze, Feridun Andaç

    TLSatıldı
  • Hukuk Tarihi-Aval Hukuku, Dr.Turgut Sengir, Yazarından İmzalı, İthaflı

    Lot No: 230

    Lot: 230

    Hukuk Tarihi-Aval Hukuku, Dr.Turgut Sengir, Yazarından İmzalı, İthaflı

    TLSatıldı
  • Hukuk Tarihi-Türk Hukuk Lügatı, 1944, Şahıs Cildinde, Ankara 1944, Maarif Matbaası, 582 Sayfa

    Lot No: 231

    Lot: 231

    Hukuk Tarihi-Türk Hukuk Lügatı, 1944, Şahıs Cildinde, Ankara 1944, Maarif Matbaası, 582 Sayfa

    TLSatıldı
  • Hukuk Tarihi-Anonim Ortaklıkta Esas Sermaye Artırımı, Doç.Dr.Erdoğan Moroğlu, İmzalı, İthaflı

    Lot No: 232

    Lot: 232

    Hukuk Tarihi-Anonim Ortaklıkta Esas Sermaye Artırımı, Doç.Dr.Erdoğan Moroğlu, İmzalı, İthaflı

    TLSatıldı
  • Hukuk Tarihi-Kanunlarımızı Arama Cetveli, 1934, Edip Kemal

    Lot No: 233

    Lot: 233

    Hukuk Tarihi-Kanunlarımızı Arama Cetveli, 1934, Edip Kemal

    TLSatıldı
  • Robert College-The Golden Horn, June 1963, 80 Sayfa, Haliyle

    Lot No: 234

    Lot: 234

    Robert College-The Golden Horn, June 1963, 80 Sayfa, Haliyle

    TLSatıldı
  • Sosyal Yaşam-Osmanlı Fesli Tipler, Sepya Foto

    Lot No: 235

    Lot: 235

    Sosyal Yaşam-Osmanlı Fesli Tipler, Sepya Foto

    TLSatıldı
  • Schaich Salih-La Verite Au Sujet de la Guerre Sainte, 1916, Fransızca, 14 Sayfa, haliyle

    Lot No: 236

    Lot: 236

    Schaich Salih-La Verite Au Sujet de la Guerre Sainte, 1916, Fransızca, 14 Sayfa, haliyle

    TLSatıldı
  • Kırtasiye Tarihi-Heintze&Blanckerts, Berlin, Divit Kutusu, İçinde İki Adet Divit Mevcut

    Lot No: 237

    Lot: 237

    Kırtasiye Tarihi-Heintze&Blanckerts, Berlin, Divit Kutusu, İçinde İki Adet Divit Mevcut

    TLSatıldı
  • Atölye Çalışması-Nü Resim, 64x50 cm

    Lot No: 238

    Lot: 238

    Atölye Çalışması-Nü Resim, 64x50 cm

    TLSatıldı
  • Atölye Çalışması-Nü Resim, 64x50 cm

    Lot No: 239

    Lot: 239

    Atölye Çalışması-Nü Resim, 64x50 cm

    TLSatıldı
  • Atölye Çalışması-Nü Resim, 64x50 cm

    Lot No: 240

    Lot: 240

    Atölye Çalışması-Nü Resim, 64x50 cm

    TLSatıldı
  • Mason-Cam Altı, Osmanlı Constantinople Grand Loca Aynası, Çerçeveli, Yeni Yapım, 50x45 cm

    Lot No: 241

    Lot: 241

    Mason-Cam Altı, Osmanlı Constantinople Grand Loca Aynası, Çerçeveli, Yeni Yapım, 50x45 cm

    TLSatıldı
  • Tabela-Zenith Saat Tabelası, Sac üzeri Yağlı Boya, Yeni yapım

    Lot No: 242

    Lot: 242

    Tabela-Zenith Saat Tabelası, Sac üzeri Yağlı Boya, Yeni yapım

    TLSatıldı
  • İzmir-Diana Banyoları, Edt.P.L.D, Sol Alt Köşede Kırık Var

    Lot No: 243

    Lot: 243

    İzmir-Diana Banyoları, Edt.P.L.D, Sol Alt Köşede Kırık Var

    TLSatıldı
  • İstanbul-Tophane Camii, Foto Avrupa

    Lot No: 244

    Lot: 244

    İstanbul-Tophane Camii, Foto Avrupa

    TLSatıldı
  • Subay-Subay Hatıra Foto

    Lot No: 245

    Lot: 245

    Subay-Subay Hatıra Foto

    TLSatıldı
  • Bursa-Ulu Camii

    Lot No: 246

    Lot: 246

    Bursa-Ulu Camii

    TLSatıldı
  • İzmir-Atatürk Heykeli, hatıra Foto, 1940

    Lot No: 247

    Lot: 247

    İzmir-Atatürk Heykeli, hatıra Foto, 1940

    TLSatıldı
  • İzmir-Alsancak, Akbank Reklamlı Otobüs

    Lot No: 248

    Lot: 248

    İzmir-Alsancak, Akbank Reklamlı Otobüs

    TLSatıldı
  • İstanbul-Taksim Atatürk Heykeli, Hatıra Foto

    Lot No: 249

    Lot: 249

    İstanbul-Taksim Atatürk Heykeli, Hatıra Foto

    TLSatıldı
  • Constantinople-Küçüksu , Anadolu Hisarı, Edt.Ludwigsohn

    Lot No: 250

    Lot: 250

    Constantinople-Küçüksu , Anadolu Hisarı, Edt.Ludwigsohn

    TLSatıldı
  • İstanbul-Bayezit Camii

    Lot No: 251

    Lot: 251

    İstanbul-Bayezit Camii

    TLSatıldı
  • Plaj Kültürü-Florya Plajı Hatırası, Foto Hikmet Beyoğlu Soğuk Kabartma Damgalı

    Lot No: 252

    Lot: 252

    Plaj Kültürü-Florya Plajı Hatırası, Foto Hikmet Beyoğlu Soğuk Kabartma Damgalı

    TLSatıldı
  • İstanbul-İstanbul Ayasofya Müzesi

    Lot No: 253

    Lot: 253

    İstanbul-İstanbul Ayasofya Müzesi

    TLSatıldı
  • Constantinople-Boğaz Görünüm

    Lot No: 254

    Lot: 254

    Constantinople-Boğaz Görünüm

    TLSatıldı
  • Bursa-Uludağ Kayak Evi

    Lot No: 255

    Lot: 255

    Bursa-Uludağ Kayak Evi

    TLSatıldı
  • İstanbul-Robert Koleji Bahçesinden Rumeli Hisarı ve Boğaz

    Lot No: 256

    Lot: 256

    İstanbul-Robert Koleji Bahçesinden Rumeli Hisarı ve Boğaz

    TLSatıldı
  • Constantinople-Sultan Ahmet Camii , Postadan Geçmiş

    Lot No: 257

    Lot: 257

    Constantinople-Sultan Ahmet Camii , Postadan Geçmiş

    TLSatıldı
  • Constantinople-Üsküdar, Karacaahmet Mezarlığı

    Lot No: 258

    Lot: 258

    Constantinople-Üsküdar, Karacaahmet Mezarlığı

    TLSatıldı
  • İstanbul-Sultan Ahmet Camii,Dikilitaş, Postadan Geçmiş

    Lot No: 259

    Lot: 259

    İstanbul-Sultan Ahmet Camii,Dikilitaş, Postadan Geçmiş

    TLSatıldı
  • Efes-10 Adet Akordeon Kartpostal, Hazırlayan Kemal Işıklar

    Lot No: 260

    Lot: 260

    Efes-10 Adet Akordeon Kartpostal, Hazırlayan Kemal Işıklar

    TLSatıldı
  • Taki-Mücevher-A World Of Rings Africa,Asia,America, Skira, Photo, Mauro Magliani, Susan Wise, Şömizli, Prestij Kitap, 230 Sayfa, İngilizce, 2000 Yılı

    Lot No: 261

    Lot: 261

    Taki-Mücevher-A World Of Rings Africa,Asia,America, Skira, Photo, Mauro Magliani, Susan Wise, Şömizli, Prestij Kitap, 230 Sayfa, İngilizce, 2000 Yılı

    TLSatıldı
  • Taki-Mücevher-A World Of Earrings, Africa, Asia, America From The Ghysels Gllection, Skira, Photo, Mauro Magliani, 2001, Şömizli, Prestij Kitap, İngilizce, 359 Sayfa

    Lot No: 262

    Lot: 262

    Taki-Mücevher-A World Of Earrings, Africa, Asia, America From The Ghysels Gllection, Skira, Photo, Mauro Magliani, 2001, Şömizli, Prestij Kitap, İngilizce, 359 Sayfa

    TLSatıldı
  • Taki-Mücevher-Viviane Jutheau de Witt, Marina B, The Art Of Jewellery Design, Skira, 2003, Şömizli, Prestij Kitap, 232 Sayfa, İngilizce

    Lot No: 263

    Lot: 263

    Taki-Mücevher-Viviane Jutheau de Witt, Marina B, The Art Of Jewellery Design, Skira, 2003, Şömizli, Prestij Kitap, 232 Sayfa, İngilizce

    TLSatıldı
  • Taki-Mücevher-A World Of Necklaces Africa, Asia, Oceania, America, Photo, Maure Magliani, Anne Leurquin, Skira, Şömizli,2003, Prestij Kitap, 463 Sayfa

    Lot No: 264

    Lot: 264

    Taki-Mücevher-A World Of Necklaces Africa, Asia, Oceania, America, Photo, Maure Magliani, Anne Leurquin, Skira, Şömizli,2003, Prestij Kitap, 463 Sayfa

    TLSatıldı
  • Taki-Mücevher-A World of Bracelets Africa,Asia,Oceania, America, Skira, Photo,Mauro Mogliani, Anne Van Cutsem, 2002, Şömizli, Prestij Kitap, 378 Sayfa

    Lot No: 265

    Lot: 265

    Taki-Mücevher-A World of Bracelets Africa,Asia,Oceania, America, Skira, Photo,Mauro Mogliani, Anne Van Cutsem, 2002, Şömizli, Prestij Kitap, 378 Sayfa

    TLSatıldı
  • Taki-Mücevher-Creating Your Own Jewelry, Taking Inspiration From Museum Masterpieces, Cris Dupouy, 154 Sayfa, Prestij Kitap

    Lot No: 266

    Lot: 266

    Taki-Mücevher-Creating Your Own Jewelry, Taking Inspiration From Museum Masterpieces, Cris Dupouy, 154 Sayfa, Prestij Kitap

    TLSatıldı
  • Erotik-Digital Diaries, Natacha Merritt, Taschen , Kuşe Kağıt, 253 Sayfa

    Lot No: 267

    Lot: 267

    Erotik-Digital Diaries, Natacha Merritt, Taschen , Kuşe Kağıt, 253 Sayfa

    TLSatıldı
  • İstanbul-16.Yüzyılda İstanbul Kent, Saray, Günlük Yaşam, Akbank, Prestij Kitap, 326 Sayfa

    Lot No: 268

    Lot: 268

    İstanbul-16.Yüzyılda İstanbul Kent, Saray, Günlük Yaşam, Akbank, Prestij Kitap, 326 Sayfa

    TLSatıldı
  • Havacılık Tarihi-Türkiye'de Ticari Havacılık Tarihi, 1909/1967, Pervaneli Uçaklar Devri, Gökhan Sarıgöl, Prestij Kitap, Şömizli, 359 Sayfa

    Lot No: 269

    Lot: 269

    Havacılık Tarihi-Türkiye'de Ticari Havacılık Tarihi, 1909/1967, Pervaneli Uçaklar Devri, Gökhan Sarıgöl, Prestij Kitap, Şömizli, 359 Sayfa

    TLSatıldı